Гости Guest O.Ugrin Написано Мај 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Mimo bilo koje teme, ne znam koliko je povampirivanje fasizma u skladu sa hriscanstvom a kamo li sa Liturgijskim nacinom zivota i razmisljanja. To su nedodirljive celine ljudskog odabira realnosti kojoj se ushodi. Bog vas blagoslovio - Ugrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Mimo bilo koje teme, ne znam koliko je povampirivanje fasizma u skladu sa hriscanstvom a kamo li sa Liturgijskim nacinom zivota i razmisljanja. To su nedodirljive celine ljudskog odabira realnosti kojoj se ushodi. Bog vas blagoslovio - Ugrin има ту и оног too much TV дела који пуца адреналином на злодухе, а не молитвом ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 Nisam čitao šta ste do sada pisali ovde ... možda ću posle ... moje mišljenje o homoseksualcima je : -to je "prirodna pojava" , jer ih je uvek bilo ... i ne u malom broju ! -ja sam za to da se gej parovima daju SVA prava koja imaju i ne-gej parovi ... OSIM JEDNOG ! Ne treba im dati pravo na usvajanje dece ! Zato što "prirodnim putem" ne mogu da ih naprave ... i ... zašto onda ići protiv prirode ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
srdicnenad Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 zru Bogorodicaaaaaa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 :0104cheesy: Bogorodicaaaaaaдобро нам дошао :0104cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 Nisam čitao šta ste do sada pisali ovde ... možda ću posle ... moje mišljenje o homoseksualcima je : -to je "prirodna pojava" , jer ih je uvek bilo ... i ne u malom broju ! -ja sam za to da se gej parovima daju SVA prava koja imaju i ne-gej parovi ... OSIM JEDNOG ! Ne treba im dati pravo na usvajanje dece ! Zato što "prirodnim putem" ne mogu da ih naprave ... i ... zašto onda ići protiv prirode ? - шта је то ''придодна појава'' код хомосексуализма?- стварно си чудан са тим правима клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 Nisam čitao šta ste do sada pisali ovde ... možda ću posle ... moje mišljenje o homoseksualcima je : -to je "prirodna pojava" , jer ih je uvek bilo ... i ne u malom broju ! -ja sam za to da se gej parovima daju SVA prava koja imaju i ne-gej parovi ... OSIM JEDNOG ! Ne treba im dati pravo na usvajanje dece ! Zato što "prirodnim putem" ne mogu da ih naprave ... i ... zašto onda ići protiv prirode ? - шта је то ''придодна појава'' код хомосексуализма?- стварно си чудан са тим правима - ONI su "prirodna pojava" ... jel' je tako trebalo da kažem ?- stvarno si čudan ako misliš da im treba uskratiti neko pravo ! Jedino sa onim u vezi usvajanja dece se 100% slažem , a ... koje još pravo koje imaju "normalni" parovi ti im ne bi dao ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 шта ће им брак, која је поента? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 шта ће им брак, која је поента?pa ... na primer ...kada je neko teško bolestan , onda pristup njemu (u bolnici) dozvoljavaju samo članovima uže porodice... ako su dve osobe bile bliske ceo život (najbliže) po svom izboru i ... u takvoj jednoj situaciji nemaju pravo da budu zajedno ... da li je to fer ? ili iznenadna smrt i nasledstvo ... ima sigurno još puno situacija gde im je korisno da imaju papir ... jel' tako ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 шта ће им брак, која је поента?pa ... na primer ...kada je neko teško bolestan , onda pristup njemu (u bolnici) dozvoljavaju samo članovima uže porodice... ako su dve osobe bile bliske ceo život (najbliže) po svom izboru i ... u takvoj jednoj situaciji nemaju pravo da budu zajedno ... da li je to fer ? ili iznenadna smrt i nasledstvo ... ima sigurno još puno situacija gde im je korisno da imaju papir ... jel' tako ? то све може да се регулише и на други начин, а закон је предвидео такве случајеве.даље? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 шта ће им брак, која је поента?pa ... na primer ...kada je neko teško bolestan , onda pristup njemu (u bolnici) dozvoljavaju samo članovima uže porodice... ako su dve osobe bile bliske ceo život (najbliže) po svom izboru i ... u takvoj jednoj situaciji nemaju pravo da budu zajedno ... da li je to fer ? ili iznenadna smrt i nasledstvo ... ima sigurno još puno situacija gde im je korisno da imaju papir ... jel' tako ? то све може да се регулише и на други начин, а закон је предвидео такве случајеве.даље? ajde ti objasni medicinskim sestrama u bolnici , u nekom malom mestu (može i u većem ...) da treba da puste nekog "prijatelja" da vidi nastradalog u teškoj saobraćajnoj ... a , tu su prisutni , recimo , i roditelji ... koji su bili protiv te veze ... po kojoj će teoriji taj da udje ? šta kaže zakon ? ili ... računaju se , ako su u braku , kao jedna porodica ... i mogu dobiti razna olakšanja od države ... u stvari , da ja sad ne "razbijam mozak" (što bi rek'o moj pokojni otac) tražeći primere ... pitam te : ako uporedimo jedan par koji je u braku , i nema dece i jedan gej par (koji nije) ... da li imaju ista prava ? da li zakon reguliše sve situacije i onda ... šta će im brak ? odgovori mi , molim te , sa DA ili NE ... da se ne igramo žmurke ! ... čekam odgovor ! (DA ili NE !!!) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 шта ће им брак, која је поента?pa ... na primer ...kada je neko teško bolestan , onda pristup njemu (u bolnici) dozvoljavaju samo članovima uže porodice... ako su dve osobe bile bliske ceo život (najbliže) po svom izboru i ... u takvoj jednoj situaciji nemaju pravo da budu zajedno ... da li je to fer ? ili iznenadna smrt i nasledstvo ... ima sigurno još puno situacija gde im je korisno da imaju papir ... jel' tako ? то све може да се регулише и на други начин, а закон је предвидео такве случајеве.даље? ajde ti objasni medicinskim sestrama u bolnici , u nekom malom mestu (može i u većem ...)da treba da puste nekog "prijatelja" da vidi nastradalog u teškoj saobraćajnoj ... a , tu su prisutni , recimo , i roditelji ... koji su bili protiv te veze ... po kojoj će teoriji taj da udje ? šta kaže zakon ? ili ... računaju se , ako su u braku , kao jedna porodica ... i mogu dobiti razna olakšanja od države ... u stvari , da ja sad ne "razbijam mozak" (što bi rek'o moj pokojni otac) tražeći primere ... pitam te : ako uporedimo jedan par koji je u braku , i nema dece i jedan gej par (koji nije) ... da li imaju ista prava ? da li zakon reguliše sve situacije i onda ... šta će im brak ? odgovori mi , molim te , sa DA ili NE ... da se ne igramo žmurke ! ... čekam odgovor ! (DA ili NE !!!) кренуо си од апсурда - да су у браку, што је смешно.тако да ћу ти дати и смешан одговор: мало ти се смућкало у глави од неразмишљања. искрено речено и без увреде, чуди ме да имаш толико година с обзиром на то каква су ти размишљања - уопште не размишљаш о последицама. у случају болести, најужа породица регулише виђање и сам пацијент уколико је у свесном стању. уколико није, неретко није дозвољено ни супружницима да их виђају, као ни деци. ако се породица противи, девојци или дечку из хетеросексуалног партнерства се може забранити прилазак такође. дакле, регулисано је и што се тога тиче имају иста права. нема олакшица јер се такве олакшице заснивају на потомству, а не на конкретној брачној вези. цивилни брак омогућава признато потомство уствари и de facto имовинско право и стање. дакле, цивилни брак стимулише парове да се окуће, имају децу, и самим тим што више задуже код државе, послодавца и банке. значи, сем имовинског стања или пар права на наслеђивање имовине, брак ничему другоме у принципу не служи. е сад, ако ти геј пару омогућиш брак, тачније правно-имовинску заједницу, омогућаваш им и право да имају или усвајају децу, тако да им не можеш давати половична права, јер их дискриминишеш као грађане другог реда. дакле, тиме добијају СВА права или ниједна. мој глас је за НИЈЕДНА. не могу да експериментишу на деци и крај. остало могу да регуилишу законски, договором или уговором. као што бих направио и превентивни закон да не хомосексуалци могу да искористе вештачки створену заједницу са неким ради рађања деце и имовинских права, па после изазивања стања развода да би могли да пренесу потомство и имовину у хомосексуалну заједницу. то је делимично регулисано законом о превари, али не и потомство. е онда, долазимо до опипљивог проблема да ли потомство може прећи у руке хомосексуалног партнера. али и то је делимично регулисано тиме што су хомосексуалци признати као ''нормални''. већ су тиме отворена врата за геј потомства, пошто ништа паметно не може да настане од таквих ''родитеља''. у најмању руку могу бити бисексуално опредељени, ако већ узмемо у обзир чињеницу да може настати и хетеросексуални потомак. ово признавање гејева је само двоструки аршин државе да се приљуби некоме уста на дупе, ради стицања ноге у вратима. оно што им није јасно је да се са ђаволом тикве не саде и да ће им се обити о главу, законодавцима првима у виду искушења потомства, пошто обично људи не разумеју из сопственог примера. све има своју последицу и нити за једно злодело није им Бог крив, него сами и сопствено чињење. дакле, све време се ради о потомству, а не о некаквим правима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 KASNIJE DODATO : da , sad vidim da nisi razumeo ono podebljano ! ako uporedimo jedan par koji je u braku , i nema dece i jedan gej par (koji nije) ... da li imaju ista prava ? da li zakon reguliše sve situacije i onda ... šta će im brak ? odgovori mi , molim te , sa DA ili NE ... da se ne igramo žmurke ! ---------------------------------------------------------------------------------------------- prvi par (bez dece) - hetero - brak ! ------------------------------------------------------------------------------------------------ кренуо си од апсурда - да су у браку, што је смешно. тако да ћу ти дати и смешан одговор: мало ти се смућкало у глави од неразмишљања. искрено речено и без увреде, чуди ме да имаш толико година с обзиром на то каква су ти размишљања - уопште не размишљаш о последицама. Zašto je smešno ?a , ako ćemo da se vredjamo ... ja mislim da su tebi nametnuta mnoga mišljenja , nisu plod TVOG razmišljanja ! da crkva promeni stav o tim stvarima , i ti bi , a ? у случају болести, најужа породица регулише виђање и сам пацијент уколико је у свесном стању. уколико није, неретко није дозвољено ни супружницима да их виђају, као ни деци. ако се породица противи, девојци или дечку из хетеросексуалног партнерства се може забранити прилазак такође. дакле, регулисано је и што се тога тиче имају иста права. pa , stvar je u tome što se homoseksualcima , u državama u kojima ne mogu da budu u zakonskoj vezi - to upravo i dešava , a heteroseksualcima - samo ako još nisu venčani ! ... pošto si me pitao ŠTA ĆE IM BRAK ! Drži se toga ... Znači sada se slažemo da brak nosi odredjene prednosti , a ? ili još ne ? нема олакшица јер се такве олакшице заснивају на потомству, а не на конкретној брачној вези. цивилни брак омогућава признато потомство уствари и de facto имовинско право и стање. дакле, цивилни брак стимулише парове да се окуће, имају децу, и самим тим што више задуже код државе, послодавца и банке. значи, сем имовинског стања или пар права на наслеђивање имовине, брак ничему другоме у принципу не служи. polako ... slažeš li se da ako su dve osobe u braku , mogu da imaju odredjene prednosti ? da ili ne ? opet u vezi toga ... ŠTA ĆE IM BRAK ? Ako misliš da ne - da ti nabavim neki primer ! DA ili NE ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 твој проблем је што си запео да ти кажем да је хомосексуални брак нека лајт варијанта до које се може доћи компромисом. а ја сам покушао да ти објасним да НИКАД нећу рећи ЗА хомобрак, из врло једноставних разлога које сам ти лепо образложио у мом претходном посту. ако ти не разликујеш хомобрак од хетеробрака, онда немамо о чему даље да причамо. НИКАД не може бити брак - брак исти између хетеро пара и хомо пара. теби је то не знам шта, нека плиткост везе, за мене је то нешто сасвим више од страсти, чак и у цивилном облику. ја разумем и која је разлика између везаности хетеро пара, као и хомо пара, тако да такви бракови НИКАД неће бити исти или упоредиви, зато сам и написао да је апсурдно и упоређивати бабе и жабе. питање је било упућено за геј парове - шта ће им брак. пошто ван брака имају иста права као и хетеро парови ван брака. брак је озваничење потомства, које геј парови не могу, НИТИ ТРЕБА да имају. да је брак предност јених у односу на друге, радило би се о дискриминацији, а то није у питању. ако нема брака за геј парове, нема ни дискриминације, и тиме су пуноправни грађани. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 Брак им треба из разлога да би у својим очима изједначили себе са хетеросексуалцима, да би оправдали свој избор. Као да из њих говори савест, мада тога нису ни свесни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука