Jump to content

Кустурица се повукао из жирија

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod.

kriminalac

ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti  ih ili manje voljeti samo sto su muslimani  ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem  sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam  sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge  bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi   
сузо, србин није исто што и православац, исто колико бошњак није исто што и муслиман.

и православни и муслимани гледају на то истоветно, поготово што народ може бити православан или муслимански, невезано за националну припадност.

с друге стране, нико није ни помињао нетрпељивост између нас а камоли мржњу.

само ми је и даље нејасно како ениз види историју, није ми појаснио ...

znam medic , ovdje fala Bogu i znam da srbi narod  vecina  bas i  postuje druge  bez razlike ko su ti drugi i u  redu  su kao kod  sviju gdje isto vecina   u redu,ali sam to glasno razmisljala , neodnosi se direktno na nikoga i negdje ,vec tako malo razmisljala ,  
Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Зашто ви лепо не пређете у део за историју, има такав подфорум.

ја вала, ионако смо прежвакали ову до непрепознатљивости ...
Подели на овим сајтовима

Па драги Завиша друга времена, друга нафака,тако и наш Владика Његош у свом историјско политичком времену је писао "Истрага Потурица". Е па сад, ако алудираш да би требало да га оптужимо за верску мржњу и можда и да га забранимо....мислиииим стварно!!!

Подели на овим сајтовима

Истински се само на савршено може бити поносан. А савршен је само Бог. Све остало је комбинација доброг и лошег. Ако се већ постављају питања, требало би имати снаге и за одговор. Када смо по неким питањима осетљиви, она се не потежу и проблем је решен. Нема разлога да било ко доводи нечију слободу у питање.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Куста: Добро је да сам отишао из Турске

Након што је Емир Кустурица одлучио да се повуче из жирија турског фестивала „Златна наранџа“, у Анталији је избио нови скандал. Наиме, један шведски глумац који подсећа на познатог редитеља добио је батине јер су га хулигани заменили за Кустурицу.

Постављена слика
Емир Кустурица

Швеђанин Мајкл Неуенсвандер је у Анталију дошао због премијере свог филма „180 степени“, након чега је завршио у болници због лакших повреда. После премијере група гледалаца је помислила да је видела Емира Кустурицу. „Шта он ради овде? Зар није истеран из Турске?“, чуло се пре него што је Неуенсвандер нападнут.

Постављена слика
Мајкл Неуенсвандер

- Ето, знао сам да личим на Швеђанина. Шалу на страну, то је потврда тога да сам паметно одлучио кад сам одустао од фестивала и тога да више икада идем у Турску. А ово је и знак да се свима свуда може десити да добије батине – прокоментарисао је за „Блиц“ овај инцидент Емир Кустурица.

Иначе, Кустурица који је требало да буде у жирију фестивала отказао је и радионицу са студентима која је такође требало да буде одржана у Анталији. Главни разлог је био то што је неколико група у Турској изразило противљење Кустуричином доласку на фестивал уз образложење да није осудио злочине почињене током рата у БиХ. Турски министар културе је одбио да дође на фестивал уколико ту буде и Кустурица.

С друге стране, редитељ је таква реаговања назвао „варваризмом и неуљудношћу“.

- Моја визија моје земље је само моја властита. Ја нисам члан ниједне политичке партије. Моје изјаве и тврдње одраз су мојих уверења - рекао је Кустурица.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...