Драган Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Параболу о Царинику и Фарисеју сам поставио, због ваше дискусије о Благодати и испуњавању закона, да би се опсетили шта каже Господ у Светом Писму. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ја се пронађох у оба, тако да хвала још једном, ал да се вратимо теми молим те. :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Иначе, поменути власник сајта је био адвентиста,али су га, због научавања ''јереси''- искључили, па је лик основао сопствену ''цркву'',али опет на адвентистичким форама:субота,чиста-нечиста храна,Закон и то... Баш је било јаких дискусија са Богдановићем о овим догађајима прије 5-6 година на Serbian Cafe-у. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 имају и они кекс пре брака 0409_feel шалим се, него да не спамујемо тему више, текст остаје, поучан је и не нађох ничег лошег ... ако неко има примедбу на текст, слободан је написати, па да видимо шта и како ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Само напријед! 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ае сад стварно доста, цела страна оде на странпутицу 0409_feel имате пп, после ове поруке иде ауто брисање спама ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ???? ????????! :cheesy2: ?? ???? ???????? ???? ? ????, ???????? ?? ?? ????? ????? ??????, ????????. U vezi ?ega- ove teme koju ho?eš da postaviš? ... Pa i nemam baš. Teško da bih uspio i da napišem koju misao, prvenstveno bih ?itao šta drugi pišu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ?? ??? ??????? ?????, ???? ?????? ??? ?? ??????????? :cheesy2: ????? ??, ????? ??? ?????? ??? ???? ??????? ????? ... Oskar i drugari - Medo, Brundo ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 А па да, мање-више, имам различиту литературу... Од Ралевића неких 15-ак књижица... Није баш све детаљно ишчитано,али имам неки општи преглед у глави. :cheesy2: Праштај Медо, нећемо више! :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 18, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2010 jeste, ima sličnih tema, valjalo bi spojiti...? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 И онда... где смо стали...? Само вас гледам ... dada Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 негде између рукоблуда и блуда ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 1) За овакву једну тему препоручујем књигу ђакона Милорада Лазића "Естетика тела и тајна полности" у којој се на веома креативан начин руше многе предрасуде. Трагично је да једно такво дело не добија већу пажњу међу свештенством и народом. 2) Многи говоре о сексу и уздржању пре брака, а заборавља се да човек (или човечица bleh) могу да постану много настранији у самом браку. 3) Шта је уосталом Света Тајна брака? Зар сексуална привлачност супружника постаје оскрнављењем те светиње? Сумњам. Глупо је телесном општењу давати неке јуридичке конотације. Лично познајем неке манастире у којој Света Тајна брака није добродошла, односно, на супружнике се гледа са неким чемерним незадовољством. Зар то није подвојено схватање Свете Тајне брака од стране оних који мрзе на брак једнако као и на сексуалност? Како онда такви не поштују благодат Божију ако је та Тајна по Божијем благовољењу? 4) Жена ништа мање не ужива у "интими додира" од мушкарца - како на међусобном плану, тако и на појединачном, ако се већ дотичемо теме "самозадовољавања". Све то варира од човека до човека и од човечице до човечице . Један свештеник је лепо рекао: "И ја сам то радио...када се чаша препуни..." Мене то није саблазнило, више ми је импоновала његова искреност. 5) То што је Христос био присутан на свадби у Кани Галилејској, не мора нужно да се тумачи као Светост брака јер иначе би свако био свет самим тим што је у црквеном браку а знамо да многи од брачних парова не учествују у животу Литургије. Није немогуће да је у питању педагошка мера како се човек не би сувише "распаљивао" али мислим да то распаљивање није ништа мање "ударније" у самом браку. Да извинете, неко једва чека институционализам брака само да би могао да се лакше оразоноди . 6) Где је место брака у Царству Божијем (есхатону) ако Сам Бог каже да нема пред Њим ни мушког ни женског него су сви као Анђели? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Немојте онда браћо и сестре да се венчавате. Живите у ванбрачним заједницама јер је то лакше и, како рече један брат, јефтиније. Све то мени личи на кукавичлук прве врсте и на тражење алибија како би излазили у сусрет, заправо САМИ СЕБИ и на тај начин дотакли врхунац себичности. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 То је већ било закључено на овој теми: да смо што се тиче сексуалне енергије сви различити. Зато неки лакше а неки теже излазе на крај са тим и имају мањих или већих проблема ако нису у брачној заједници, али и ако јесу. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука