Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tema postoji na sajtu

Са овим предавањем? Ово је од скора постављено, барем на Светигори.

Споји их ако постоји иста тема. Вама админима је дато да користите све тајне форума, нама члановима није.  :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=02&dd=06&nav_id=809072

Pokret protiv masturbacije šokirao reklamom (VIDEO)

Pomozite drugu u onaniji, ili tako nesto...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

...da su nocni izlasci,klubovi,muzika,ples,provod u redu u toku posta i ako ne zasto?i ako da u kojoj meri,kako vi praktikujete?(znaci samo iz iskustva bez premudrih stavova koje niko nije ni pokusao da isproba;))

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

ja i kad postim strozije,izlazim najvise setnje radi :)

Подели на овим сајтовима

@Kaleidoskop.

Ne bi trebalo da smo drugaciji ljudi,medjutim kako nas uzdrzavanje od odredjene hrane dodatno vezba u uzdrzanju od greha,u tom smislu sam mislila i na ugadjanje sebi kroz provod,da li se i u tome treba uzdrzavati i koliko u danima koji su odredjeni za intenzivniji duhovni trening.

Tu me narocito zanima i stav muzicara ljudi kojima je posao da celu noc svaku noc budu u provodu na neki nacin ili bar okruzeni takvom atmosferom a sa druge strane treba da postimo i molimo se jace i td..

Подели на овим сајтовима

@Kaleidoskop.

Ne bi trebalo da smo drugaciji ljudi,medjutim kako nas uzdrzavanje od odredjene hrane dodatno vezba u uzdrzanju od greha,u tom smislu sam mislila i na ugadjanje sebi kroz provod,da li se i u tome treba uzdrzavati i koliko u danima koji su odredjeni za intenzivniji duhovni trening.

Tu me narocito zanima i stav muzicara ljudi kojima je posao da celu noc svaku noc budu u provodu na neki nacin ili bar okruzeni takvom atmosferom a sa druge strane treba da postimo i molimo se jace i td..

Evo sta su monasi sa Hilandara savetovali Acu Pejovicu:

"Pojma nisu imali ko sam, pa sam im rekao da sam pevač. Kada su čuli čime se bavim, savetovali su me da hitno promenim zanimanje!

- Bilo koji drugi savet bih prihvatio, ali taj na žalost ne mogu. Isuviše volim muziku da bih je se odrekao. Osim toga muzika nije samo moja ljubav već i način na koji izdražavam porodicu." :)

Подели на овим сајтовима

Излазим, само што више водим рачуна о пићу. Иначе ми изласци нису неко посебно уживање, тако да се не трудим да се нешто посебно уздржавам од њих... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@Deki992 Eto bas te krajnosti me u stvari zbunjuju i zanimaju,ima fenomenalnih muzicara npr koji su dobri stvaraoci,umnozavaju svoj talant(Acu P.ne komentarisem u tom smislu)a cesto je stav monaha na jedan da to odma treba prekinuti.Sta onda reci za ljude koji izlaze da slusaju tu muziku oni nemaju opravdanje ni da izdrzavaju porodicu time,npr.

Подели на овим сајтовима

@Deki992 Eto bas te krajnosti me u stvari zbunjuju i zanimaju,ima fenomenalnih muzicara npr koji su dobri stvaraoci,umnozavaju svoj talant(Acu P.ne komentarisem u tom smislu)a cesto je stav monaha na jedan da to odma treba prekinuti.Sta onda reci za ljude koji izlaze da slusaju tu muziku oni nemaju opravdanje ni da izdrzavaju porodicu time,npr.

Pa gle,nije ni svaka muzika ista,to stoji.

Ja sam ovde vise puta pisao o krajnostima (koje su i meni isto dosta stete nanele :) ),s toga smatram da ne treba uzimati nista zdravo za gotovo.

Sto rece otac Timotej iz Studenice,ljudi su od davnina imali potrebu za zabavom,nekada se islo na prela i posela,danas u kafice i klubove.Bitno je da covek  ne dozvoli da ista ovlada njime.Sve je dozvoljeno ali gledamo sta je na korist. ;)

Подели на овим сајтовима

@Deki992 O tome se i radi,kad bi gledali sta je na korist onda bi Hilandarcima Aca mogao samo da kaze Amin,jer koga on proslavlja svojom muzikom i kome je ona na korist osim sto od toga hrani svoju porodicu.Hrana jednoj porodici=nekorisno provedeno vreme i potrosena energija za mnoge.Znaci samo duhovna muzika ispada da je na korist.A sa druge strane,kad bi svi tako racunali,i u vezi svega,svi bi smo otisli u manastire.:)

Подели на овим сајтовима

@Deki992 O tome se i radi,kad bi gledali sta je na korist onda bi Hilandarcima Aca mogao samo da kaze Amin,jer koga on proslavlja svojom muzikom i kome je ona na korist osim sto od toga hrani svoju porodicu.Hrana jednoj porodici=nekorisno provedeno vreme i potrosena energija za mnoge.Znaci samo duhovna muzika ispada da je na korist.A sa druge strane,kad bi svi da zapeva,zaboravi na svakodnevne obaveze i probleme.

Uf,uf bezi od tog bukvalizma,progutace te :D

Prija coveku i da se opusti i da zapeva,razveseli se...Ima cak i Aca nekoliko lepih pesama. :)

Nekome i duhovna muzika moze biti beskorisna,ako ga ne zanima i ako je odsutan u njoj, ;)

Подели на овим сајтовима

@Srdjan Zasto izlazis ako ti to ne pretstavlja uzivanje?ako se moze cuti(procitati).

Не знам шта подразумеваш под излазак, ако мислиш на неке клубове, журке и сл., тамо готово никад ни не идем, не сећам се када сам био последњи пут. Најчешће одем негде на пиво са друштвом, дружења ради. :)

Понекад банем у неку кафану или паб, хоћу рећи место на коме је викедном другачије него радним даном, па у том смислу се може рачунати као излазак (гласна музика, гужва, плес итд.) али то ионако радим толико ретко да нема шта да се редукује у посту. А иако ми није неко посебно уживање, понекад пожелим гужву, ту кафанску атмосферу и сл., шта знам... тешко питање. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...