Jump to content

HOMOSEKSUALIZAM

Препоручена порука

• Гости

zaboravljamo da se treba boriti protiv GREHA  a ne GREŠNIKA 0110_hahaha

???????, ???? ??? ? ???????-??? ?? ???. ??? ???? ????? ???? ??????????? ????? ?? ?????? ???? ????? ???? ? ??? ?????? ??? ? ???????????????? ??? ???????? ????????, ??? ? ?? ?? ???????? ?? ??????????????? ?? ??? ???????

Подели на овим сајтовима

• Одговори 410
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

U Beogradu je nekako uobicajno da sve ove dogadjaje proprate grafiti. Cak je moguce na osnovu istih proceniti razvoj dogadjaja. Pre nego je objavljen datum bili su nekako stidljiv bunt, tek poneki ponegde. Posle objavljivanja datuma najavljene parade bilo ih je vise i bili su konkretniji. Kako vreme prolazi i datum se blizi, sve su duzi, sve ih je vise, ali sa jos jednim dodatkom(bar zasada). Pored, sada vec poziv na linc tj. " Smrt pederima " dodatak je " Smrt pederima i

ciganima ". Pitam se ko ce jos biti ciljna grupa kada se utvrdjeni datum desi? I jos se pitam da li je to zaista nacin? A najvise se cudim brzinom kojom se ovo, bicu slobodna, ludilo razvija. Da li su linc i smrt i dalje omiljena tema? Da li cemo ih zaista pozvati da razmisle ako organizujemo kontramiting? Malo mi je muka i od manjina, ali i kontramitinga. Kontramiting je bio uzrok vracanja ovog naroda unazad svetlosnu godinu, zar ponovo isti scenario? I pitam se dokada cemo se baviti na forumu koji je pre svega afirmisuci, temama koje udaljuju od sustine jer na zalost primecujem da ih je sve vise!? Lukav je lukavi, uplasio se noza kada smo zajedno odreagovali protiv sirenja nepotrebnih sadrzaja, sada se to desava polako, ali sigurno. I da, izvinjavam se svima koje sam mozda uznemirila na neki nacin, ali sekira kraj korena stoji.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Mislim da otac nije mislio na kontramiting, bio je sasvim jasan u pogledu toga, šta treba preduzeti. Ozbiljna organizacija, koja bi argumentovano govorila protiv toga. Dakle, sasvim je demokratski da i mi izložimo svoj pogled na to. Nemojte brkati pojmove.

Подели на овим сајтовима

zaboravljamo da se treba boriti protiv GREHA  a ne GREŠNIKA 0205_whistling

???????, ???? ??? ? ???????-??? ?? ???. ??? ???? ????? ???? ??????????? ????? ?? ?????? ???? ????? ???? ? ??? ?????? ??? ? ???????????????? ??? ???????? ????????, ??? ? ?? ?? ???????? ?? ??????????????? ?? ??? ???????

Znam, samo sam potvrdila 1312_womens

naravno da imate pravo ?ak šta više to je potrebno, samo ne mogu biti pametna kako im se suprotstaviti

I iskreno uopšte mi nije jasna suluda namera nekih zemalja da im ozvani?e zajednicu "braka"

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ако хоће да парадирају по граду то морају да пријаве полицији,скуп мора бити легализован.Значи треба ту деловати, првити петиције и да им држава забрани окупљање.

Подели на овим сајтовима

Ono na sta sam htela da ukazem je da su ove teme pitke, ali nepotrebne, jer kao sto je otac Goran vec lepo rekao postoji nacin, ali nista bez zajednice. Konkretne zajednice da se nadje konkretnoj licnosti. Zakasnela reakcija, nazalost, vec dva dana nikako da napisem ono sto me tisti, a imam problem da ne umem da cutim i zato sam zelela da ukazem na nepotrebnost bavljenja ovom temom.  Vec su odgovori dati, blud je, jasno je, nacini-opet izneti, ali kao da niko nije cuo "ko nema greha neka baci kamen". Zato i molba da dalje ne razvijamo istu pricu.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Mozda jedno veliko bdenije ili sl. na Svetosavskom platou...jer verujem da nema dovoljno mesta u samom hramu da primi sve one koji su protiv ove nakaradne parade.

Ne da bude na taj dan nego pre ili kasnije...ali najavljivano...sve uz molitvu da se objasni i stav SPC a time i velike vecine naroda. Da se dele letci u okolini sa pojasnjenjima iz Jevandjelja sta je to...da se obaveste svi mediji...pa mozda i B92 0205_whistling...ne znam 1312_womens

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Dakle, imamo ovde slučaj gde jedni smatraju da o ovoj temi ne treba raspravljati (?), drugi smatraju da treba. Kao što reče Lazarica, svakako treba nešto preduzeti. Zar ja nekoga ugrožavam, ako kažem svoje mišljenje. Zašto se oni toliko grčevito boje toga? Ne želim ni da mitingujem, ni naopako,  da bijem...Ne želim ni javno da vičem. Ali mislim da svako ima pravo da kaže, šta misli o toj pojavi, argumentovano. Znate li šta će se desiti ako to postane socijalno-društvena norma?

Подели на овим сајтовима

Odg: gey brakowi

« Odgovor #60 poslato: April 02, 2008, 09:14:23 »

Како рече неко у једном од предходних постова "свако има право да воли и да буде вољен" то стоји и то треба подржати. Како кажемо сви, љубав нема граница па нека се ово односи на предходну реченицу.

Нека се они (Геј популација) воле кад год пожеле, нека уживају ако им то представља задовољство али не морају да се експонирају у јавности и да такав педерски став шире у свету огранизујући протесте и скупове по улицама тражећи од власти да их признају као сродну врсту. Па народе то је против хришћанства, противно нашој вери и једино неко ко не подржава нашу веру и понос нашег народа може да буде ово о чему причамо.

Педери, марш у европску унију, тамо вам је све дозвољено!!!

da li se neko pitao shta se radilo pederima ranijih godina, zashto ih tada "nije bilo"?

lepo se kaze: BRAK JE SVETA ZAJEDNIZA IZMEDJU MUSHKARCA I ZENE!!!!!

i nema tu shta da se polemishe! u islamskoj veri, ako se uhvate pederi, veshaju se na

sred glavnog trga za primer!

Odg: gey brakowi

« Odgovor #63 poslato: April 05, 2008, 00:03:28 »

Сједињене Америчке Државе, као и већина Европских земаља, донедавно су биле конгломерат културних и религиозних заједница које су се, можда чак и несвесно, слагале око одређених друштвених вредности.

.  У склопу хришћанске традиције, високо су држале кључне вредности као што су важност фамилије, важност људског достојанства и узајамног поштовања, па (у америчком, а донекле и у европском случају) међусобно поштовање "народа књиге," тј. католика, протестаната, православаца, мојсијеваца итд. Почетком шездесетих година прошлог века долази до појаве поретка заснованог на релативизму, прихватању судбине "по генима" (што резултује мањим значајем личне одговорности у акту), и култ егалитеријанизма, растакања друштва на што више групних делова, у циљу стварања "демократије."  Супротно Западној Европи, САД задржава већину својих становника у припадности традиционалним верама (и дан-данас више од пола Американаца редовно одлази у цркву, док у Западној Европи тај број не премашује десет посто).  Уз то, америчка војска има међу својим војницима плаћена свештена лица, па и свако заседање америчког Конгреса почиње молитвом.

На жалост, и поред својих иностраних авантура, САД су почеле да губе такозвани "културни рат," који се у последње време врти око права хомосексуалаца да ступе у брачну заједницу.  Поред тог ванзаконитог удара на традиционалну породицу, који је већ спроведен у многим државама Западне Европе, постоји и борба у америчком законском систему, тј. судству.  Од краја Другог светског рата, амерички Врховни суд у Вашингтону је стекао надимак "активистички", јер је себи дао за право да решава изузетно битна друштвена питања (уместо да искључиво одлучује о уставној утемељености закона усвојених у Конгресу).  У суштини, група од девет особа, доживотно наименованих на своје положаје, одлучила је да легализује абортус, регулише изборни систем, чак и да прогласи неуставним и нелегалним законе који забрањују хомосексуалне везе (случај Лањренце вс Теxас или Заступник Лоренс против државе Тексас).

Посебно су занимљиви аргументи либералне опозиције која подржава ове и сличне одлуке.  Они кажу да "нико нема право да намеће своје мишљење другима", тј. да "увлачи моралне одлуке у законе" па, сходно томе, хомосексуалци треба да буду заштићени законом.  Истовремено, управо судије америчког Врховног суда одлучују о моралним питањима, и то мимо жеље већине која је пожелела законе засноване на позитивним моралним постулатима и изабрала посланике да то усвоје!  Такође, тај закон, који је усвојен у Тексасу и још неким државама, усвојен је, између осталог, и да би санкционисао понашање педераста који су јавно чинили грех по парковима и на парадама. Јесу ли то права која треба штитити законом?!

Сваки закон, закључно са оним највишим, Божјим, има неки морални смисао.  Ако у закону стоји: "забрањено је убиство (крађа, насиље...), и за тај чин извршилац добија 20 година затвора", јасно је да закон то дело сматра погрешним или макар неконструктивним у једном друштву, и да починиоца треба казнити.  Овај аргумент важи и за абортус, чин који феминисткиње правдају тврдњом да "нико нема право да једној жени прописује шта она може да чини са својим телом."  По тој логици, и лопов би имао право да тражи укидање закона којим му је забрањено да своје руке, дакле своје тело, користи за крађу.

У поменутом случају Лоренс, судија Антони Скалија, чувен по својим конзервативним ставовима,  издвојио је своје мишљење, подсећајући да сваки закон представља једну границу, те да увек негде мора да се подвуче линија.  Поставља се питање: докле треба да се помера та линија да би се удовољило свачијим сексуалним поривима?  До педофилије? До нечег другог?

Срећом, амерички политичари су схватили раскорак између амбиција Врховног суда и воље америчког народа. Током последњих неколико година, у више од тридесет федералних држава (локалних самоуправа попут Тексаса, Калифорније, итд) усвојени су закони који забрањују хомосексуалне бракове.  Очигледно, те државе су то учиниле да би предухитриле Врховни суд.  Поред тога, амерички Конгрес у Вашингтону је почео да уводи у законе (првенствено у оне који имају неке везе са моралним/неинфраструктурним питањима) услов који их изузима из надлезности Врховног суда.  Само тако, кажу конгресмени, може да се поштује одлука већине и њена гледишта, а не одлука једне мале, либерално-одабране групе.

Крстан Велеушић

http://www.bbasta.com/forum/index.php?topic=600.60

mnoge ljude brine ista tema

da li je neko pratio nekada gey forume?

ja jesam 0205_whistling

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Da ja ipak jos malo pojasnim. Slikovito sam na pocetku rekla da su grafiti uzrok pisanja o temi. Ovo nije tema za i protiv jer je sustina mnogo dalje, grafiti su posledica. Srbija je po Ustavu sekularna drzava, ali ono sto smatram da nije potrebno je upravo poziv da Crkva reaguje. Evo i razloga. Svestenik Gavrilovic je ostao poznat po reakciji na prethodnoj gay paradi, nisam bas sigrna da je sav njegov trud trebao da ostane samo kao secanje na reakciju. Tolike godine ucenja, rada, stvaranja a secamo ga se po gay paradi-nepravda. Mitropolit Amfilohije poznat kao pukovnik a zaboravilo se kako je molio ljude koji su palili dzamiju (najstariji sakralni spomenik u Beogradu)da to ne cine. MOLIO!!! PREKLINJAO!!! Pukovnik-nepravda. Organizacija Obraz koju je sam Patrijarh, da blago kazem upozoravao na pogresno delovanje jedna je od najglasnijih. NEPRAVDA!!! Crkvu samo i jedino ZLOUPOTREBLJAVAJU! Ali nije ni samo to problem. Nazalost. Rekla sam da su sadrzaji grafita, ali i nekih reci ovde izrecenih problem. Jedna od zapovesti "Ne ubij"  a Hristos kaze: A ja vam kazem: da ce svaki ko se gnevi ni za sta na brata svoga biti kriv sudu; a ako li ko rece bratu svojemu raka! bice kriv skupstini;a ko rece budalo! bice kriv paklu ognjenom"(Mt.5,21.) Greh je u misli, o tome govorim Ne mogu zajedno i svetlo i tama. Osecam potrebu da ovako govorim jer je vazno sacuvati se, Crkvu sacuvati. Ne dozvoliti zloupotrebu, ne prljati se grehom u misli. Jer gde ce oni jadni kada shvate da je tamo smrad, trulez, koja Svetlost ce ih prizvati, kome ce u zagrljaj. Strazimo, doslo je zadnje vreme, ali Ljubav je strpljiva. Nase je da je svedocimo i ne pristajemo na misao koja nije upucena vecnosti i ne pristajemo na palost i sacuvamo sebe da bi bili spremni i za njih. Razbojnik je na krstu ispovedio Istinu, ali i Krst se promenio. Ne treba ih ni videti jer cega se plasimo ako ne ucestvujemo u toj paradi, mi imamo svoju Paradu i svoj Put. Cemu strah?  0205_whistling  1312_womens  0311_womens

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...