Jump to content

Kako smanjiti čežnju za slatkim?

Препоручена порука

Često žudite za slatkim? Kada ste tužni, tješite se čokoladom? Mnogi osjećaju isto što i vi, ali nemojte se tješiti. Previše šećera u životu uzrokuje probleme, ali postoje načini da smanjite svoju želju za slatkim.

http://www.cafe.ba/slika.php?op=vijest&slika=vijesti_slike/v32922.jpg&width=420

Ljudi koji ne jedu puno šećera žive zdravije, a i vitkiji su, piše Tportal. To su činjenice koje su poznate i onima koji jedu šećer, ali njih svakodnevno pobjeđuje njihova želja za slatkim. Kako pobijediti čežnju organizma? Pročitajte i olakšajte sebi život.

Izbjegavajte sol

Nastojte u ishrani ne koristiti previše soli. Tačnije, izbjegavajte je gdje god možete. Osim što nije dobra za zdravlje, sol zapravo izaziva i želju za slatkim.

Jedite više povrća

Pet do devet jela sastavljenih od povrća stvarno mogu pomoći vašem zdravlju. Ako vam se to čini puno, započnite sa četiri takva jela, a onda postupno povećavajte. Oprobajte povrće koje možda dosad niste jeli. To će vam u život unijeti i element novosti. Povrće žvačite pažljivo i polako. Baš kao i šećer, i povrće opušta tijelo, ali za razliku od slatkog u organizam unosi prave nutritivne vrijednosti poput vlakana.

Odaberite smeđu rižu

Jedite smeđu rižu jednom ili, još bolje, dva puta dnevno. Smeđa riža je puno zdravija od bijele i njeni sastojci održavaju stabilnost šećera u krvi, a samim time i vašeg raspoloženja. Osim toga, smeđa riža pruža i duži osjećaj sitosti.

Za desert - voće

Umjesto kolača ili čokolade, za desert odaberite komad voća. Možete i skuhati kompot od različitog voća, pa to jesti nekoliko sedmica. U svakom slučaju važno je da se naviknete da se vaš desert sastoji isključivo od voća.

San je važan

Odmarajte se dovoljno. Katkad se čini da u danu nema dovoljno sati, ali svejedno pronađite vremena za odmor koji mora biti jedan od vaših prioriteta. Odlazite na spavanje ranije jer ništa nije tako dobro kao san koji započinje oko 22 ili 23 sata te traje do sedam ili osam ujutro. To je naučno dokazano. Osobe koje tako spavaju stabilnije su i ne moraju unutrašnje teškoće rješavati slatkišima.

Životna ravnoteža

Postoji li nešto u vašem životu što uzrokuje stres koji više ne možete ignorisati? Nešto što skrivate i sami od sebe pomoću šećera? Poznato je da mnogima slatko pomaže u "rješavanju" emotivnih problema. Ako se ne možete sami suočiti sa svojim problemom, potražite pomoć jer on neće nestati nakon pojedene velike čokolade.

Uživajte u životu

Kao što je cigareta mnogima zavjesa iza koje ne žele pogledati u svoj život, tako je i slatko nekim ljudima svojevrsna zaštita. Kako ne biste bježali od samih sebe, počnite se baviti stvarima koje vas raduju. Čitajte, šećite, vozite bicikl, meditirajte i činite bilo šta će u vama izazivati osjećaj da je život lijep i sladak i bez šećera.

Caffe.ba

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Клин се клином избија...здравље на уста улази....и све остале народне умотворине које се могу применити у овом случају...Даклем...

Јесте да је можда нездраво и на неки начин сурово, али мислим да се све навике или афинитети које имамо према нечему, остављају прекомерним конзумирањем или рађењем истог.

Ко пуши, рецимо требало би да попуши заредом сто - двесто цигарета (такозвано "лемљење") и да се предозира никотином, што би га вероватно одвело у болницу, али исто тако и одвикло од цигарета.

Пијанац би требао да попије можда 5-10 литара жестоког и разног другог алкохолног пића, што му такође може оштетити знатно јетру и довести до озбиљног тровања, али исто тако може га на тај начин одвићи од пића.

Онај ко воли слатко, вероватно би требао да поједе 3 килограма најслађих арапских колача (тулумбе, баклаве...затим једно кило кремпита и шампита) чиме би подигао јединицу шећера у крви на ту количину која се више не би могла контролисати без медикамената, али би то био сигуран начин да се одвикне од колача.

---------------------------------

Е немојте молим вас да ово примењујете...Ово су више "Ибрини кућни савети", по угледу на "Ђурине кућне чаролије" ако неко зна шта је то. 4chsmu1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Како кад овде https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,182.125/topicseen.html стављате све неке лепе рецепте? И то чоколадне.

Ma ti si moje 0102_laugh. Pa ja sam poprilično imuna na slatkiše - mama nam nikad nije davala puno slatkog, pa i nemam tu čežnju nešto strašno. Za opkladu ne bih mogla pojesti čokoladu od 100 gr. I iz tog razloga mi je lako da postavljam slatkiše, a i da ne patim za slatkim. To je tema za mame kako da obraduju druge prvenstveno  0205_whistling, ma nije valjda da i ti imaš probleme s težinom.

Ibro - nemoj vake savjete na mojoj temi, optužiće mene da sam ja pokrenula cijelu priču  4chsmu1, mada poprilično se slažem s tobom, iako ne savjetujem ovakav vid odvikavanja. Mnogi su baš na taj način prestali sa svojim zavisnostima.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

ma nije valjda da i ti imaš probleme s težinom.

Погледај на Слике форумаша, па сама процени!

Ево, шеста година након порођаја, а ја као да сам опет у благословеном стању.

Никако да скинем тај виииишак. Кад сам зависна од слатког!!!

Za opkladu ne bih mogla pojesti čokoladu od 100 gr.

100г-шта је то?!Још ако је она милка ноисет...ммм, за час! 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Istina je da zaista ne mogu pojesti više od reda čokolade, 2 baš kad mi se jede - meni skroz neobično kad neko kaže pojeo sam milku od 300 gr, meni je to kao da je kg pojeo. Ma svako ima neku zavisnost od nečeg, ja nemam od hrane, ali imam od mnogo čega drugog.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

што се више једе слатко, то је глад већа јер мозак тражи стални надражај ендорфином, хормоном задовољства, који се лучи кад се слатко једе или упражњавају брачне активности или слично ...

мање слатког, мања глад.

навучени треба постепено да се скидају са слатког, али не тражећи замену, већ практично постећи.

ето, одговор се сам наметнуо - постом.

Подели на овим сајтовима

што се више једе слатко, то је глад већа јер мозак тражи стални надражај ендорфином, хормоном задовољства, који се лучи кад се слатко једе или упражњавају брачне активности или слично ...

мање слатког, мања глад.

навучени треба постепено да се скидају са слатког, али не тражећи замену, већ практично постећи.

ето, одговор се сам наметнуо - постом.

У праву си. Кад почне неки од вишедневних постова у почетку је мучење, а кроз дан-два-три, као да никад ниси окусио то

или слично ...

.

Ма, ништа у животу није тешко, само треба одлучити и ствар је решена!

Подели на овим сајтовима

Iskušenja, iskušenja... :(

Drž' se Evdokija i objavi  prstgore iskušenjima.  1000000001010

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...