Jump to content

28. октобра у Новом Пазару

Оцени ову тему

Leo I Magnus

Препоручена порука

28. октобра у Новом Пазару очекује се нови "блиски" сусрет жандармерије и Пазараца, а ових дана Паѕарци се увелико поѕивају на тај "скуп" и овим видеом преко ЈУТјуба.

Дали је ово позив на рат!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

А не ... хулигани су само Срби...ово је мирно демократски изражавање незадовољства тренутном економском ситуацијом у земљи!

"U organizaciji Zajednice sandžačke dijaspore u petak, subotu i nedjelju ( 29. – 30. – 31. oktobra) u njemačkim gradovima Kelnu, Frankfurtu i Hanoveru održaće se tribina pod nazivom „Autonomija Sandžaka u ogledalu evropskih standarda“.

И још један коментар једног од љубитеља лика и дела муфтије Зукорлића - чисто информације ради.

Rozaje Sandzak kaže:

25. Oktobar 2010. u 20:02

+5

Tacno tako Mejro. Autonomija je vrlo vazna stvar zarad buducnosti svih Bosnjaka. Srbi su takva nacija,da se nikad ne zna ko ce im doci na vlast i sta ce kuhat za bosnjake. Srbija je puna milosevica i seselja,tako da moramo mi sadasnje generacije da postavimo kamen temeljac za buducu nam drzavu,zarad nasih pokoljenja. Ne moramo se mi ohajirit oko toga,neka se bar generacije koje dolaze ne osjecaju kao sto smo se mi osjecali decenijama ugnjetavanim. Treba iskoristiti raspolozenje evropske zajednice koja ce stvar podrzat,a ugljanina i ljaica politicki eliminisat za sva vremena.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

ЗУКОРЛИЋ ПОЗДРАВИО ОДЛУКУ ПОЛИЦИЈЕ ДА СЕ НЕ МЕША

Среда, 27. Октобар, 2010.| Аутор: Агенција ТАЊУГ

НОВИ ПАЗАР - Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић оценио је као "добар знак" најаву полиције да неће интервенисати током сутрашњег извршења судске пресуде о исељењу Факултета за исламске студије из приземља зграде у центру Новог Пазара.

- Ми ћемо за сваки случај бити ту да видимо да ли ће тако бити, па ако буду ту рећи ћемо им хвала вам поправили сте се, а ако не буду ту ми ћемо се понашати како смо понашали и до сада - поручио је Зукорлић.

Начелник Полицијске управе Драган Терзић рекао је раније да полиција неће интервенисати при покушају извршења пресуде јер је процењено да би то могло имати шире импликације у Новом Пазару, посебно због припрема хаџилука и предстојећег муслиманског празника Курбан бајрама.

Зукорлић је рекао да Исламска заједница у Србији није извор нестабилности и да су њени следбеници фини док их, како је рекао, нико не дира.

Муфтија је подсетио да је за сутра заказано исвршење пресуде о исељењу Факултета за исламске студије и додао да је то вакуф (задужбина) Гази Исабега које Исламској заједници, како је рекао, нико неће отети.

- Зграда у којој се налази Факултет за исламске студије је најстарији вакуф Гази Исабега и наравно да нам га неће отети јер вакуф не припада тајкунима него муслиманима, а ако припада муслиманима они ће га бранити - рекао је Зукорлић пред око хиљаду грађана који су дошли на централни новопазарски трг да испрате прву групу путника на хаџилук у Меку и Медину.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

http://www.mondo.rs/s187229/Hronika_i_Drustvo/Zukorlic-_Necemo_dozvoliti__da_isele_Fakultet.html

Zukorlić: Nećemo dozvoliti da isele Fakultet

Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić upozorio je danas da neće dozvoliti da Fakultet za islamske studije bude iseljen iz prostorija u Novom Pazaru, na koje pravo polaže privatno preduzeće "Uniprom"

Постављена слика

"To je nastariji vakuf (zadužbina) Isa-bega koji ne pripada tajkunima, ni bilo kome drugom, već muslimanima i oni će ga braniti", rekao je Zukorlić u Novom Pazaru na ispraćaju vernika na hadžiluk u Meku i Medinu.

Islamska zajednica u Srbiji i privatizovano preduzeće "Uniprom" iz Novog Pazara se spore oko vlasništva nad zgradom u kojoj je Fakultet islamskih nauka, koji je osnovala IZ u Srbiji.

Viši sud u Novom Pazaru je posle petogodišnjeg suđenja Fakultetu za islamske studije naložio da se iseli iz prizemlja zgrade, ali IZ u Srbiji ne prihvata tu presudu iako je pravnosnažna.

Kako je prethodno najavljeno iz suda, za sutra je zakazano izvršenje pravosnažne presude.

Zukorlić je rekao da će vernici "odbraniti vakuf".

"Policija je rekla da neće intervenisati i ako bude tako to će biti dobar znak, reći ćemo im da su se popravili. Ako ne bude tako, odbranićemo vakuf. Mi smo oštri kada nas napadaju, a kada nas ne napadaju mi smo fini i zato nemoj da nas diraju", poručio je Zukorlić.

Načelnik Policijske uprave Dragan Terzić rekao je juče Tanjugu da policija neće intervenisati pri pokušaju izvršenja presude jer je procenjeno da bi to moglo imati šire implikacije u Novom Pazaru, posebno zbog priprema hadžiluka i predstojećeg muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Sekretar Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Samir Škrijelj saopštio je da na hadžiluk odlazi 192 vernika, među kojima je 58 žena

-----------

Какве жуте јајаре!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

Zašto bi to bio poziv na rat?

Odakle "Uniprom" polaže pravo. To vam je isto kao i sa kućom Đorđa Marijanovića u Kučevu koju su prodale ove vlasti.

Primera otimačine koliko hoćete, prepravljanja zemljišnih knjiga, prodaje tuđe imovine.

Ovo je primer kako rade sudovi u sprezi sa političarima.

Provlem je izgleda što su u pitanju muslimani?

Sad niko ne vidi njepravdu i otimačinu nego vidi muslimane, pa da ima pameti i Srbi pravoslavci da stanu zajedno sa braćom muslimanima i da ne dozvole da im otimaju i pljačkaju dedovinu.

Gde je tu pravda?

Подели на овим сајтовима

policija neće intervenisati pri pokušaju izvršenja presude

Ово је поента. Ако је извршна онда је извршна. И то је то.

Човек код мене у комшилуку је добио извршну пресуду и иселили су га из стана уз помоћ полиције.

Е, сад чије је то било...  Па и многоим другима су комуњаре одузеле имовину, а ови данас продали то. Мораће и то да се реши. Или ће добити кинту или неку другу парцелу, објекат и сл. Али правоснажном пресудом. Тако и овде, ако ништа друго нека добију неку другу локацију.

Да ме неко не схвати погрешно, пошто и таквих има овде, не кажем да су ови наши закони идеални, али и као такви наши су и морамо их поштовати хтели то или не. Сви.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Kakvi su to zakoni kad vam komunalna inspekcija piše prijavu za pogrešno parkiranje?

Odem kod sudije za prekršaje i pitam sa kojim pravom to radi a on vam odgovori da je to uredba opštine???

E svašta ti ima, i sad otimaju imovinu nekim muslimanima u Novom pazaru pa još treba i da podbune narod protiv naroda?

Pa rat nije počeo u Hrvatskoj i Bosni, počeo je u Sloveniji al niko ne priča o tome, brzo se zaboravilo.

Подели на овим сајтовима

Ма само треба да се и ЛОШ закон примењује свуда исто... Бољи немамо.

Понављам, закони су такви какви су и морамо их поштовати хтели то или не. Сви.

@ Zawisza

Те казне нема потребе да плаћаш...  причам ти о овим казнама које пишу ови индијанци ако не пошаљеш поруку или како већ...  :drugarstvo: јер ти се ниси погрешно паркирао. Када се погрешно паркираш онда дрот пише и онда имамо проблем и морамо да платимо. Не знам тачно зашто, можда би то неко стручнији могао да појасни, али оно што су мени рекли је да нема законског основа да ти се тако нешто наплати. Већина људи које знам то не плаћа ако им се пише.

ПС нису то ови локални кримоси, јер само се њима по правилу не пишу те "казне", већ нама, нинџама...  мајкл

Извињавам се за оф.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Како је Зукорлић кренуо, од свега ће да направи политичко питање. Муслимани треба да имају највећи степен културне аутономије, али што се тиче државно-правног односа ту нема говора ни о аутономији ни о регионализацији, не зато што то не заслужују или зато што су они били наши супарници у претходним ратовима, већ што имају врло неозбиљно понашање, дневно-политичко, и као таквима не може се дати нешто што би могло да буде повод за распарчавање Србије, у којој све националне мањине имају већа права него у многим земљама европске уније, али се буне. А буне се што су видјели да су и Хрвати, и Словенци и Македонци, живјели у једној држави са Србима, искористили њих као конститутиван народ државе у којој су баш Срби најлошије прошли, а потом их оптужили да ништа не ваља и отишли. Дефинитивно треба радити све и на политичком и на економском нивоу, да се ово не дешава, али нажалост код нас нема власти која је за то способна.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Koliko ima muslimana u Srbiji?

To je šačica od najviše 150 000 ljudi u celoj Srbiji i ako sebe smatraju drugačijim onda treba i da im se omogući od strane vlasti da tu svoju različitost neguju kroz normalne državne institucije a ne da im ukidaju fakultet i otimaju zgrade i placeve.

Zukorlića ne treba podtcenjivati ali ni precenjivati. Jasno je da ga finansiraju iz drugih država a kad primaš pare od tuđe vlade a oćeš da se baviš politikom onda si plaćenik.

Nekome odgovara da se narod sukobljava na ovim prostorima a očigledno je da je muftija egzibicionista i tu je poblem, narod nema svoje mišljenje nego iz centara moći preko takvih narcisoidnih tipova im se servira.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...