Гост Написано Децембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2009 Ma mnogo si ti postao filosofski nastrojen od kad si se popeo na moderatorski prestol poklon poklon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2009 Ma mnogo si ti postao filosofski nastrojen od kad si se popeo na moderatorski prestol poklon poklonPratis moj rad??? 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2009 Помно. И твој и осталих чланова poklon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2009 Ma mnogo si ti postao filosofski nastrojen od kad si se popeo na moderatorski prestol 0110_hahaha poklonA morao sam jezik da skaratim poklon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 19, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2009 Jedne badnje večeri molio se Sveti Jeronim na kolenima u Vitlajemskoj pećini. Obratio se Bogu: - Sveti Mladenče, kakav dar mogu da ti prinesem ja, siroti, nesrećni i grešni? Ja nemam ništa. -Ipak i ti Jeronime možeš da mi daruješ nešto! - začuo se glas Gospodnji. -Šta je to Sveti Mladenče? Šta ti ja mogu darovati?-upitao je Sveti sa strahom. Svoje grehe Jeronime!- odgovorio je Gospod. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 22, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2009 па ваљда они имају неко ново запажање, ова су ''нама'' очигледна, не да желим тиме да се подвајамо на било који начин или имам неку глупу и злехуду опаску ... ја бих искрено волео да сазнам како то изгледа, пошто више нема шансе да то скапирам, мада се нешто не жалим на своје скидање мрака, ако ћемо искрено до коске ... 0913_sport клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 Главни орган што се тиче ерекције, потенције и сексуалне моћи је ја мислим мозак. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 Постоји веза између мозга и тог органа. Добро је наједите попите вино, па онда пун стомак врши притисак на тај орган шпа у мозак...искусни монаси могу то да вам објасне. Човек треба да се жени на време.Исто и још важније је за жену.За мене је то проблем у првих 5 најважнијих данашњице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Инсајдер Написано Јануар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 А шта да радимо ми који немамо жену и нећемо да се отарасимо пивског стомака ? 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=RDyHE16JJYU ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Помаже Бог! Као прво... Одакле знаш да би се људи размножавали духовно u poverenju да праОтац Адам и пра Мајка Ева нису згрешили? -------------------------- После стварања Адама и Еве, "благослови их Бог и рече им: рађајте се и множите, и напуните земљу и владајте њом" (Пост. 1, 28). ------------------------------ Као друго... Никако да укопчам..па да ми разјасниш...ти сматраш да сексуални однос у БРАКУ је грех? ------- Св. Православна Црква садржи седам тајни: крштење, миропомазање, покајање, причешће, брак, свештенство и јелеосвећење. ------------ Па како онда да у СВЕТОЈ ТАЈНИ може бити греха? Као треће... Секс као секс по мени није грех, већ само начин на који га упражњавамо. Исус Христос је осветио брак Својим присуством на венчању у Кани Галилејској и потврдио је његово божанствено установљење, рекавши: "Створивши (Бог) у почетку мужа и жену створи их (Пост. 1, 27). И рече: оставиће човек оца свог и матер своју и прилепиће се жени својој, и биће двоје једно тело (Пост. 2, 24), тако да нису више двоје, него једно тело. И што је Бог саставио, човек да не раставља" (Мат.19, 4-6). "Мужеви", говори апостол Павле, "волите своје жене, као што и Христос заволе Цркву и Себе предаде за њу... који воли своју жену, самога себе воли (Ефес. 5, 25, 28). Жене, покоравајте се својим мужевима као Господу, јер муж је глава жени, као што је и Христос глава Цркви, и Он је спаситељ тела" (Ефес. 5, 22-23) . Толико..свако добро од Господа! Бог помогао и Христос се Роди! Брате мало боље погледај све моје постове,па ћеш (ваљда) разумети оно што сам написао. Ништа од тога што си ти написао ја нисам рекао. А што се тиче праотаца наравно да би се они размножавали духовно да нису пали у грех.То бар сведоче многи Свети Оци. После прародитељског пада Бог их је "проклео" да Ева рађа у мукама и боловима,што није био случај са Пресветом и Пречистом и Увекдјевом Маријом. Она је једино безгрешно зачела и безболно и лако родила Богочовека и Спаситеља нашег Христа. Треба сам неке ствари правилније разумети,што је мало и теже преко интернета,а и потребно је ипак неко малецко расуђивање. Свако добро! "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Правило каже да када се деси истечење у сну, нема један дан причешћа; када се деси у будном стању истечење, нема 7 дана причешћа; када човек учини рукоблуд, нема 40 дана причешћа; када један другоме учине рукоблуд (ово се често дешава у узрасту пубертетском), нема причешћа 80 дана; када човек учини блуд, нема причешћа 7 година; када човек учини прељубу (то је када је у браку, то се зове прељуба, а блуд се зове кад нису у браку), нема причешћа 15 година; када човек учини блуд са животињом, мртвацем или истим полом, казна је иста као и за грех прељубе - нема причешћа 15 година. Па ко воли, нек изволи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Не бих да противречим Оцима,али ако неко падне у гријех блуда,зар није тешко да се бори без Светог Причешћа? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 15, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Ова правила се данас не примјењују непосредно. Потово је младима тешко да се боре са блудним помислима/искушењима без Причешћа, можда их је чак без Истог и немогуће елиминисати, или смањити. Иначе,кад сам питао једног свештеника о тим ''ноћним истечењима'', рекао је: ''О томе конкретно не треба бринути, то је као кад неко издува нос.'' 0104_cheesy 0104_cheesy Иначе, човјек је дугогодишњи и познат и признат свештеник... Тешко да би некога лишио причешћа због тога... а ни због рукоблуда. Није све црно-бијело, зависи од конкретног случаја, особе и тд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2010 Ко ли је тај свештеник да ми је знат pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука