XIO Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Већина великих научника из 20. века, а поготово друге половине, су атеисти. Ево пар најзначајнијих: Субрахманјан Чандрасекар, астрофизичар Френсис Крик, ко-проналазач ДНК Ричард Докинс, њега већ знате. Пол Дирак, пионир квантне механике Томас Едисон, промотер Теслиних изума :-) Ричард Фејман, један од пионира квантне електродинамике Сигмунд Фројд, отац психоанализе. Ерик Фром, такође један од пионира психоанализе. Витали Гинзбург, врло познат и битан физичар, барем међу физичарима :-( Стивен Џеј Гоулд, биолог Годфри Херлод Харви, чувени математичар. Стивен Хокинг, астрофизичар, предвидео испаравање црних рупа. Питер Хигз, предвидео постојање Хигсовог бозона Фредрик Жолио-Кири, зет чувене Марије Кири, наставио са супругом њена истраживања Алфред Кинси, први озбиљно проучавао људску сексуалност Линус Паулинг, открио Паулијев принцип искључивости. Иван Павлов, открио Павлов рефлекс. Стивен Пинкер, чувени психолог и лингвиста. Оливер Сакс, чувени неуролог Карл Сејган, чувени астрофизичар и популаризатор науке. Клод Шенон, отац теорије информација и концепта ентропије у информатици. Леонард Саскинд, отац теорије струна. Линус Торвалдс, изумитељ Линукса, већ споменуто. Стивен Ванјберг, један од ујединитеља слабе и електромагнетне силе и аутор чувеног цитата: ''Религија је увреда за људско достојанство. Са и без религије добри људи ће чинити добра дела а зли људи зла, али да би добри људи чинили зла дела за то ти треба религија.'' Алан Туринг, оснивач теорије информација, модерне компјутеристике и концепта Турингове машине. Такође играо велику улогу у Другом светском рату у криптографији и раскринкавању Немачких шифри. Поред тога што је био атеиста, Туринг је такође био геј. У то време у Енглеској то је и даље било противзаконито и кад је ухваћен морао је да бира измећу затвора и хемијске кастрације. Изабрао је ово друго, упут потпуно изгубивши секјурити клиренс да се бави својим послом. Отровао се убрзо после у 42. години живота. Још једна жртва срамотне религијски инспирисане хомофобије. Ето зашто имам мишљење о религији какво имам, један од МНОГИХ разлога. За срамотни начин на који се Велика Британија опходила према овом човеку Британска влада је упутила извињење 2009. године. и за крај... Џејмс Вотсон, други ко-проналазач ДНК. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Ништа онда, ако су они били атеисти, ја мислим да је ред да читав форум поуке.орг групно пређе у атеизам, што ступа на снагу од одмах. Ви ту причу схватате као неку пинг-понг утакмицу, јел'да, такве ставове заузмемо у старту да је свако разумијевање и дијалог (укључује уважавање и поштовање онога што говори саговорник, па макар то било потпуно опречно вашим личном ставовима) онемогућено, будући да се сва прича своди на пребројавање ко има више шаренијих кликера и "чији је тата јачи". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Већина великих научника из 20. века, а поготово друге половине, су атеисти. Ево пар најзначајнијих: Аха! Признај иако ти се не признаје! Appeal to ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Већина великих научника из 20. века, а поготово друге половине, су атеисти. Ево пар најзначајнијих: Томас Едисон, промотер Теслиних изума :-) Тесла је закон, али он није у њиховој лиги... 0110_hahaha Цитат Фредрик Жолио-Кири, зет чувене Марије Кири, наставио са супругом њена истраживања Где баш зета нађоше? Биће да није истомишљеник са супругом и тазбином. 0110_hahaha Цитат Џејмс Вотсон, други ко-проналазач ДНК. Шта је са првим? 0110_hahaha „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Ништа онда, ако су они били атеисти, ја мислим да је ред да читав форум поуке.орг групно пређе у атеизам, што ступа на снагу од одмах. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Ви ту причу схватате као неку пинг-понг утакмицу, јел'да, такве ставове заузмемо у старту да је свако разумијевање и дијалог (укључује уважавање и поштовање онога што говори саговорник, па макар то било потпуно опречно вашим личном ставовима) онемогућено, будући да се сва прича своди на пребројавање ко има више шаренијих кликера и "чији је тата јачи". Ко је тај ко на буквално сваком кораку парадира сваког научника који верује у исто што и он, почевши од оног Бихија, па све до ''чувеног'' атеисте, тј. бившег, Ентони Флуа? Ко је тај који компајлира детаљне листе познатих научника који су веровали у бога и то као потврда да између науке и религије нема никаквих сукоба, не схватајући при том да је ретко које име на тој листи рођено у 20. веку? Ко је тај коме је довољно да види како неко верује у нешто друго, па да одмах почне да просипа флоскуле типа ''А овај последњи на листи је само још један од разлога да не приступам том "смрдљивом" фејсу'' или ''Од свих, моје највеће разочарење - Џон Малкович!''? Ко је тај ко је уопште ОТВОРИО ОВУ ТЕМУ? Тему под називом ''ПОЗНАТИ АТЕИСТИ''? Верник или атеиста? Ја ни у једном једином тренутку нисам рекао да ико треба да буде атеиста зато што ови су ови научници атесити, тако да ово није аргумент из популарности јер ја уопште нисам правио аргумент да људи на основу тога треба да буду атеисти. Али кад год неко одвали да наука на било који начин потврђује веру у Бога и при том цитира неког научника који потврђује оно што верник жели да чује, не може а да се не одговори. Ко зна, можда сам науци учинио медвеђу услугу. Можда кад људи у Србији замрзну науку кад сазнају да су већина врхунских научника света данашњице атеисти. Некада давно су научници морали на сав глас да се изјашњавају да су дубоки верници и да њихов рад уопште не доводи веру у питање да би сачували живу главу. Ко зна, можда опет дође такво време, чим завршите са том вашом средњевековном сталешком монархијом. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 @XIO Gde ispusti Penrouza?! 0110_hahaha Mogao si njega umesto onog cupavca Pinkera. Svakako se kotira kao kontraverzni mislilac. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Шта је са првим? 0110_hahaha Па ено га мало изнад на листи! 0110_hahaha Цитат Френсис Крик, ко-проналазач ДНК Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 From nije bio ateista, pouzdano znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Цитат Stenli Kjubrik takođe bio ateista :229229229: Колико знам био је илуминат, а они ти баш и нису атеисти (мада у јавним наступима се тако представљају). Judeo-masonski uspostavljac Novog Svetskog Poretka! greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат http://www.vidovdan.org/arhiva/print237.html To za tog "SAMPIONA" ateizma kako ga nazivaju je prilicno staro, nije to danasnja vest. Postao je deista zbog proucavanja nekih molekula. Ma molim te... Ima i topic o njemu na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Ко је тај ко је уопште ОТВОРИО ОВУ ТЕМУ? Тему под називом ''ПОЗНАТИ АТЕИСТИ''? Верник или атеиста? Са приче "ко има шареније кликере" и "чији је тата јачи" долазимо полако до оне чувене "нисам ја први почео". Добро је. Напредујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Цитат Цитат Ко је тај ко је уопште ОТВОРИО ОВУ ТЕМУ? Тему под називом ''ПОЗНАТИ АТЕИСТИ''? Верник или атеиста? Са приче "ко има шареније кликере" и "чији је тата јачи" долазимо полако до оне чувене "нисам ја први почео". Добро је. Напредујемо. Valjda cemo uznapredovati do "nema nikakve vise sile". Nije li to sledeci stepen progresije? Ko ima sarenije klikere -> Ciji je tata jaci -> Nema vise sile -> [eventualno i do] Deda Mraz ne postoji ! facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Јок, морамо по традицији: "Мајко, рекли су у Комитету да нема Бога" "Па како синко нема?" "Фино, тако каже Партија и то је истина и готово." Апропо "Деда Мраза", алиас Санта Николаса (у њемачком Санта Клаус) иначе познатијег као Никола, епископ Мириклијски, дакле реална и историјска личност којој су западњаци дали карактер некога ко "лети на санкама вученим летећим ирвасима" то је проблем западног човека, данашњих затупљених медија и лоших информација. Није летио на ирвасима, али је имао обичај да обилази сиротишта и дјеци кришом оставља поклоне. Дакле: - Св.Никола, архиепископ Мириклијски (270 – 6 December 346) чији земни остаци сада почивају у базилици у Барију, НЕ ПОСТОЈИ - ништа што феноменологија опажајног (односно дневно-емпиријског) не може да сврста у обухватне појмове на прву - такође не постоји Чудан напредак. Свеједно facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука