Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поред овог одговора ђакона Димитрија и нема потребе за неко више коментарисање. :smiley:А ево шта је рекао Св.Амвросије  Оптински.

У младости прије свега треба се учити и уразумљавати чувањем очију,обуздавањем језика,и уопште добронамјерним и скромним владањем и опхођењем са другима,одбијајући од себе и саме помисли противзаконите и богопротивне,зато што људи гледају само на лице,а Господ види и срце човјеково,и од њега зависи наша судбина,како у садашњем тако и у будућем животу.

Подели на овим сајтовима

Чим ти се јави страст,

а ти удри по молитви,

посебно у посту

то лакше иде,

борба је благословена.

Мада некад ми не помаже ни молитва да се смирим...

а некад ни не покушавам,

само ускочим ка греховној понуди... :drugarstvo:

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Nista mi gore ne naudi  nego kada krenem da produbljujem  neku losu pomisao,nesvesno... Odmah je  tu i druga,treca i nestade smirenja,srce se uzbudi,tastina ucini svoje i ako jos napravim neku glupost onda mi dosta vremena i truda treba da se vratim na staro. joooj  Isusova molitva je lek za ovakve probleme,sasece ih u startu..  0442_feel

Posto vidim da se pominju metanje a ja bas i nemam najjasniju sliku o znacenju samog pojam, prema tome,ko zna neka jos malo pojasni  :smiley:

Kada se cine,na koji nacin...?  :)  klapklap :drugarstvo:

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Strast je duboko stradanje, stradanje obmotano u jednu finu opnu, koja se zove slast. A sto vise slasti to manje slatko, sto vise gorcine to manje gorko....

iz iskustva mog malenog do sada sam zakljucila da sam se vise puta trudila da ne cinim to i to,da ne gresim,ali ne iz dovoljno jakih razloga koji bi me podstakli da se izborim sa sobom...sada znam da zelim da ne grasim jer volim Gospoda i zelim da mu ugodim (on je zbog mene stradao a ja imam obraza da tako cinim?on me voli a ja,kako pokazujem ljubav prema njemu?gora sam od neznabozaca jer oni barem prema onima koji im dobro cine uzvracaju dobrim,pa Gospod me voli,dao mi je sve predispozicije da budem uz njega u vecnom zivotu,dao mi je jedinstvenu sansu da uopste budem u vecnosti,a ja zatvaram oci i zarad trenutka(jer ovaj zivot je zaista jedan tren naspram vecnosti)zarad trenutka zrtvujem tu vecnost...i onda bih zaplakala kao kisha....(a pre je uvek bilo zbog zapovesti,zbog spasenja(a u stvari nisam ni znala sta to znaci),zbog toga da bih izbegla kakvu kaznu,zbog toga sto je to greh itd)i mladi treba da znaju da je greh odvajanje od Boga,da ne postoji kazna vec da je greh sam po sebi kazna jer se odvajamo od Boga a mi u stvari zelimo da budemo snjim u zagrljaju.U srednjoj skoli prof veronauke nam je objasnjavao da Carstvo Nebesko nije mesto vec stanje duse,i zato i pocinje ovde na zemlji, i zato i jeste unutra u nama...tako da mi ne treba da tezimo da nekad zadobijemo to carstvo nebesko vec da ga razvijemo u sebi...treba da imamo na umu da nasim nacinom zivota mi treba da negujemo besmrtnost u sebi darovanu nam od Boga....

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Nista mi gore ne naudi  nego kada krenem da produbljujem  neku losu pomisao,nesvesno... Odmah je  tu i druga,treca i nestade smirenja,srce se uzbudi,tastina ucini svoje i ako jos napravim neku glupost onda mi dosta vremena i truda treba da se vratim na staro. joooj  Isusova molitva je lek za ovakve probleme,sasece ih u startu..   0442_feel

Posto vidim da se pominju metanje a ja bas i nemam najjasniju sliku o znacenju samog pojam, prema tome,ko zna neka jos malo pojasni  :smiley:

Kada se cine,na koji nacin...?  ne_shvata  1736_action 0409_feel

??? ??? ?? ????????:

http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0

Подели на овим сајтовима

Nista mi gore ne naudi  nego kada krenem da produbljujem  neku losu pomisao,nesvesno... Odmah je  tu i druga,treca i nestade smirenja,srce se uzbudi,tastina ucini svoje i ako jos napravim neku glupost onda mi dosta vremena i truda treba da se vratim na staro. joooj  Isusova molitva je lek za ovakve probleme,sasece ih u startu..   kolo2

Kada se cine,na koji nacin...?  kolo2  kolo2 :drugarstvo:

??? ??? ?? ????????:

http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0

Hvala  :cheesy3: Predpostavljala sam ali eto,sad sam sigurna ladan

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Nista mi gore ne naudi  nego kada krenem da produbljujem  neku losu pomisao,nesvesno... Odmah je  tu i druga,treca i nestade smirenja,srce se uzbudi,tastina ucini svoje i ako jos napravim neku glupost onda mi dosta vremena i truda treba da se vratim na staro. :cheesy3:  Isusova molitva je lek za ovakve probleme,sasece ih u startu..   kolo2

Posto vidim da se pominju metanje a ja bas i nemam najjasniju sliku o znacenju samog pojam, prema tome,ko zna neka jos malo pojasni  :smiley:

Kada se cine,na koji nacin...?  kolo2  kolo2 :drugarstvo:

??? ??? ?? ????????:

???????? ?????? ?????? ???? ?????? ???????, ???? ?????? ?? ??????? ??????? ?????, ???? ???? ??????? ????????? "????????????" ??????? ?????? ???? ??? ?? ??????.

moram više da ?u?nem, tj, da savijem kolena da bih dfodirnula zemlju, tako da kada neko gleda sa strane ili mašem "teatralno" ispred sebe ili radim"?u?anj" joooj

imam skra?ene ligamente na nogama i problema sa ki?mom, mnogi ljudi to imaju, meni je bavljenje sportom puno pomoglo, ali mnogi ne mogu da dotaknu pod a da ne ?u?nu, tj.polu?u?nu

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...