Solomon Kane Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Ослонац је добар и паметан момак и верујем да то није схватио као увреду! Можда је то схватио као благи сарказам али као увреду,не...то је моје мишљење. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Србин је стање духа! Није Србин ни сваки коме у крштеници пише Србин. 1319_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap ekstra клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Србин је стање духа! Није Србин ни сваки коме у крштеници пише Србин. 1319_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap ekstra ekstra "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Ослонац је добар и паметан момак и верујем да то није схватио као увреду! Можда је то схватио као благи сарказам али као увреду,не...то је моје мишљење. Pogodak u sridu. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. Фино, и Руси су некада били исти народ са нама, па се створила нова нација руска, али и српска, чешка, словачка, пољска, белоруска итд. Ако каже човек да није Србин, који је то проблем ? Шта сад да радимо, да га овде разубеђујемо у то ? Такве ствари овде нећемо дозволити. До скоро су били сви Југословени, неки се и даље тако осећају.... Србин ће бити онај који жели то да буде, који воли српски етнички корпус који обухвата веру, језик, обичаје итд. Знаш Драги а и доста је лицемерно и етички и хришћански скроз некоректно некоме наметати да прими српспство а томе су нпр Срби у фамили побили х чланова...(као што је у питању Ениз-ако жели нека каже колико је тачно у питању) Како би си ти осећао тада да је теби дао Бог да се родиш у муслиманској породици? Хајде да будемо искрени и озбиљно да разговарамо.... Ениз сматра да је Бошњак и то је његово право, то му гарантује устав БиХ али и наша земља поштује споразум из Дејтона који тако нешто прописује. Ок, имаш право да не волиш дејтонски споразум али овде говоримо о етичким , рекао бих и хришћанским кодексима и начелима српског гостољубља и чојства. Moji su porijeklom iz Nevesinja.Jedan moj predak je naselio se iz Nevesinja u okolinu Zenice.Samo znam da je jedan moj predak sam napravio džamiju. Nisam htio da govorim o svojim precima ali evo da vam kažem: Taj predak koji je došao u srednju Bosnu, od njega se razvilo pleme koje danas broji oko hiljadu članova.Odlikuju se po tome što su neustrašivi , izuzetno fizički jaki, visoki rastom.Dio plemena koje je ostalo Nevesinju je ubijeno.Nepitajte me ko ih je pobio.Neće vam se svidjeti odgovor.U ovom ratu je ubijeno 12 članova moje familije.Ne tražim da žalite za tim , jer iskreno sumnjao bih u iskrenost žaljenja nekih sugovornika.Ko sam? Musliman, zatim Bošnjak.Ko je bio moj predak koji je prešao na islam? Ne znam.Samo znam da je to bilo prije 500 godina.Ja mu se divim, čovjek čuo za istinu i počeo je slijediti. Uprkos tome što je tragedija moje porodice bila , kakva je takva je, ja ovdje razgovaram sa vama uvažavajući vas. Čast večini sugovornika, ali neki ovdje u njima prepoznajem klicu mržnje i njihovo otvoreno suprostavljanje našim razgovorima.Ja dlake na jeziku nemam.Ponosam sam na ono što jesam. Ali u istom momentu za razlike od nekih ja poštujem vaš izbor.Zamislite sada kada bih ja vama napisao:Vi srbi ste od nas nastali.Samo ste podivljali i odmetnuli se.Vjerujem da bih još uvreda pretpio.Zahvaljujući uskogrudnim razmišljanjima srba, njihovih vođa, svoje komšioje su nažalost rastjerali oko sebe, i na vašu žalost a neveselim se tome, uistinu smatram da nije daleko dan ukoliko se ne promjenite da ćete završiti na Beogradskom pašaluku.Svijet se zbližava a neki ljudi i dalje o mržnjama itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Svako ima pravo da bude ono schto zzeli. A istina je tamo negde ... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 енизе, извини да те питам, невезано за твоје писање о свему претходно реченом: јел мислиш да су Бошњаци постојали пре 500 година? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. 0110_hahaha Фино, и Руси су некада били исти народ са нама, па се створила нова нација руска, али и српска, чешка, словачка, пољска, белоруска итд. Ако каже човек да није Србин, који је то проблем ? Шта сад да радимо, да га овде разубеђујемо у то ? Такве ствари овде нећемо дозволити. До скоро су били сви Југословени, неки се и даље тако осећају.... Србин ће бити онај који жели то да буде, који воли српски етнички корпус који обухвата веру, језик, обичаје итд. Знаш Драги а и доста је лицемерно и етички и хришћански скроз некоректно некоме наметати да прими српспство а томе су нпр Срби у фамили побили х чланова...(као што је у питању Ениз-ако жели нека каже колико је тачно у питању) Како би си ти осећао тада да је теби дао Бог да се родиш у муслиманској породици? Хајде да будемо искрени и озбиљно да разговарамо.... Ениз сматра да је Бошњак и то је његово право, то му гарантује устав БиХ али и наша земља поштује споразум из Дејтона који тако нешто прописује. Ок, имаш право да не волиш дејтонски споразум али овде говоримо о етичким , рекао бих и хришћанским кодексима и начелима српског гостољубља и чојства. Moji su porijeklom iz Nevesinja.Jedan moj predak je naselio se iz Nevesinja u okolinu Zenice.Samo znam da je jedan moj predak sam napravio džamiju. Nisam htio da govorim o svojim precima ali evo da vam kažem: Taj predak koji je došao u srednju Bosnu, od njega se razvilo pleme koje danas broji oko hiljadu članova.Odlikuju se po tome što su neustrašivi , izuzetno fizički jaki, visoki rastom.Dio plemena koje je ostalo Nevesinju je ubijeno.Nepitajte me ko ih je pobio.Neće vam se svidjeti odgovor.U ovom ratu je ubijeno 12 članova moje familije.Ne tražim da žalite za tim , jer iskreno sumnjao bih u iskrenost žaljenja nekih sugovornika.Ko sam? Musliman, zatim Bošnjak.Ko je bio moj predak koji je prešao na islam? Ne znam.Samo znam da je to bilo prije 500 godina.Ja mu se divim, čovjek čuo za istinu i počeo je slijediti. Uprkos tome što je tragedija moje porodice bila , kakva je takva je, ja ovdje razgovaram sa vama uvažavajući vas. Čast večini sugovornika, ali neki ovdje u njima prepoznajem klicu mržnje i njihovo otvoreno suprostavljanje našim razgovorima.Ja dlake na jeziku nemam.Ponosam sam na ono što jesam. Ali u istom momentu za razlike od nekih ja poštujem vaš izbor.Zamislite sada kada bih ja vama napisao:Vi srbi ste od nas nastali.Samo ste podivljali i odmetnuli se.Vjerujem da bih još uvreda pretpio.Zahvaljujući uskogrudnim razmišljanjima srba, njihovih vođa, svoje komšioje su nažalost rastjerali oko sebe, i na vašu žalost a neveselim se tome, uistinu smatram da nije daleko dan ukoliko se ne promjenite da ćete završiti na Beogradskom pašaluku.Svijet se zbližava a neki ljudi i dalje o mržnjama itd. Dragi Enize,lepo je što nemaš dlake na jeziku.I dobro je što si ovde 0110_hahaha Jedino...ti se ponosiš onim što jesi. E vidiš ja se ne ponosim. Možda bi me se sada mnogi odrekli,ali čime da se ponosim? Šta sam ja? Kako da se ponosim? Ne vezujem to za poreklo ni tvoje ni moje nego za PONOS. Čime se treba ponositi? Ja sam ponosan na moju decu kad nešto lepo naprave ili postignu neki uspeh u školi. Možda bih mogao da nabrojim još par stvari zbog kojih može neko da bude ponosan ali biti ponosan na svoju pripadnost nekom narodu... Ponosim se onim što jesam, tj svojom vjerom.Zbog čega se ponosim time?Rekao je jedan islamski halifa(Omer-pravedni)Mi smo narod koga je Allah učinio ponosnim Islamom, i kada god budemo tražili ponos u nečemu drugom Allah će nas poniziti. Ponosim se i pripadnosti svojeme narodu.To je jedan mali ali ponosan narod.Ali preći mi je ponos mojoj vjeri od pripadnosti mojeme narodu. Ponosim se svojom porodicom, konvertita u Islam. Ponosim se svojom djecom kojoj dajem islamski odgoj. Ponosim se svojim radom, radom profesora koji podučava druge islamu. Ponosim se svojom domovinom koja je za mene zjenica moga oka. Ponosim se svakim bosancem i hercegovcem bez obzira ko on bio, koji ovu malu zemlju gleda svojom domovinom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. facenew22222222 ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti ih ili manje voljeti samo sto su muslimani ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. facenew22222222 ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti ih ili manje voljeti samo sto su muslimani ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. facenew22222222 ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti ih ili manje voljeti samo sto su muslimani ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi :cheesy: sta znace ove smajlije ,rekoh li nesto sto nije u redu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. facenew22222222 ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti ih ili manje voljeti samo sto su muslimani ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi :cheesy: sta znace ove smajlije ,rekoh li nesto sto nije u reduNaprotiv! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sorry, ali jesu Srbi.. Sad možda što ne priznaju druga je stvar. Da imam rođenu sestru i ona proglasi da mi više nije sestra, da'l onda da je ženim? Bog ne dao, jer nezavisno šta ona ili ja govorili, mi i dalje ostajemo brat i sestra. Ništa drugo ni sa našim Muslimanima. Mi smo braća, jedan narod. Sad mi se zovemo Srbi, oni sebe zovu Bošnjacima, ali smo i dalje braća i jedan narod. facenew22222222 ako su bili to davno bilo al i mi treba da pocnemo akceptirati narod drugi ,narod koji su sada muslimani ,nemrziti ih ili manje voljeti samo sto su muslimani ,nekad davno srbi bili, izgleda da imamo problem sa tim veliki dok god neki insistiraju i zele da se ponovo kao srbi oglase i vrate u pravoslavnu vjeru ,to nece biti ,ljudi su tako sa tom religijom nasli put a Bog zna sam sto sve tako a mi mozemo pricati sta god nagadjati,dakle mozemo ih u narucje primiti kao sebe sami ,jedni druge bez da ih stalno sta znam opominjemo da priznaju dasu bili srbi сузо, србин није исто што и православац, исто колико бошњак није исто што и муслиман.и православни и муслимани гледају на то истоветно, поготово што народ може бити православан или муслимански, невезано за националну припадност. с друге стране, нико није ни помињао нетрпељивост између нас а камоли мржњу. само ми је и даље нејасно како ениз види историју, није ми појаснио ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 само ми је и даље нејасно како ениз види историју, није ми појаснио ... Контра питање: Зашто и откуд Босна између Хрватске и Србије?? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 само ми је и даље нејасно како ениз види историју, није ми појаснио ... Контра питање: Зашто и откуд Босна између Хрватске и Србије?? ок, немам ништа против да ти одговорим питањем:ко живи у Босни између петог и петнаестог века? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука