Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

:D danas je toliko razvoda,bluda,prevara,svadja ...

Bluda, prevara i svadja bilo je i tada. Samo nije bilo razvoda. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@Trifke,

Сад видех да Трифке има 51 годину.

Имам ја сад једно питање за њега. 

Да ли се Трифке до своје тридесете године држао ставова које приповеда?

Избегавањем одговора на ово питање доказује да није и да само лицемерно просипа ставове, којих се ни сам није држао када је требало.

Jednoga dana kada budes bio svestenik mozda cu doci da ti se ispovedam. :bleh:  :bleh:  :bleh:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Jednoga dana kada budes bio svestenik mozda cu doci da ti se ispovedam. :bleh:  :bleh:  :bleh:

Православље се приповеда примером, а не тртљањем по форуму. Толико од тебе. Да кажеш истину о свом животу не смеш, јер ће се јасно видети да си недоследан ставова које просипаш. Због вас тртљача, људи и беже од Цркве. ОД бакица које замерају девојкама што не носе мараме, од дежурних верометра који ти замерају када станеш на "погрешну" страну и свих оних остали који ваде трн из ока брата свога. 

Довиђења пријатно. 

Подели на овим сајтовима

Православље се приповеда примером, а не тртљањем по форуму. Толико од тебе. Да кажеш истину о свом животу не смеш, јер ће се јасно видети да си недоследан ставова које просипаш. Због вас тртљача, људи и беже од Цркве. ОД бакица које замерају девојкама што не носе мараме, од дежурних верометра који ти замерају када станеш на "погрешну" страну и свих оних остали који ваде трн из ока брата свога. 

Довиђења пријатно. 

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :bleh:  :bleh:  :bleh:  :bleh:  :bleh:  :bleh:  :bleh:  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Довиђења пријатно. 

imao si priliku da ti zameraju na kojoj strani stojis i da te uce da se stoji na desnoj strani a ne gdje stoje zene? tako su mene kritikovali za dosta cega al odsad necu nikom to dozvoliti jer imam slobodnu volju da stojim gdje ja hocu a ne gdje oce drugi.samo na rastojanje :)
Подели на овим сајтовима

Када купујемо покућство и робове мисе распитујемо за продавце и бивше власнике, као и за сама добра којаузимамо. Занима нас способност и издржљивост њиховог тела као ињихово духовно устројство. Када, пак, бирамо жену, онда треба дапокажемо далеко већу промишљеност. Ако је кућа лоша, ми је можемовратити. И ако је слуга лењ послаћемо га натраг продавцу. Но, кадаузмемо жену, не можемо је поново вратити у род, него је морамозадржати све до краја.

Trifke,sa ovim stavovima danas bih lakse pronasao zakopano blago Atlantide nego zenu :D 

Подели на овим сајтовима

pre neku godinu bila je guzva u Crkvi i trajala je Sveta Liturgija ja sam se primakao blize i svestenik me primjetio kako stojim i rekao da prodjem gdje stoje zene da ne smetam da moze da se prodje i tako sam uradio.posle su me kritikovali i kad sam rekao da mi je tako rekao svestenik nisu me verovali al dobro odsad rastojanje sa svakim.

Подели на овим сајтовима

Trifke,sa ovim stavovima danas bih lakse pronasao zakopano blago Atlantide nego zenu :D

Dejance nauci se principima i bice dovoljno. Covek je primenio evandjeoske principe u svoje vreme. Pa deono sto je on uzeo za princip uzmi i ti. 

Dejance nemoj se praviti naivan kada nisi.

• Волим 1

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Само се ти држи трифкетових принципа.. он  ти је експерт, за те... љубавне проблеме. :)))

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Dobar je nas Trifke,jednostavno,ne razmisljamo isto o nekim stvarima i to je to.

Bilo bi dosadno na forumu kad bi svi bili istomisljenici. :)

Сви су добри. Зато му и не замерам ово вређање. Разумем његов недостатак самопоуздања. Сви имамо неку муку, нека вређа ако му је лакше и ја вређам када се осећам лоше. 

Подели на овим сајтовима

A ti nisi pravoslavac zato sto ti tako odgovara?

Православац сам зато што верујем да је у Православном Хришћанству Истина и зато што сам доживео Господа Исуса Христа. Истина је у њему и оно што ми одговара и оно што ми не одговара. 

Нисам постао верник те вере зато што ми одговара. Када сам постао верник нисам скоро ништа знао о Православљу. У то време су ми много пре одговарале неке друге религије. Рецимо, вехабистички Ислам. Разнем се експлозивом и целу вечност проводим са девицама поред река вина, меда и млека а кркање колико хоћеш без икаквих тегоба. Услов једноставан, разнесеш се експлозивом и то кажу безболно је ако је у име Аллаха џ.ш.

Али Истина не зависи од наших жеља. Она је једна једина без обзира шта о њој мислили или веровали.

Подели на овим сајтовима

Православац сам зато што верујем да је у Православном Хришћанству Истина и зато што сам доживео Господа Исуса Христа. Истина је у њему и оно што ми одговара и оно што ми не одговара. Нисам постао верник те вере зато што ми одговара.

Ја лепо написах да ми одговара православна филозофија. Другим речима - одговоара ми истина о којој ти причаш. Уклапа ми се у свет. 

Шта је ту проблем?

Подели на овим сајтовима

И у твом случају и у трифкетовом случају. лепо ја кажем - ви верујете из страха. Страха од пакла. 

Грешиш, брате. Верујем је доживео Исуса Христа. И то пре него само Хришћанство. Не верујем у пакао као муслимани и поједини хришћани. Самим тим страх од пакла као услов веровања отпада. 

Избегавањем одговора на ово питање доказује да није и да само лицемерно просипа ставове, којих се ни сам није држао када је требало. 

Да кажеш истину о свом животу не смеш, јер ће се јасно видети да си недоследан ставова које просипаш.

А ко од нас каже да тако живи. Ради се о томе како би требало да се живи. Шта је нашем животу грешка, шта грех, а шта врлина и богоугодност. Не могу ја никога да учим о Хришћанству онако како радим или мислим да би требало, или како бих волео, него онако како вера учи. У супротном бих чинио још већи грех ако учим себе и друге према свом понашању и жељама.

Подели на овим сајтовима

Шта је ту проблем?

Проблем је што почиње Гитаријада а киша пада као луда без намере да престане у скором периоду. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...