feeble Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Али се немој изненадити ако се и некој од таквих једе кекс greengrin Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Znam razmisljao sam o tome,dobra ideja.Napisao sam post pre svega da pokazem da nije lako da nemamo keks pre braka i da je lako kad neko sa 40 godina prica da to ne treba da se radi..to mi jos teze pada,mozda je prosao i on taj period,ali svako ga prolazi razlicito. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Znam razmisljao sam o tome,dobra ideja.Napisao sam post pre svega da pokazem da nije lako da nemamo keks pre braka i da je lako kad neko sa 40 godina prica da to ne treba da se radi..to mi jos teze pada,mozda je prosao i on taj period,ali svako ga prolazi razlicito. Ма и да имаш секс пре брака, Бог је милостив. Опростиће ти брате greengrin "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 ха, ха...има и тога...мада неочекивано Али се немој изненадити ако се и некој од таквих једе кекс greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Znam razmisljao sam o tome,dobra ideja.Napisao sam post pre svega da pokazem da nije lako da nemamo keks pre braka i da je lako kad neko sa 40 godina prica da to ne treba da se radi..to mi jos teze pada,mozda je prosao i on taj period,ali svako ga prolazi razlicito. Није лако. То је врло тешко. Поставио сам онај клип један руски, па погледај, мени је то много помогло. greengrin "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ова емисија је много утицала на моје размишљање. Стварно ова емисија је обавезна за сваког православног човјека, нарочито за младе људе. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 A što imate već 27 stranica raspravljati o ovoj temi?! greengrin (Priznajm da nisam čitao... greengrin) Odgovor je vrlo jasan: :bla: "Чули сте како је казано старима: Не чини прељубу. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме. А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе; јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тијело твоје да буде бачено у пакао." (Mt 8,27-29) Dakle, ništa izvan braka: ni "prije", ni "poslije", ni "sa strane"... dada dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Проблем наше омладине је што се не жени!!! Ево ја имам 20 година, студирам, не планирам да се женим ни за 5 година. Док моји преци су у 20-тој години имали већ брат брату двоје дјеце!!! Нашим прецима није било тешко да сачувају невиност пре брака јер су се женили млади. Ја да не студирам оженио би се сутра, само да сам на својим ногама. :291291291: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 грех блуда је тешка и напорна ствар за двоструки аршин. оба су иста али потпуно различита, а разнополни секс има благослов од Бога и пре брака, па зато се и тако клацкаво гледа на њега, иако смртни грех. за разлику од мужеложништва, као и лезбејства, који су тотални промашаји, ако се већ може промашити толико да пуцаш у себе уместо у мету. Ili ima blagoslov ili nema blagoslov, kako moze imati blagoslov i istovremeno biti smrtni greh? Blagoslov se dobija prilikom sklapanja braka valjda. A klackavo se gleda zato sto ljudi vole sebi da progledaju kroz prste. полако, да ти објасним. прво, у Православљу нема црно бело и не зависи од морала, јер управо они који доста полажу на морал су отпадници од вере јер су изгубили наду. кад отпадну и од морала тражиће правду и тако редом до дна и самоубиства - дал физичког или душевног (зомбификације личности). мада, док год је жив човек има наде за њега, ал то је врло дискутабилна ствар. друго, благослов се добија за добре ствари а не као бланко картица за неограничени број проласка поред затвора због греха. дакле, не добија се благослов и за лоше ствари у браку и ван њега, генерално у животу. ово ти је рецимо очигледно лош пример разлучивања о Божјој милости и љубави, мислим на обојицу: Znam razmisljao sam o tome,dobra ideja.Napisao sam post pre svega da pokazem da nije lako da nemamo keks pre braka i da je lako kad neko sa 40 godina prica da to ne treba da se radi..to mi jos teze pada,mozda je prosao i on taj period,ali svako ga prolazi razlicito. Ма и да имаш секс пре брака, Бог је милостив. Опростиће ти брате smej.gif сад и вама обојици одговарам ...први оће побожну памелу а тражи је на депонији греха и после се чуди што не расту мирисне руже тамо, а други има кривину да греши да би му било опроштено. бартендаз, као да никад ниси ни тражио, а оне који и би тако живеле никад ти нису саопштиле јер ти дела тражења не одговарају жељама, а ти си ослепео за такве девојке. знам овде пар девојака на форуму које чувају своје тврдо, а камоли колико их има по црквама. једноставно, на погрешном месту тражиш, а питање је да ли си и свестан шта тражиш - да не испадне да тражиш куварицу, а зебру у кревету, обучену за механичара твојих жеља smej.gif семберац, не гурај га у пакао таквим ''добрим намерама''. како је тема скренула, још ће на крају да испадне да се православни венчавају да не би грешили ван брака :291291291: 0102_laugh nesiguran клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Проблем наше омладине је што се не жени!!! Ево ја имам 20 година, студирам, не планирам да се женим ни за 5 година. Док моји преци су у 20-тој години имали већ брат брату двоје дјеце!!! Нашим прецима није било тешко да сачувају невиност пре брака јер су се женили млади. Ја да не студирам оженио би се сутра, само да сам на својим ногама. smej.gif у којој си ти дубиози и раскораку са памећу smej.gifкао да су диплома, посао и паре услов за женидбу :291291291: 0102_laugh nesiguran клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 ''Сузе истинског покајања могу нам вратити чак и нашу изгубљену девственост.'' Могу, али мало ко се каје због тога, а поготово истински. Зашто би се кајао онај коме духовник благосиља да не чува девственост? Нпр, владика Порфирије благосиља секс пре брака, то је општепознато. И није једини. имаш верометар па знаш ко се каје и како? 0102_laughиначе, тешке речи на једног владику Цркве - имаш ти неки доказ или да кројимо медаљу за клевету? :291291291: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Они који су некрштени могу да раде све и свашта, а и раде. Крштени, а упражњавају кекс пре брака, дакле живе практично без покајања и одбацили су Цркву, тј. отпали од ње, треба им покајање и исповест, тј. практично се уцрковљују. То и јесте трагедија јер крстимо све и сваког знајући унапред да у Цркву ићи неће, и крстимо без покајања што је недопустиво. Али ето, чини се тако. То је глупост и грешка број један. Она превазилази сва могућа правила и каноне. Крштени, који иде у Цркву, чине практично Тело, а чине ово су и најгорој ситуацоји. Ту нема шта да се прича. Ако се дозна да то чине а не кају се и не исповедају се, е онда нек свештенство види , да не причам уместо њих. А шта ако неко иде у цркву, труди се, пости, али му тај део никако не можеш објаснити?Да је нешто што је у телесном смислу лепо, ипак грех? Дакле, није се покајао. А наш народ по том греху , али оних који иду у Цркву је познат. истина, док се човек дебело не замисли одакле долази тај грех, неће дуго моћи да изађе из зачараног круга понављања. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Медо хоћеш ти моју жену и моју дјеци издржавати док не завршим факс и док не почнем да радим?Ако хоћеш, сутра ћу се оженити :291291291: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 .................................................. Dosao si do fundamentalnog pitanja. Za dobrim konjem se prasina dize.... :291291291: .................................................. Brate, nadam se da si sves`an da si nas nazv`o konjima, i to u prisustvu kompletnog zenskog lobija... 0102_laugh "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Е да су сви овако "поштени" као што пишу на форуму, цјела Србија би била невина пре брака :291291291: Нажалост то није реалност. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука