Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чини ми се као да аутоматски постављаш свог неистомишљеника као неког ко осуђује друге, ко нема довољно ширине, љубави.

Ако је то тако ја бих то назвао предрасудом.

Те две тезе се, по мени, не супротстављају једна другој. Свештеник, као онај ко је послушан Цркви не чита молитве за самоубице, у смислу конкретног богослужења, али зашто се не би независно од тога молио за њих, у смислу, ајде тако да је назовемо, келејне молитве, проливања суза, јецаја срца...

Подели на овим сајтовима

Чини ми се као да аутоматски постављаш свог неистомишљеника као неког ко осуђује друге, ко нема довољно ширине, љубави.

Ако је то тако ја бих то назвао предрасудом.

Те две тезе се, по мени, не супротстављају једна другој. Свештеник, као онај ко је послушан Цркви не чита молитве за самоубице, у смислу конкретног богослужења, али зашто се не би независно од тога молио за њих, у смислу, ајде тако да је назовемо, келејне молитве, проливања суза, јецаја срца...

ako ne pomeraš temelj o čemu ćeš diskutovati... inače, stoji sve što si napisao za samoubice ali što se tiče seksa pre braka-čemu tolika potreba da se etiketira kao grešan... neću ponovo da mašem ocem J.savinskim ali ono što želim da kažem je da seks pre braka ne mora obavezno da bude greh-a može...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

вечерас сам неуротична па ћу бити малкице безобразна...даклем. што се рече,кекс прије брака..овдје има доста мишљења...јел то или није исправно..опет са друге стране важе се тај гријех.О томе могу они који се нису још преварили са тим..овако ми испада..трла баба лан.,..ништа лично..али ...

Подели на овим сајтовима

Ako od sutra svestenstvo odluci da ne pricescuje ljude koji se sexaju pre braka, sta mislite, koliko bi ljudi ostalo u Crkvi :)?

Za sta bi se omladina odlucila - za sex ili Pricesce?

Pitanje je pointless, ali cisto me zanima forumsko misljenje :).

Подели на овим сајтовима

ako ne pomeraš temelj o čemu ćeš diskutovati... inače, stoji sve što si napisao za samoubice ali što se tiče seksa pre braka-čemu tolika potreba da se etiketira kao grešan... neću ponovo da mašem ocem J.savinskim ali ono što želim da kažem je da seks pre braka ne mora obavezno da bude greh-a može...

А чему толика потреба да се етикетира као не грешан?

Подели на овим сајтовима

вечерас сам неуротична па ћу бити малкице безобразна...даклем. што се рече,кекс прије брака..овдје има доста мишљења...јел то или није исправно..опет са друге стране важе се тај гријех.О томе могу они који се нису још преварили са тим..овако ми испада..трла баба лан.,..ништа лично..али ...

Значи ако сам убио, наравно па се покајао, немам права да кажем да убиство јесте грех?

Или људи који су учинили абортус, па се покајали, не могу да кажу да абортус јесте грех?

Подели на овим сајтовима

jel se u Bibliji negde spominje institucija braka i da li je taj pojam jasno definisan?

i jel Ljubav nije Bog?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Брак је света Тајна,есхатолошка тајна,која не амнестира секс као грех,као лош избор.

Уопштено ни једна Тајна није установљена да нас АМНЕСТИРА од лошег избора.

Тајинство нам нуди метаболисање и преображење.

Од чињења лошег избора ка не чињењу лошег избора И од не чињења доброг ка чињењу доброг избора.

Секс је грех,па грех,и у браку и пре и после брака. Секс је просто ЛОШ ИЗБОР.

Са тим што у браку,црквеном,секс задобија изглед ДОБРОГ ИЗБОРА.

А са обзиром да је Брак промена начина постојања,од природног ка евхаристијском,

секс је ту ко шипка уз бубањ,историјска грешка.

Која је граница старосна да се угаси секс-20,30,40,50,60,70,80,90,100 година?

И није ствар у забрани или страху од секса,но у добровољном подвигу уздржања,који зна да боли.

А може бити користан или штетан.

Ако уздржање штети браку,на почетни положа, напред. Вози Мишко.

Али "корист" је многострука...а која је "корист"...

Е то остаје да се окуси,свако ко хоће,по вољи,па да расуди.Али без заклетве.

Кад си окусио једно,окуси и друго,Не гине ти да будеш ЗИЛОТ.Зилот са сексом или без секса.

Подели на овим сајтовима

Poenta je izdizanje iznad strasti,smirenoumlje,samodisciplina a ne robovanje svojim nagonima.To je istinska sloboda.

opet nema odgovra...

da a kada se ne posti?

Подели на овим сајтовима

Poenta je izdizanje iznad strasti,smirenoumlje,samodisciplina a ne robovanje svojim nagonima.To je istinska sloboda.

'Oce to s godinama :D.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...