Ignjatije Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Da, ljudi imaju izvjesnih tih nekih nedostataka tj. nisu baš u svemu savršeni kao što se govori da su krunom sveg stvorenja Božijeg ali zato imaju kao ljudi i metode kojim su u stanju te nedostatke kompenzovat. Upravo zbog takvih tih osobina smo ljudima a ne samo govorećim životinjicama, hahahaha. To umije i papiga, govorit. Ili ona tica beo. Hahahaha! Evo još tamnošnje domorode dječice, sad su to djevojčice. Pusti papu i njegove svecenike,naslusali smo se mi o njihovoj "ljubavi" prema deci. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 ono jes,greh je greh-strogo uzevši...al ima li svrhe nekom ko i ne zna šta je greh (a da ne pominjemo to da većina vernika u našoj crkvi pod terminom greh podrazumeva moralni prestup što i nije baš pravoslavno) pričati o grehu-šta dobro može doći od toga... kao da prvaku objašnjavaš da je 12 na kvadrat 144 a on ne zna kolko su 2 i 2... mislim... mi pravoslavci se odmah primimo kao jao,pa on masturbira,telo je hram duha svetog,to je greh rukobludija ili kako se već zove a ne vidimo da se širom sveta ljudi trse ko dobar dan... generalno,mislim da ljude treba osloboditi i objasniti im da ih Bog voli takve kakvi su... a onda će se (ali jednog dana a ne ubrzo) desiti Sherlock H., Natasa. and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 ono jes,greh je greh-strogo uzevši...al ima li svrhe nekom ko i ne zna šta je greh (a da ne pominjemo to da većina vernika u našoj crkvi pod terminom greh podrazumeva moralni prestup što i nije baš pravoslavno) pričati o grehu-šta dobro može doći od toga... kao da prvaku objašnjavaš da je 12 na kvadrat 144 a on ne zna kolko su 2 i 2... mislim... mi pravoslavci se odmah primimo kao jao,pa on masturbira,telo je hram duha svetog,to je greh rukobludija ili kako se već zove a ne vidimo da se širom sveta ljudi trse ko dobar dan... generalno,mislim da ljude treba osloboditi i objasniti im da ih Bog voli takve kakvi su... a onda će se (ali jednog dana a ne ubrzo) desiti https://www.facebook...&type=3 Amin brate . Koliko je samo puta pisano o ontologiji greha...al ne vredi, kad se ljudi do'vate moralistike, pa ne pustaju gringrin Анастасија and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Kao sto rekoh Josipu-opusti se . Nije valjda da pricas popu o tome gringrin!? Opusticu se jednog dana. Na ispovesti spomenem taj greh,ako ga je bilo.Nije lako tada kada govoris,ali ti je nakon toga mnogo lakse i teze padas u taj greh. Zaista,rad,molitva i post su najjaca oruzija protiv greha,pogotovu rukobluda i bluda uopste.Kada postim na vodi i povecam broj molitvi gotovo nikada ne padam na takve grehove.To se ne moze stalno,ali nam pokazuje koliko nas nacin zivota utice na ponasanje i borbu protiv strasti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Добродошли у: Силас нуди решење ваших проблема Natasa. је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Moram i ja da se umesam, epitimija za rukoblud nekada ne sada je bila 40 dana suhojedenja i 200 metanija dnevno ako rukobludnicis sam. Za rukobludnicenje u drustvu 80 dana suhojedenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 @Ignjat Pa dobro, ali pazi da ne odlepis od tolike strogoce 301 , Bog te voli takvog kakav si. Lepo sto hoces da se popravis, ali ne preteruj, bar ne tako naglo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Moram i ja da se umesam, epitimija za rukoblud nekada ne sada je bila 40 dana suhojedenja i 200 metanija dnevno ako rukobludnicis sam. za rukobludnicenje u drustvu 80 dana suhojedenja. I posle se pitate sto su crkve poluprazne, evo zasto - 301 301 301 sFun_bat http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 I posle se pitate sto su crkve poluprazne, evo zasto - 301 301 301 sFun_bat :P :P :P :P :P :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Sta se plazis, pa da mi pop ocita epitimiju zato sto sam se poigrala sama sa sobom, pogotovo sad na pocetku mog crkvenog zivota, pa ubio bi me u pojam. Cak i kad istekne epitimija, ne da bih promenila i popa i Crkvu, sta ce mi neki ludak da mi mase prstom o grehu i paklu! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Grijeh jeste,cak ga i Apostol Pavle pominje u poslanicama u kontekstu da takvima nije moguce da naslijede Carstvo Blagodati,ali svakako da duh bluda koji je uzrok takvog nacina zadovoljanja je potpuno nepoznat covjeku dok ne bude privucen blagodacu bozijom na put jevandjelski...dok ne vidi Krst pored koga ne moze da rukobludi,cak ni u pomislima...ali borba je tu,jer nas uvjek zovu da sidjemo sa Krsta a sa njega se ne silazi sa njega nas skidaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 ako bi neki od target-fiktivnih-na svakom ćošku prisutnih-likova koji masturbiraju u nekoj,na kub fantastičnoj situaciji i ispovedio taj greh i dobio tzv. suhojedenje,verovatno bi 80 dana cepao vešuljke,mesne nareske,vešalice i nabio bi holesterol samo tako Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 12 članova, 8 posetilaca, 2 skrivenih korisnika w.a.mozart, Лазар, horatio, emanuil, grigorije22, zivkov, ignjat, arizan, Dionisije, slobodanmiric, Aleksandar S., Hellblazer, Google lol Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 mislim... mi pravoslavci se odmah primimo kao jao,pa on masturbira,telo je hram duha svetog,to je greh rukobludija ili kako se već zove a ne vidimo da se širom sveta ljudi trse ko dobar dan... generalno,mislim da ljude treba osloboditi i objasniti im da ih Bog voli takve kakvi su... a onda će se (ali jednog dana a ne ubrzo) desiti Brate,misli kako hoces,ali ja tu liberalnu teologiju nikada nisam mogao da shvatim,niti cu ikada moci.Ako si hriscanin treba da postoji borba protiv strasti i nihovo smanjivanje,a ne odobravanje.Bog nikada nije odobravao strasti i grehove.Apostoli i Oci nikada nisu dozivljavali i oprastali grehe koristeci recenicu"Bog nas voli takve kakvi smo".Istina je da nas Bog voli,ali On zeli da se mi usavrsavamo,a ne da budemo takvi kakvi smo,vec da se ponovo rodimo i obucemo u Hrista,da budemo novi ljudi."Budite savrseni kao sto je savrsen Otac vas nebeski". " Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima." Znaci,onaj koji izvrsava volju Boga,a ne svoju ili nekog filozofa. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Ako me nesto privuklo u Pravoslavlju to je filosofski pristup, ontologija. Dakle, na mene to-radi tako jer moras, takav je zakon jednostavno ne pali, ne funkcionisem tako. Razumem ja zasto je to greh, ali ne mogu toliko da se opterecujem time, poludela bih. Ja sam liberalni neofit gringrin. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука