Jesus Of Suburbia Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Шта је ту је. "Који претрпи до краја тај ће се спасти". Зосима је то лепо допунио. Ако нешто и даље није јасно тема је отворена... Stvarno @Adelaida, prva rečenica je fatalna Ivane, možeš li da mi pojasniš značenje, "ne dohvatati se žene"? Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Jeste, stvarno. O ljubavi izmedju muskarca i zene nista ne pise u NZ. Sad se i ja pitam zasto. Pise o postovanju ali o romanticnoj ljubavi ne. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 I ja cekam objasnjenje. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Jeste, stvarno. Nemoj da misliš da sam ironičan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Nemoj da misliš da sam ironičan To mi nije ni na kraj pameti. Jesus Of Suburbia је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 fatalna Али зашто, зашто? "ne dohvatati se žene" Колико сам ја то схватио апостол је мислио на живот у девствености, виђење жене првенствено као сестре. Погледајте ову тему, можда нешто буде јасније. https://www.pouke.org/forum/topic/36215-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%83%D0%BC/ Уопште није поента у романси, она је производ сладуњавих фантазија, пале природе... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Уопште није поента у романси, она је производ сладуњавих фантазија, пале природе... Grijeh? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Sad, Bog zna da ja želim da ispoštujem ove stvari, i ja se često pomolim za tu buduću nepoznatu djevojku, jer nekako osjećam da će i ona brzo da dođe. Zamislite samo koja je to srećnica, kad ona ima mene koji se molim za nju možda čak kad se niko drugi ne moli. Pa nema na čemu srećo, i drugi put. Ајд реци која ти је форумашица запала за око, немој ту да увијаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Grijeh? Не обавезно, само ако јој се прибегава као идолу, са жељом да се по сваку цену оствари. Тада мислим да јесте грех иначе не. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Grijeh? Само да ти речем да је овај Иван један од тврђих и преподобнијих овде на форуму. То да су романсе производ сладуњавих фантазија је његово лично и помало мрачно мишљење. Сто форумаша, триста различитих мишљења. Има оних који баш у романсама виде Бога. Тако да... Не покушавам да те убедим да ли је то грех или није (не бавим се грехологијом), само ка'eм да сви кажу различитио и да ти на крају теме неће бити јасно ни шта је романса, ни шта је грех, ни шта је младост, ни шта је девојка. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Ајд реци која ти је форумашица запала за око, немој ту да увијаш... Nije, nije, stvarno, reko bi ja :bleh: Само да ти речем да је овај Иван један од тврђих и преподобнијих овде на форуму. То да су романсе производ сладуњавих фантазија је његово лично и помало мрачно мишљење. Сто форумаша, триста рарличитих мишљења. Има оних који баш у романсама виде Бога. Тако да... Не покушавам да те убедим да ли је то грех или није (не бавим се грехологијом), само ка'eм да сви кажу различитио и да ти на крају теме неће бити јасно ни шта је романса, ни шта је грех, ни шта је младост, ни шта је девојка. Okej, shvatam Hvala @Ivane Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Уопште није поента у романси, она је производ сладуњавих фантазија, пале природе... Naravno da nije poenta u romansi... izraz " Romanticna ljubav" je samo da bi naglasili vrstu ljubavi izmedju muskarca i zene. I ja procitah onu temu ali ne donesoh nikakav zakljucak. Fali srz. I zar nije Bog sam Adamu stvorio Evu da mu pravi drustvo...? Zar nije imao na umu da se mnoze....a kako bi se mnozili ako ne bi imali pojma o svojoj seksualnosti...? A kad su doznali za svoju seksualnost...progna ih iz Raja. Meni sad stvarno nista nije jasno. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 То да су романсе производ сладуњавих фантазија је његово лично и помало мрачно мишљење. Ако би неко био љубазан да ми очита лекцију о романтици која би притом била сасвим објективна био бих му веома захвалан. :bendoff: Fali srz. Срж је у девствености срца, било да је човек у браку или није. Знам да је то мало "тврђа" прича за многе али ако хоћеш да се бавиш Хришћанством то не можеш избећи. Чак и "Песма над песмама" на први поглед може бити романтична али носи ту суштину у којој "ја" не постоји без "ти". То је срж свега и полност са тим може имати везе али и не мора. Adelaida, -Владимир-, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Ако би неко био љубазан да ми очита лекцију о романтици која би притом била сасвим објективна био бих му веома захвалан. Такву лекцију не могу да ти очитам, јер не заступам споменути став. Али могу можда да ти напоменем да између ”не бити објективно” и ”бити производ сладуњавих фантазија” баш и не стоји знак једнакости. Осим тога, откад је у хришћанству објективност некаква неопходна вредност? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Срж је у девствености срца, било да је човек у браку или није. Знам да је то мало "тврђа" прича за многе али ако хоћеш да се бавиш Хришћанством то не можеш избећи. Чак и "Песма над песмама" на први поглед може бити романтична али носи ту суштину у којој "ја" не постоји без "ти". То је срж свега и полност са тим може имати везе али и не мора. Nije to hard cor prica to je sustina. Jasno je to meni, i tu nema zbora, slazem se. Ali zasto se o takvoj vrsti odnosa izmedju muskarca i zene, o toj nazvacu je, bezuslovnoj ljubavi, ne govori u NZ...a u starom imamo, eto, lepo si to pomenuo, pesmu nad pesmama, koja je bar meni, i na prvi i na 31 pogled najlepsa " romanticna" pesma ikada. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука