Јаков. Написано Октобар 7, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2010 Да ли имате неку информацију више, где би требало да буде та нова џамија у БГ, коју је најавио Зукорлић. У склопу исламског центра. http://www.naslovi.net/2010-05-28/seebiz/muamer-zukorlic-gradimo-novu-dzamiju-u-beogradu/1749243 Да ли суштински треба још нека џамија, заправо колико је муслимана у Београду? Ценим да је бар 100 тисућа, тисућа вамо, тисућа тамо...најмање. Е сад да ли би они уопште ишли у те џамије које би се изградиле, то је питање. Јер сам читао и овде од неког од вас, да и оне што су у главним муслиманским центрима Балкана џамије, па зврје празне. Зато и питам да ли је суштинска потреба за тим. По броју верника, на отприлике 100 тисућа, бар 2-3 џамије би било онако довољно. Упоређујући са хришћанским верским објектима, где у Београду на рецимо мелеон и по људи дође око 20 цркви. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Obzirom da se većina srba deklarišu kao nacionalisti a zatim kao vjernici, vama je preće recimo jednu pjevaljku napraviti nego jednu crkvu sagraditi(nije zlonamjerno)I obzirom da bolje poznaješ stanje u vašoj vjeri nego jedan nehrišćanin, to stoji. Ali što se tiče muslimana, kod nas otprilike je na pet hiljada vjernika potrebna jedna džamija, koja će u poptunosti izvršavati svoju namjenu mislim da bi u Beogradu najmanje dvadeset džamija bio jedan minimum.Ali obzirom da su vjerske slobode kakve jesu, to je izgleda jedan neostvareni san. Kada bi u Beogradu bilo dozvoljeno graditi toliki broj džamija, lično bih se pobrinuo za iznalaženje donatora za izgradnju jedne i to okrečući nekoliko (oko pet)tel.brojeva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 To sto ste rekli Enize, da na jedno 5000 muslimana ide jedna dzamija, je verujem da i sami to uvidjate, toliko pausalno i e odgovara zaista stvarnim potrebama. Kako sam trenutno u Turskoj, situacija na terenu je takva da na 17 miliona stanovnika, koliko ima recimo ima Istanbul, postoji 1100 dzamija Prostom racunicom se dobija da na nekih 15 i po hiljada je jedna dzamija. U nekim sredinama je to jos mnogo manje, a negd i vise, ali ta cifra od 5000 je zaista preterana. Beograd sa sirom okolinom ima 2 miliona stanovnika, i oko 40 crkvi. Sto daje da jedna crkva didje na oko 50 000 ljudi. Inace kad sam vec u Istanbulu, otisao sam i pogledao neke vase svetinje...bradu vaseg proroka, njegov barjak, deo Kiabe,...jos mnogo toga, mozda o tome nesto budem napisao kada se veatim u Sirbistan. Nasao sam da mi je zanimljivo, sto jedno pored drugih stoje u vitrinama ove stvari sto sam vam nabrojao, ali i stap starozavetnog proroka Mojsija, i ruka Svetoga Jovana Krstitelja. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Vasa tvrdnja da se vecina Srba deklarise kao nacionalisti a ne kao vernici, ne da je uvredljiva (kao sto jeste) nego nema veze sa stvarnoscu. Pogotovo ono o pevacicama i crkvama. Pitam se zaista da li je svrsishodno da jedan moderator ovakvog podforuma iznosi takve stavove, a ukoliko su to zaista njegovi stavovi, danuopste i radi ovakav posao. U nadi da ova mala primedba nece uticati na dobar tok razgovora pozdravljam vas. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 To sto ste rekli Enize, da na jedno 5000 muslimana ide jedna dzamija, je verujem da i sami to uvidjate, toliko pausalno i e odgovara zaista stvarnim potrebama. Kako sam trenutno u Turskoj, situacija na terenu je takva da na 17 miliona stanovnika, koliko ima recimo ima Istanbul, postoji 1100 dzamija Prostom racunicom se dobija da na nekih 15 i po hiljada je jedna dzamija. U nekim sredinama je to jos mnogo manje, a negd i vise, ali ta cifra od 5000 je zaista preterana. Beograd sa sirom okolinom ima 2 miliona stanovnika, i oko 40 crkvi. Sto daje da jedna crkva didje na oko 50 000 ljudi. Inace kad sam vec u Istanbulu, otisao sam i pogledao neke vase svetinje...bradu vaseg proroka, njegov barjak, deo Kiabe,...jos mnogo toga, mozda o tome nesto budem napisao kada se veatim u Sirbistan. Nasao sam da mi je zanimljivo, sto jedno pored drugih stoje u vitrinama ove stvari sto sam vam nabrojao, ali i stap starozavetnog proroka Mojsija, i ruka Svetoga Jovana Krstitelja. Ovaj podatak sam iznio i odnosio sam se na sela dok u gradovima slažem se da je potreban manji broj džamija .Ali svesti na dvije ili tri je malo pretjerano. To zbog toga što se kod nas obredi ddnevno pet puta obavljaju, zatim džume bajrami itd. A u svijetu je poznat trenda vraćanja islamske omladine islamskom načinu života. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Vasa tvrdnja da se vecina Srba deklarise kao nacionalisti a ne kao vernici, ne da je uvredljiva (kao sto jeste) nego nema veze sa stvarnoscu. Pogotovo ono o pevacicama i crkvama. Pitam se zaista da li je svrsishodno da jedan moderator ovakvog podforuma iznosi takve stavove, a ukoliko su to zaista njegovi stavovi, danuopste i radi ovakav posao. U nadi da ova mala primedba nece uticati na dobar tok razgovora pozdravljam vas. Brate, pitajte oca Ivana i o njegovim Isusovim mukama vezanim za prikupljanje donacija za izgradnju jednog vašeg vjerskog objekta.Zatim pogledajte malo u opšte stanje vjernika kod vas.Vjerujte mi brate ja sam takav dojam stekao, a ako je on pogrešan ja se najdublje izvinjavam i iskreno se radujem zbog toga. Draži mi je hiljadu puta vjernik koji svoj život uređuje shodno svom vjerovanju nego nacionalista koji zbog nacionalizma(negativnog)će uraditi mnogo što loše i sebi i drugima.Ja nisam ništa s lošom namjeroma rekao i ne vidim razlog zbog čega bi se mjenjao tok dijaloga između mene i vas , uvaženog supisca našeg,vašeg žru-a.Svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Raznorazne rekete, takse, dozvole da izgradimo crkvu u Smederevu platili smo preko 2 000 000, 00 dinara. Samo za iskopavanje sondi da bi se utvrdilo da nismo na arheloškom lokalitetu platili smo preko 5 000€. Država je inače oduzela plac koji je pripadao nama i na jednom suđenju u Sopotu sreo sam se sa čovekom koji je nešto veštačio, reč po reč i ispostavi se da je iz Smedereva i kad sam mu rekao ko sam gde sam, on mi obećao da će da dođe i da mi ispriča kako je po nalogu tadašnjih vlati u Jugoslaviji on lično falsifikovao dokumentaciju i oduzeo nam zemlju koja je bila uknjižena na našu crkvu. Danas gledam ništa bolje nije ako nije još drskije i bezobraznije, otimaju tuđu imovinu i uknjižavaju kako hoće. Zato mi je razumljivo ogorčenje ljudi u NP, nije mi razumljiva agresija prema Srbima, mislim na srpski narod jer i on isto živi ko bošnjački, jako teško. I tu je pitanje ko je nacionalista, jasno sam čuo šta su i kako su vernici bošnjaci dobacivali i vikali, ne na račun ove vlasti koja valja samo sebi, znači ne valja nikome, već na račun Srba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 18, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2010 Raznorazne rekete, takse, dozvole da izgradimo crkvu u Smederevu platili smo preko 2 000 000, 00 dinara. Samo za iskopavanje sondi da bi se utvrdilo da nismo na arheloškom lokalitetu platili smo preko 5 000€. Država je inače oduzela plac koji je pripadao nama i na jednom suđenju u Sopotu sreo sam se sa čovekom koji je nešto veštačio, reč po reč i ispostavi se da je iz Smedereva i kad sam mu rekao ko sam gde sam, on mi obećao da će da dođe i da mi ispriča kako je po nalogu tadašnjih vlati u Jugoslaviji on lično falsifikovao dokumentaciju i oduzeo nam zemlju koja je bila uknjižena na našu crkvu. Danas gledam ništa bolje nije ako nije još drskije i bezobraznije, otimaju tuđu imovinu i uknjižavaju kako hoće. Zato mi je razumljivo ogorčenje ljudi u NP, nije mi razumljiva agresija prema Srbima, mislim na srpski narod jer i on isto živi ko bošnjački, jako teško. I tu je pitanje ko je nacionalista, jasno sam čuo šta su i kako su vernici bošnjaci dobacivali i vikali, ne na račun ove vlasti koja valja samo sebi, znači ne valja nikome, već na račun Srba. Hm... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука