Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

???? ?? ?????? ?? ???????? ?? ?????, ?? ???? ?? ???????

?? ?? ?????? ?????? ?? ???? ???? ?????? ??????? ????:

???? ?? ???????? ???????????, ?? ???? ??? ??????

????? ????? ?? ???? ?? ?? ?????: ?? ??? ????? ...

ne treba da kreces ni od kakvog zakljucka ...

ali da bi zakljucio nesto treba da imas razloge ... zasto si to zaklucio , jel' tako ?

ja sam ti odgovorio da sam se UVERIO da ima neceg ... (praksa)

a taj izraz  sam upotrebio bas da ne bih sad mnogo vrsio propagandu ovde ( a ti si se uhvatio za njega i ne pustas ...)

a ti ?

kako si se uverio da nebeska tela nemaju veze sa nama na zemlji ?

kako si dosao do tog zaklucka ?

pitam , zato sto nije da kazes da nisi proucavao - pa ne znas ...

nego , vidim da si siguran ...

kako si zakljucio?

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

???????? ??? ??????? ??????? ?? ?????????? ????? ?????

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1275.msg71606.html#msg71606

???? ??? ?????? ?? ??? ????? ???????? ?? ????? ?????????, ???? ?? ?? ??????? ????? ??????? ? ????? ???????? ????????? ?????? ?? ???????.

?????? ?? ??? ?? ?????????? ????????, ??? ??? ? ??? ?????? ??? ????? ????????.

fala ... samo ja ne robujem ... imam veze sa astrologijom utoliko sto diskutujem na forumima , ponekad ...

a i ranije nisam robovao ,vec ispitivao sta se moze a sta -ne ... u astrologiji ,

posto sam mnogo racionalan ...  a to je i razlog sto nisam vernik - ne mogu tek-tako da poverujem u nesto [bez dokaza]

mada sam se interesovao ... ali ne prima se kod mene ... - tako da sigurno nisam umislio da necega ima u astrologiji ... oni koji me znaju - ZNAJU  da sam veliki "neverni Toma" ... (too much...) 

.

.

Подели на овим сајтовима

Да, много ме је погодио коментар једног анонимуса који се ''случајно'' појавио на форуму ДАН пошто сам писала о својој мајци, који ''не ради'' хороскопе, али ако неко БАШ БАШ инсистира, изаћи ће у сусрет.

Не буди смешан, а смешан си МАЛИ.

Подели на овим сајтовима

ХРИСТОС, ПОЧЕТАК И КРАЈ !

Рекли смо да је за хришћанина који верује у Бога, овоземаљска будућност много пута непозната, али никад није несигурна. Бог нас је све створио и зна будућност сваког од нас. С времена на време може нам рећи нешто о њој, а можда и неће. Највећа тајна, а за многе и највећи извор страха је смрт. Шта ће се десити када умремо? Прави хришћанин овако одговара : ” не плашим се смрти, већ се плашим живота после смрти. Дали сам својим животом заслужио да ме Христос прими у своје крило, да би био безвремен и безпросторан као Он?”

Да би се дао одговор на ова питања, Христос Син Божији дошао је на овај свет. Показао нам је пут којим треба да идемо, дао нам је реч Његову Свето Писмо, као путоказ до Царства Божијег. Својом смрћу и Васкрсењем показао нам је да не треба да се плашимо смрти, већ да се радујемо сусрету са Њим. Установио је Цркву као расадник Његове благодати, да би кроз свето крштење обезбедили улазницу у вечност.

Кад све ово знамо можемо слободно да кажемо да имамо поузданог водича на путу до Царства Божијег. Углавном је тај пут узан и тежак. Али сада се не плашимо када знамо да нас на крају тог пута чека Бог са раширеним рукама да нас уведе у вечност.

Ако још увек немамо однос са Богом који нам даје сигурност, започнимо га одмах.

Тај се однос углавном заснива кроз заједништво у светој Цркви кроз Литургију и молитву. Молитва је једноставно разговор са Богом, говорење Богу и слушање онога што Он говори. Не плашите се ако не знате молитве које се користе у цркви. За почетак пробајте да се молите тако што ћете разговарати са Богом. Питајте Бога све оно что Вас интересује и молите Га да Вам да снаге да осетите Његову љубав. Примањем светог Причешћа отвориће Вам се духовни разум за схватање суштине. Ако сте некада експериментисали са магијом, ишли код врачаре, или се ”закачили” за хороскоп, гледели у шољу итд.  исповедите се Богу код свештеника, и замолите Га да Вам опрости. Посећујте света богослужења у Вашим храмовима, читајте Свето Писмо - реч Божију.

Једно је сигурно, Бог ти неће обезбедити списак будућих догађаја у животу. Али сигурно неђе ни хороскоп. Бог обезбеђује вођство које нам је потребно када се суочавамо са тешким одлукама и подрушку да  извучемо све потенцијале наше личности.

Зато нека Вам увек буду на памети Божије речи још из Старог Завета, који говори преко пророка Јеремије. Кад код би Вас ђаво искушао да прочитате хороскоп, или не дај Боже посегнете за било којим другим видом магијских радњи сетите се ових речи : ”А Господ ми рече : ”лаж пророкују ти пророци у моје име. Нисам их послао, нити сам им заповедио, нити сам им говорио. Лажне утваре и гатање и ништавило и превару срца свог они вам пророкују.” Зато овако вели Господ за пророке који пророкују у моје име, ја их нисам послао...........

А народ којем они пророкују биће поваљан по улицама Јерусалимским од глади и мача, и неће бити никога да их сахрани...., тако ћу излити на их злоћу њихову” (Јер.14.14-16).

(свештеник Благоје Катић, одломак из књиге "Хороскоп, истина или лаж")

Подели на овим сајтовима

??, ????? ?? ?? ??????? ???????? ?????? ????????? ???? ?? ''????????'' ??????? ?? ?????? ??? ????? ??? ?????? ? ?????? ?????, ???? ''?? ????'' ?????????, ??? ??? ???? ??? ??? ?????????, ????? ?? ? ??????.

?? ???? ??????, ? ?????? ?? ????.

auuu, pa ti si stvarno nesto uvredjena ....

1. nisam se slucajno pojavio - pogledaj kada sam se registovao

2. mozda je slucajno ispalo da sam otvorio ovu temu , ali , evo .... dajem ti casnu rec da nisam citao to sto si pisala o svojoj majci

ne znam ni gde je to ... na kojoj temi  (aj kazi -pa da idem da vidim)

'el' 'oces da se zakunem u sina od 5 godina ?    evo, kunem se!

temu sam postavio u toku noci

ako bas hoces , pomenuo sam i Milju Vujanovic - u negativnom (vrlo!) kontekstu

ali me je neko (na srecu ..i u poslednji cas ... bilo je oko 4 h ujutro) obavestio da je na forumu

i njena cerka , tako da sam poslao PP na cetiri vazne adrese sa molbom da obrisu jedan post gde se citira to o Milji ... (posto sam ja odmnah obrisao u svome postu)

nadao sam se da ce se neko probuditi pre tebe i obrisati to ... da te ne bih povredio  

dalje ... anonimus ? jel' to nesto strasno ? da se stidim li malo sto sam anoniman ?

dalje... kazes :

... ???? ''?? ????'' ?????????, ??? ??? ???? ??? ??? ?????????, ????? ?? ? ??????.

otkud ti to?

kad sam rek'o da radim horoskope ?

pomenuo sam u jednom postu da sam se mucio prilikom izrade jedne natalne karte [crtez + racun](pre par godina)

to - kad mi se rodio sin ...

osim toga - nisam uradio nista 12-13 god ...

dalje:

kazes :?? ???? ??????, ? ?????? ?? ????.

... ne volim da ispadnem smesan - kada mi to nije cilj !

MALI? sto tako ? jel' mi to opet "spustas"?

I NA KRAJU :

NISAM JA POCEO PRICU O TVOJOJ MAJCI , NEGO TI!

ja ne bih ... znajuci ko si ... ali ne mogu ni da cutim kada neko iznosi svoje misljenje , a ne slazem se ...

ovo je forum ...

ako neko cita , a mrzi ga da ide da vidi oko cega smo se sporeckali ...

ukratko ...

NISAM SE SLOZIO DA JE MILJA VUJANOVIC BILA NAJBOLJI ASTROLOG U SRBIJI ...

REKAO SAM DA JE MOZDA BILA NAJPOZNATIJA (U STVARI JEDINA POZNATA TADA ...)

I REKAO SAM DA SE BAVILA OBILATO PRORICANJEM SUDBINE ....

I DA SAM VRLO PROTIV TOGA ...

itd ...

pozdravljam te ...

nadam se da ti je sada jasnije sto-sta , te da neces vise

po svaku cenu nastojati da me ocrnis ovde ...

ako i nastavis ... ok. ljudski je , a ti si covek ... nisi svetica

ne ljutim se ...i meni da neko dira pokojne roditelje- ko zna kako bih reagovao

(bez obzira sto sam licno kritican prema njima i danas - bez obzira sto ih nema vise)

.

.

Подели на овим сајтовима

Молим те не узимај у уста име моје мајке.

Нити те знам нити је културно, ма које вере да си.

И нећеш ме тим увредама отерати са теме у којој те минирам.

Подели на овим сајтовима

Ја сам завршио астрономију и већина када за то чује одмах ме пита знам ли да израђујем хороскопе.Ја им кажем да је то клањање творевини,тј.звездама и да то није у реду. kafica

Подели на овим сајтовима

па проблем са Мајама је тај што су се жртвовали до истребљења, и то због хороРскопа који су истумачили.

имали су савршен календар, који се додуше завршава 2012 године, због тога што нису могли да поверују да ће Сатурн пасти испод линије обзорја и самим тим ће се десити крај света.

на сву науку, тумачењем хороРскопа су се самоубедили у исправност таквог тумачења и кренули са крвним жртвама.

прво робова.

па им их је понестало, па су кренули да ратују због тога још више.

па су истребили непријатеље.

па су кренули по војницима жртве.

па међу девицама.

па међу краљевима.

па међу прворођенима.

па међу децом.

буквално су се затрли временом, други су их освојили, побили, били жртвовани, у међувремену дошли конквистадори, што им је био дефинитиван ''знак'' да су у праву.

поготово кад су видели коње којих до тад није било у Јужној Америци.

временом остали су само посредни крвни сродници из мешаних бракова или робља, тако да данас немаш нити једног аутентичног Мају.

само њихове мешане потомке.

култура крвне жртве због једног предсказања из астрономског календара, утицаја Сатурна и пада испод линије обзорја.

слепило погрешне вере, лудило примене и смрт, ето шта је продукт хороРскопа.

Подели на овим сајтовима

valja se spavati u ovo doba inače karakondžule i marmuni kao i razna vojna lica upadaju kroz kompjukter u sobu i plašu te pa ne možeš posle da zaspiš...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Еј, да бре...

ал има лек: ја сам чуо да, кад ти се појаве какарконџуле и дрекавци и санђаме, да ваља само да нешто обучеш наопако. Кажу да се ваља и бели лук, али то је, причају бабе, за конкретне санђаме, нпр. вампири.

И каже још да не ваља о њима да се прича.  0409_feel

Подели на овим сајтовима

не ваља се убедити да си санџама, не ваља се убедити да си Он.

ваља се убедити да си човек и да је твој бол, бол другог, и да је бол другог твој бол.

само се тад ваља бити човек.

и онда можеш да одговориш на питање: ко сам ја?

јер нећеш рећи име, нећеш рећи чин, нећеш ништа рећи до: ја јесам.

нисмо ништа друго до људи, човек.

то је и најсмерније и најузвишеније од свега.

Подели на овим сајтовима

Опет, понављам, ниси ме повредио, како да ме повреди неко кога не знам? Немогуће.

А и чиме? Што си рекао да моја мама није била најбољи астролог у Србији? Па дај Боже да није, то је боље за њу 0110_hahaha

Али то не значи да одустајем од минирања астрологије  0104_cheesy

пс и ти извини што сам ја тебе увредила

То обично бива кад неко тако без осећања, грубо прича о некоме ко је мени био све.

Не дам 0110_hahaha

И не могу да се дистанцирам.

Подели на овим сајтовима

Ваља се да се приликом изградње темеља куће, пусти крв од кокошке.

Не ваља се да те дете гледа наопако.

А ни случајно да се ништа не купи пре рођења, не ваља се.

И нипошто не убијати змију чуваркућу.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...