Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg437222#msg437222 date=1305203304]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg435886#msg435886 date=1305056650]

@medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom...

ali evo pojasnjenje samo za tebe :bla:

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj joooj je sala,ili je bar trebao da bude...

p.s je ziva istina,iako se cerekam na kraju recenice

a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome...

i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli...

ц.  joooj

тавита, драга сестрице, мени барем не мораш да црташ очигледно.

напротив, ја се потпуно слажем са тобом за секс пре брака, да потврдим и очигледно после написаног, да треба човек и човечица да уђу ко Аљонка што је рекла лепо - да се потврде потпуно као пристале личности у свему и свагда, љубављу.

само се не слажем да се секс прозива по аутоматизму да је блуд, кад свети Отац лепо написо шта јесте а шта није, само слепац, не слеп, може другачије да протумачи.

тако да си промашила циљну групу у твом посту  :)

...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim :(

...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu :)

seks samo zbog seksa je blud

seks iz zaljubljenosti nije blud,ukoliko zaljubljenost pretenduje da predje u ljubav,a ako ne,onda jeste blud,ali ne kao u prvom slucaju,vec neka 'blaza varijanta'

samo seks iz ljubavi nije blud

hocu reci-seks sam po sebi jeste blud,osim ako ga ne 'oplemenimo' kroz ljubav...

i moze da se bludnici i u braku,i van braka,ako nemamo ljubavi,ako smo egoisticni,i samo gledamo sebe,a da se onaj drugi posmatra samo kao objekt,i to sve pod izgovorom ljubavi...

чекај, пошто сам напоменуо да се слажемо јер нисам циљна група којој треба да се црта (ал га бре закомплкова до бола  :)) тако да не капирам чему овај пост?

секс никако није блуд већ је природно задовољство, блуд је потврда промашаја куда води тај секс. мора да се раздвоје ствари децидивно, иначе ће одемо у разне јереси а обично се заглави у најгору - манихејство - па се нуна ништа уместо пуно табанића  joooj

уосталом, чак и деца знају да из прве скоро никад мета не погађа циљ - зато и шаљемо више милиона метака  4chsmu1

...prirodno zadovoljstvo? pa zar to nije zadovoljstvo pale prirode?!!!!! mozes ti da mu tepas kako 'oces,seks bez ljubavi je blud,u suprotnom bi se i andjeli seksali :(

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg437222#msg437222 date=1305203304]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg435886#msg435886 date=1305056650]

@medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom...

ali evo pojasnjenje samo za tebe :)

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj :( je sala,ili je bar trebao da bude...

a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome...

i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli...

ц.  :bla:

напротив, ја се потпуно слажем са тобом за секс пре брака, да потврдим и очигледно после написаног, да треба човек и човечица да уђу ко Аљонка што је рекла лепо - да се потврде потпуно као пристале личности у свему и свагда, љубављу.

само се не слажем да се секс прозива по аутоматизму да је блуд, кад свети Отац лепо написо шта јесте а шта није, само слепац, не слеп, може другачије да протумачи.

тако да си промашила циљну групу у твом посту  4chsmu1

...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim :)

...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu :)

seks iz zaljubljenosti nije blud,ukoliko zaljubljenost pretenduje da predje u ljubav,a ako ne,onda jeste blud,ali ne kao u prvom slucaju,vec neka 'blaza varijanta'

hocu reci-seks sam po sebi jeste blud,osim ako ga ne 'oplemenimo' kroz ljubav...

i moze da se bludnici i u braku,i van braka,ako nemamo ljubavi,ako smo egoisticni,i samo gledamo sebe,a da se onaj drugi posmatra samo kao objekt,i to sve pod izgovorom ljubavi...

чекај, пошто сам напоменуо да се слажемо јер нисам циљна група којој треба да се црта (ал га бре закомплкова до бола  :() тако да не капирам чему овај пост?

секс никако није блуд већ је природно задовољство, блуд је потврда промашаја куда води тај секс. мора да се раздвоје ствари децидивно, иначе ће одемо у разне јереси а обично се заглави у најгору - манихејство - па се нуна ништа уместо пуно табанића  joooj

уосталом, чак и деца знају да из прве скоро никад мета не погађа циљ - зато и шаљемо више милиона метака  joooj

...prirodno zadovoljstvo? pa zar to nije zadovoljstvo pale prirode?!!!!! mozes ti da mu tepas kako 'oces,seks bez ljubavi je blud,u suprotnom bi se i andjeli seksali :)

сад већ видим да не причамо о истим стварима.  joooj

анђели другачије доживљавају насладе и задовољства, за почетак јер су бестелесни и умна бића.  dada

па с обзиром да је тело креација Божја, притом савршена, никако не може бити пало задовољство. пало задовољство је грех, да се разумемо. :)

а да је природно, није моја ''измишљотина''. сва мера је овде, за разумне.

СВЕТИ ЈОВАН ДАМАСКИН

ТАЧНО ИЗЛОЖЕЊЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin27.htm

27. О уживањима

Нека уживања су душевна а нека телесна. Душевна уживања су, дакле, она која припадају само души као таквој; а то су она задовољства која се тичу учења и умозрења. Телесна уживања су она која душа остварује у заједници са телом, те се због тога називају телеснима; као што су она задовољства која се тичу хране, полнога сједињавања и слично. Али, не би било могуће пронаћи уживања која припадају само телу.

Нека уживања су, опет. истинска а нека лажна: истинска су она која припадају само разуму и происходе из изучавања и созерцавања, а лажна се остварују телом и происходе из чула. А од уживања која се телом остварују нека су природна а истовремено и нужна, без којих је немогуће живети; као што су храна која надокнађује оно што је потребно организму и неопходна одећа. Нека уживања су природна али нису нужна, као што су физичко и природно полно сједињавање (јер иако она доприносе одржавању целокупног људског рода, могуће је, ипак, живети без њих, односно, девствено); нека уживања, опет, нису ни нужна нити природна, као што су пијанство, блуд и преједања која превазилазе потребе; јер она не доприносе ни одржавању нашега живота нити продужетку људскога рода, него, напротив. само чине штету. Онај, дакле, ко по Богу живи, треба да се држи уживања која су истовремено и нужна и природна, а на друго место да постави природна али не и нужна уживања, која бивају у прикладно време и уз прикладан начин и меру, док свих других уживања треба да се одрекне.

Добрим, пак, уживањима треба сматрати она која нису скопчана са тугом, нити узрокују кајање, нити чине било какву штету, нити, пак, превршују меру, нити нас умногоме одвлаче од важних дела или поробљавају.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg437265#msg437265 date=1305204856]

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj :group111: je sala,ili je bar trebao da bude...

ц.  joooj

тако да си промашила циљну групу у твом посту  4chsmu1

...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim 1405_love

...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu sFun_bat

чекај, пошто сам напоменуо да се слажемо јер нисам циљна група којој треба да се црта (ал га бре закомплкова до бола  greengrin) тако да не капирам чему овај пост?

секс никако није блуд већ је природно задовољство, блуд је потврда промашаја куда води тај секс. мора да се раздвоје ствари децидивно, иначе ће одемо у разне јереси а обично се заглави у најгору - манихејство - па се нуна ништа уместо пуно табанића  :drugarstvo:

уосталом, чак и деца знају да из прве скоро никад мета не погађа циљ - зато и шаљемо више милиона метака  4chsmu1

...prirodno zadovoljstvo? pa zar to nije zadovoljstvo pale prirode?!!!!! mozes ti da mu tepas kako 'oces,seks bez ljubavi je blud,u suprotnom bi se i andjeli seksali greengrin

сад већ видим да не причамо о истим стварима.  bliss jeeee

анђели другачије доживљавају насладе и задовољства, за почетак јер су бестелесни и умна бића.  dada

па с обзиром да је тело креација Божја, притом савршена, никако не може бити пало задовољство. пало задовољство је грех, да се разумемо. :bla:

СВЕТИ ЈОВАН ДАМАСКИН

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin27.htm

27. О уживањима

Нека уживања су душевна а нека телесна. Душевна уживања су, дакле, она која припадају само души као таквој; а то су она задовољства која се тичу учења и умозрења. Телесна уживања су она која душа остварује у заједници са телом, те се због тога називају телеснима; као што су она задовољства која се тичу хране, полнога сједињавања и слично. Али, не би било могуће пронаћи уживања која припадају само телу.

Нека уживања су, опет. истинска а нека лажна: истинска су она која припадају само разуму и происходе из изучавања и созерцавања, а лажна се остварују телом и происходе из чула. А од уживања која се телом остварују нека су природна а истовремено и нужна, без којих је немогуће живети; као што су храна која надокнађује оно што је потребно организму и неопходна одећа. Нека уживања су природна али нису нужна, као што су физичко и природно полно сједињавање (јер иако она доприносе одржавању целокупног људског рода, могуће је, ипак, живети без њих, односно, девствено); нека уживања, опет, нису ни нужна нити природна, као што су пијанство, блуд и преједања која превазилазе потребе; јер она не доприносе ни одржавању нашега живота нити продужетку људскога рода, него, напротив. само чине штету. Онај, дакле, ко по Богу живи, треба да се држи уживања која су истовремено и нужна и природна, а на друго место да постави природна али не и нужна уживања, која бивају у прикладно време и уз прикладан начин и меру, док свих других уживања треба да се одрекне.

Добрим, пак, уживањима треба сматрати она која нису скопчана са тугом, нити узрокују кајање, нити чине било какву штету, нити, пак, превршују меру, нити нас умногоме одвлаче од важних дела или поробљавају.

...cemu ovako dugacki postovi,ja ti ovo nisam ni pola procitala 4chsmu1........naravno da su andjeli bezgresni,ali ako biras Hrista,i ako si Hriscanin treba da im 'podrazavas'...ustvari ja i ne vidim da je Bog dao andjelima nesto puno vise vec covjeku,do covjeka je kakav ce da bude...

Подели на овим сајтовима

pa svidelo mi se što je čovek argumentacijom izložio svoj stav... ništa lično- a citat na engl je motivisan muslimanom koji se preobratio u hrišćanstvo...

од 2,48 даље

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=2029.msg437295#msg437295 date=1305206198]

pa svidelo mi se što je čovek argumentacijom izložio svoj stav... ništa lično- a citat na engl je motivisan muslimanom koji se preobratio u hrišćanstvo...

од 2,48 даље

...ma da,vazi :drugarstvo:...da tako vjerujem ljudima,ne bi za Bogom imala nikakvu potrebu bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=2029.msg437265#msg437265 date=1305204856]

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj :group111: je sala,ili je bar trebao da bude...

ц.  joooj

тако да си промашила циљну групу у твом посту  4chsmu1

...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim 1405_love

...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu sFun_bat

чекај, пошто сам напоменуо да се слажемо јер нисам циљна група којој треба да се црта (ал га бре закомплкова до бола  greengrin) тако да не капирам чему овај пост?

секс никако није блуд већ је природно задовољство, блуд је потврда промашаја куда води тај секс. мора да се раздвоје ствари децидивно, иначе ће одемо у разне јереси а обично се заглави у најгору - манихејство - па се нуна ништа уместо пуно табанића  :drugarstvo:

...prirodno zadovoljstvo? pa zar to nije zadovoljstvo pale prirode?!!!!! mozes ti da mu tepas kako 'oces,seks bez ljubavi je blud,u suprotnom bi se i andjeli seksali greengrin

сад већ видим да не причамо о истим стварима.  bliss jeeee

анђели другачије доживљавају насладе и задовољства, за почетак јер су бестелесни и умна бића.  dada

па с обзиром да је тело креација Божја, притом савршена, никако не може бити пало задовољство. пало задовољство је грех, да се разумемо. :bla:

СВЕТИ ЈОВАН ДАМАСКИН

27. О уживањима

...cemu ovako dugacki postovi,ja ti ovo nisam ni pola procitala 4chsmu1........naravno da su andjeli bezgresni,ali ako biras Hrista,i ako si Hriscanin treba da im 'podrazavas'...ustvari ja i ne vidim da je Bog dao andjelima nesto puno vise vec covjeku,do covjeka je kakav ce da bude...

која поента онда да ме удостојиш одговора уопште кад немаш представу шта је поента?

мене не занима егоизација мачевањем и победа над ''противником'', већ Истина.

безгрешни су по благодати Божјој, не по природи. да су по природи, било би исти као Бог, јер је само Он безгрешан по природи.

уосталом, не видим како телом да подражавам неког ко је бестелесан, а треба да се угледам на Христа а не на анђела.

ево још једног текста који треба да прескочиш, о анђелима:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin17.htm

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

naravno da cu da preskocim tekst jer ga jos davno procitah,kao i sve ostalo sa svetosavlja,ali nemam nikakvu potrebu da se gadjam citatima,i ono sto citiras uopste ne ide u prilog tebi,i onome sto zastupas,vec bas meni,samo sto ti tumacis onako kako ti se svidja...ali dobro,ja te pozdravljam,inace primjecujem da imas strasno izrazenu potrebu da budes u pravu,i evo nek' ti bude...vazi,sve je tako,toliko od mene,za tebe :krstix:

Подели на овим сајтовима

naravno da cu da preskocim tekst jer ga jos davno procitah,kao i sve ostalo sa svetosavlja,ali nemam nikakvu potrebu da se gadjam citatima,i ono sto citiras uopste ne ide u prilog tebi,i onome sto zastupas,vec bas meni,samo sto ti tumacis onako kako ti se svidja...ali dobro,ja te pozdravljam,inace primjecujem da imas strasno izrazenu potrebu da budes u pravu,i evo nek' ti bude...vazi,sve je tako,toliko od mene,za tebe :krstix:

јеа, ћилаут  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

...pa i pitala sam se kako to da se jedno te istoj osobi,dopada istovremeno i Aljonkin odgovor-najbolji odgovor na ovoj temi,a i potpuna suprotnost tome...ako nesto nije necisto,zasto onda potreba da se u brak udje cisto...primjecujem,inace,tako puno hriscana koji su vrlinski,pod izgovorom tudjih vrlina...ako hoces da si cist,moras sam da se potrudis...i ako nesto radis pod izgovorom ljubavi,to je jos tuznije...jer kako naci izgovor za seks bez ljubavi,tu neko mora da bude povredjen,pa kako tako nesto da bude dobro...A,onda vidim ove postere,simpaticni su meni oni,ali ipak nisu hriscanski,a od ljudi koji se tako deklarisu uvjek to ocekujem-da budu ljudi,ali dobro,to je opet za moje dobro-da se uzdam iskljucivo u Onoga u koga i treba...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...