Jump to content

Архимандрит Гаврило (Вучковић) на форуму Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Otac Gavrilo se nece javljati na forumu i diskutovati sa clanovima!

Otac ima suvise obaveza .

Dakle, mozete slusati radio blagovesti i davati komentare na poucne tekstove .

http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18

Подели на овим сајтовима

Veoma me obradovala vijest o saradnji sajta Manastira Lepavina i ŽRU čije sadržaje i one koji ih postavljaju veoma cijenim. Oba ova sajta su mi izvor duhovene hrane.

Veliku duhovnu korist sam dobila i dobivam od oca Gavrila. Uz manstirski sajt i duhovne poruke oca Gavrila sam duhovno oživjela. Zahvaljujući Lepavinskom Sajtu došla sam i ovdje na forum koji mi izgleda kao jedan mladi izdanak istog drveta.Svi koju su imali priliku da čuju oca Gavrila znaju

kakvu duhovnu snagu i ljubav ima naš otac Gavrilo.

Ništa nije slučajno, pa tako ni saradnja ŽRU i Lepavinskog sajta.

Da da Bog da nam ova sardnja posluži za jačanje naše vjere i svake naše vrline a najviše u jačanju ljubavi za Gospoda Našeg i jedne za druge kao i širenja riječi Božije.

Neka je svako dobro od Gospoda i Presvete Bogorodice, mir, ljubav i radost u srcu svima koji se trude na ovim sajtovim i svima koji šire Jevanđeljsku istinu.  slava3

slava3 4chsmu1 crosseo slava3 klapklap

Sestro Vlatka,svaka tvoja riječ je kao da sam je ja pisala.Neću ponavljati samo bih dodala da sam danas neopisivo sretna i molim Boga za zdravlje Oca Gavrila da ga Gospod čuva i podari mu snage i zdravlja kako bi nam svima pomogao u duhovnom uzrastanju i priveo putu spasenja! hvala zru shuntavilo2

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog draga braco i sestre,

nadam se da ste uspeli da pristupite Internet Radio Blagovesti? te da ste tako prisustvovali sinoćnoj emisiji od 22:00 - 23:00. Ako cete ubuduće imati bilo kakvih problem sa slusanjem Radio Blagovesti, slobodno se sa problemom javite na email adresu: [email protected]. Tako cemo zajedno otkloniti grešku.

Emisija na Radio Blagovesti se može slušati na dva nacina, sa programom koji je isključivo kreiran samo za slusanje Radio Blagovesti. Ili na drugi način, preko .PLS fajla, koji se može pokrenuti iz WinAmp programa.

Sva detaljnija uputstva nalaze se na: http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18

Kako vam se svidja koncept emisije koju svakodnevno uređuje i vodi naš otac Gavrilo?

Svako dobro

Nenad, webmaster sajta manastira Lepavine

baner1a.jpg
Подели на овим сајтовима

Veoma me obradovala vijest o saradnji sajta Manastira Lepavina i ŽRU čije sadržaje i one koji ih postavljaju veoma cijenim. Oba ova sajta su mi izvor duhovene hrane.

Veliku duhovnu korist sam dobila i dobivam od oca Gavrila. Uz manstirski sajt i duhovne poruke oca Gavrila sam duhovno oživjela. Zahvaljujući Lepavinskom Sajtu došla sam i ovdje na forum koji mi izgleda kao jedan mladi izdanak istog drveta.Svi koju su imali priliku da čuju oca Gavrila znaju

kakvu duhovnu snagu i ljubav ima naš otac Gavrilo.

Ništa nije slučajno, pa tako ni saradnja ŽRU i Lepavinskog sajta.

Da da Bog da nam ova sardnja posluži za jačanje naše vjere i svake naše vrline a najviše u jačanju ljubavi za Gospoda Našeg i jedne za druge kao i širenja riječi Božije.

Neka je svako dobro od Gospoda i Presvete Bogorodice, mir, ljubav i radost u srcu svima koji se trude na ovim sajtovim i svima koji šire Jevanđeljsku istinu.  slava3

slava3 :group111: klapklap klapklap klapklap

Sestro Vlatka,svaka tvoja riječ je kao da sam je ja pisala.Neću ponavljati samo bih dodala da sam danas neopisivo sretna i molim Boga za zdravlje Oca Gavrila da ga Gospod čuva i podari mu snage i zdravlja kako bi nam svima pomogao u duhovnom uzrastanju i priveo putu spasenja! hvala zru :)

Raduje me tvoje javljanje. Neka ti je svako dobro od Gospoda i Presvete Bogorodice i našem ocu Gavrilu i ocu Ivanu. Neka se stado samo širi a dobri naši pastiri neka bdiju. slava3

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog draga braco i sestre,

nadam se da ste uspeli da pristupite Internet Radio Blagovesti? te da ste tako prisustvovali sinoćnoj emisiji od 22:00 - 23:00. Ako cete ubuduće imati bilo kakvih problem sa slusanjem Radio Blagovesti, slobodno se sa problemom javite na email adresu: [email protected]. Tako cemo zajedno otkloniti grešku.

Emisija na Radio Blagovesti se može slušati na dva nacina, sa programom koji je isključivo kreiran samo za slusanje Radio Blagovesti. Ili na drugi način, preko .PLS fajla, koji se može pokrenuti iz WinAmp programa.

Sva detaljnija uputstva nalaze se na: http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18

Kako vam se svidja koncept emisije koju svakodnevno uređuje i vodi naš otac Gavrilo?

Svako dobro

Nenad, webmaster sajta manastira Lepavine

Pomaže ti Bog brate Nenade! Vidim vrijedan si i ne posustaješ na njivi Gospodnjoj da seješ. Svako ti dobro od Gospoda želim.

sestra Vladislava

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CXXXVII)

http://manastir-lepavina.org/dthumb.php?file=cms/slike/vijesti/5012_atanasije_0.jpg&size=500

EPISKOP ATANASIJE (JEVTIĆ)

o.Gavrilo >>> ‎"Sloboda Otaca i ropstvo fanatizma"

Sledeće je deo intervjua sa Episkopom Atanasijom (Jevtić), učenikom Sv.Justina Ćelijskog; prevod sa ruskog na srpski objavljen je u srpskom manastirskom časopisu 2002. godine.

Ispod je deo odgovora na pitanje:

Vladiko, naša Crkva upozorava na ono što se kod nas zove lični broj poreskog obveznika, a kod vas socijalni broj, itd. Mi znamo da je kod Grka bilo sličnih problema.

- Ako posmatramo realno stvari, da li Crkva može da izbegne obavezna pravila i norme masovne registracije? Mislim da to nije naša stvar. U Grčkoj su i oni, nema ih baš mnogo, koji su počeli da govore da je to broj antihrista - 666, i da će ovaj broj svima biti utisnut. Znači, to će pečat antihrista da bude na nama.Ali, ja mislim da su to besmislice. Zar bi nas demon na taj način sablažnjavao - preko kompjutera, preko brojeva? To je suviše primitivno. Međutim, nama može da se desi još gora stvar - što dublje i jače gubimo osećanja, demonu šire otvaramo vrata. On može dublje da deluje.

Moramo da budemo oprezni, moramo da budemo pažljivi, no treba otvorenih očiju posmatrati život, moramo prema svemu da se odnosimo realistično. Ako sutra počnu da me kontrolišu - ja neću moći da otputujem, naprimer, u Švedsku ili neku zemlju, pa šta? Oni mogu da uvedu međunarodni policijski sistem, preko Šengenskog sporazuma mogu da kontrolišu ulazak i izlazak, mogu da kažu da je, naprimer, ruski Patrijarh opasan i da mu narede da se vrati.

U Grčkoj je Crkva postavila pitanje da se u pasoše unese reč "pravoslavni". Crkva je sakupila tri miliona potpisa da bi dobila u pasošima oznaku o pravoslavnoj verospovesti, a država je to ignorisala. A vidite, to je polovina stanovništva koje ima pravo glasa! Tu se nalaze ljudi, kojima su platili iz inostranstva, kako bi se pokazalo da su Grci nepravoslavni.

Mnogi ljudi u Pravoslavlju imaju sklonost ka tome da lako naprave raskol među sobom. Ali, ne vode računa o tome da se tako gubi saborni duh, da Duh Sveti tada ne silazi na razjedinjen narod. On silazi kod svih, ali nemoguće je razdeliti Sveti Duh, i nemoguće ga je "privatizovati". Na Atonskoj gori postoje ziloti. Oni su na manastiru napisali: "Pravoslavlje ili smrt!" To je na crnoj zastavi i - "Pravoslavlje ili smrt!" Zašto to? I čak su doneli benzin da, ako ih neko silom bude terao, zapale manastir. To su fanatici - to nije vera. Ali, njih je malo, i to nije karakteristično za Atos. Ima mnogo svetih otaca na Atosu, ima ljudi koji žive pravi duhovni život, to je živa vera.

Nemoguće je život tako pojednostaviti da sve bude bez problema i bez sablažnjavanja. "Teško svijetu od sablazni", tako je rekao Spasitelj (Mt. 18, 7) i u istoriji je to tako. Ali, ne treba se bojati sablazni, "jer je potrebno da dođu sablazni; ali teško onom čovjeku kroz koga dolazi sablazan" (Mt.18, 7), kao i onom koji je podržava, sablažnjavajući druge. Velika odgovornost za to uvek postoji, međutim, nikada ne treba da se nameće svoje merilo, da neko određuje sebe kao meru, kao kanon.

Sećam se da su mi pričali kako su se starice u Petrogradu ljutile na mitropolita Nikodima. I ništa, Nikodim je bio onakav kakav je bio. On nije merilo za Crkvu, kao što sada nisam merilo ja, ili neko drugi. Hristos je merilo za Crkvu. Ne treba da se plašimo, ali treba da stražimo da se duša ne sablažnjava - eto u čemu je problem! Ja nisam protiv zilota. Bog je svedok. I te diplomate koje se bave crkvenom politikom, ili pak svetskom, i uopšte ljudi od velikog značaja, zaboravljaju da je njihova revnost kao hrišćana takođe potrebna. Telo Crkve se uvek štitilo svojim vernicima, međutim, na čelu vernika su uvek bili njihovi pastiri. Pastiri su sveštenici, vladike, gde je najvažnija sopstvena crkvena organizacija.

Kanon Crkve - takođe je svetinja. Međutim, ako se odredi ikonomija, ako je nešto potrebno da se uradi iz nužde, pa i kada se prestupi kanon, to je isključivo radi spasenja ljudi, a ne samo da bi se kršili kanoni. Ne treba ih se držati slepo, formalistički. Svaki kanon - da li treba uvek da bude dogma? Vidite šta se desilo sa Grcima, poštovaocima starog kalendara, jadni - hteli su pošto-poto da sačuvaju stari stil, ali tada se dogodilo veliko zlo - već su se podelili na pet delova. Nije dobro što je promenjen stil, ali nema u kalendaru dogme... Otac Justin, moj duhovni otac, bio je takav čovek da je za svaku reč kanona bio spreman da umre, ali čak i u to vreme, da bi se spasila makar i jedna duša, morao se žrtvovati ma koji kanon.To je sloboda Otaca.

http://www.johnsanidopoulos.com/2010/08/freedom-of-fathers-and-enslavement-of.html

Predrag Jevtic Sveti covek facenew22222222

MAx ΣτεΦόΣ Kručičan mislim da treba upoznati prvo svoje,.očuvati ga uprkos zapadnim strujama i poštovati tuđe ali se odbraniti od njega prvo,.prvo podigni ogradu ,.pa živi u miru sa komšilukom!

Patricia Matus jako poucno...

Mara Kolonja Veoma dobro ja sam vec znala o ovome

Bojana Stamenkovic ISTINA JE SAMO JEDNA!

Miroslav Gordić ISTINA JE SAMO JEDNA=GOSPOD ISUS HRISTOS!

Esteban Carlito Ramirez Istina je samo jedna-Vladika Artemije

Miroslav Gordić ‎"Sloboda otaca i ropstvo fanatizma" Sve što nije potvrđeno svetim ocima i nije istina...

Zoran Vujanov mislim da treba upoznati prvo svoje,.očuvati ga uprkos....pa ako ti je nesto nepoznato onda sigurno nije tvoje...

Ivan Vidakovic Svaka cast na tekstu...Gospod ponekad ne daje ono sto molimo, nego ono sto je potrebno za spasenje nase duse, jer je za Gospoda jedna dusa vaznija od citavog svijeta.

Marko Kondić Samo da ne bude "Želesmo slobodu, postadosmo robovi"...„i zato će im Bog poslati silu obmane, da veruju laži; da budu osuđeni svi koji ne verovaše istini, nego zavoleše nepravdu“ (2. Sol. 2, 11-12)

Bogonadahnutost Otačkih tekstova je potvrđena na 7. Vaseljenskom Saboru. Tako se u dogmatu "O poštovanju ikona" ukazuje: "Ovo sledi iz bogonadahnutog učenja Svetih Otaca naših i Predanja Saborne Crkve (jer u Njoj obitava Duh Sveti)...". Na primer, reči Sv. apostola Pavla: "Sve ispitujte, dobra se držite. Od zla u svakom vidu uklanjajte se" (1. Sol. 5, 5, 21, 22), Sv. Teofan Zatvornik objašnjava na sledeći način: "U prvobitnoj Crkvi je postojao poseban dar razlikovanja duhova (1. Kor. 12, 10). U naše vreme radi prepoznavanja, da li su neke reči, koje su na izgled privlačne i nadahnute, zaista u duhu istine, služi učenje Crkve. To je kamen temeljac svih veroučenja. Ono što se sa njim slaže, možeš prihvatiti, a što se ne slaže, ne prihvataj." Prepodobni Justin Ćelijski još izražajnije tumači ovo mesto kod Apostola: "Sve ispitujte Duhom Crkve, učenjem Crkve. Što nije od Nje, biće štetno po naše duše, po naše spasenje. Ispitujte proroštva, učenja, duhove. "Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego ispitujte duhove jesu li od Boga; jer mnogi su lažni proroci izišli u svet" (1. Kor. 4.1.) Ispitujte ljude, učitelje, kakvog se duha pridržavaju. Sam po sebi ljudski duh nije u stanju da jasno razlikuje duhove, zato je Crkvi dan Duh Sveti, Koji sve ispituje, i dubine Božije (1. Kor. 2, 10) dubine ljudske duše (1. Kor. 2, 11). Onda, kada čovek kroz Svete Tajne i vrline postaje istiniti član duhovnog tela Crkve, prebiva sa njom u zajednici duše i uma (postižući, na taj način, jedinstvo duše i uma sa Njom), samo tada on može da razlikuje Božije i Hristovo od bezbožnog i antihristovog i da pozna šta nam je darovano od Boga (1. Kor. 2, 12). Samo imajući um Hristov (1. Kor. 2, 16), koji jeste u sabornom umu Crkve, mi možemo da tačno odredimo, koje je učenje od Hrista, jer nas tada duh zla i laži ne može prevariti...

"Sve ispitujte, dobra se držite" (1. Sol. 5, 21).

Zoran Rajkovic Zaista Episkop Atanasije je bio jedan od rijetkih iz crkve koji je upozoravao sto nas sve ceka i prizivao narod Hristu dajuci mu tako slobodu i protiveci se fanatizmu.

Saša Lazić ovo je u svakom slučaju tema koja je idealna za ovo doba koje nazivaju posljednjim...ali, kada se kaže posljednje vrijeme tko kaže da ono neće trajati još hiljadu ili dvije hiljade godina?? Jel to netko se usudi reći da zna? Jel to znaju anđeli, Sin, Bogorodica? Netko od nas ljudi? Zna samo Otaca, nemogu pri tom da ne dodam, jel netko zna od nas koliko će živjet? Tko se od nas usudi pomislit da će doživjet uopće stvarno posljednje vrijeme pred Strašni Sud, a da pri tom nama ne dođe poziv za GORE puno ranije...Prvenstveno kada govorimo o tim pečatima 666, zar nećemo bit tim brojem zapečaćeni već sada ako se ne pokajemo za svoje grijehe? Mi ljudi damo se prevarit opet materijalnim pečatom nekakvim na ruku, a na pečate duše zadobivenim svojim djelima zaboravljamo...mi razmišljamo o kolektivnim djelovanjima masa i države, a ni za svoju jednu jadnu dušu se izborit ne možemo, a pred nama svaki dan mogućnosti posta, ispovjedi i pričesti i da dodam:npr, ako netko da svoj život za brata svoga, ni sto pečata na ruci pobjedit ne mogu...znači ostajemo ipak mi i naša djela u zajednici sa našim duhovnicima i crkvom.

Veselin Matanović Bog da ga poživi i poda Vladici Atanasiju mir, zdravlje, ljubav, radost i spasenje... da nas pouke Njegove dovedu do Puta, Istine i Života, tj. do Hrista Spasitelja našeg, Kome neka je svaka čast i poklonjenje u vekove vekova... Divnom Gospodu u Svetima Njegovim, Jednosušnom Ocu, Sinu i Duhu Svetom. Amin.

SDS VelS Episkop Atanasije uživa veliko poštovanje u Pravoslavnom svijetu. I inovjerni cijene njegovo enciklopedijsko znanje, erudiciju, monašku skromnost i energiju. E, sad su se pojavili izvjesni "Srbi" koji ga nipodaštavaju.

Tvorac zna zašto to rade, a sudiće svakome po djelu njegovom, istim aršinom i Vladici i poslednjem rabu.

Jasmina Djordjevic ‎"REC NA REC"!

Snezana Bosnjakovic Pomaze Bog , veoma lep i nadahnut komentar dali ste brate Marko skoro da nema vise sta da se kaze , dodala bih da fanatizam bilo koje vrste ili zaslepljenost nekom idejom nikad ne vodi dobrom , posebno verski . Ljudi se po slabosti ljudskoj... lako zavedu za nekom ideologijom. Nasi divni sveti oci uce nas slobodi misli , reci , dela pa kazu : Ucinite svoj zivot jednostavnim , nemojte se opterecivati nepotrebnim , poverite svoje brige Gospodu . On je darodavalac svih dobara , Njegov jaram je lak . Molite se Gospodu da vam doda vere , poverenja .ljubavi i imacete slobodu istinsku , onakvu za kojom vam dusa cezne!

Marko Radosavljević Previše znanja premalo vere = fanatizam.

Previše vere premalo znanja = sentimentalnost.

Praštajte, pomjanite, blagoslovite oče Gavrilo

Miroslav Gordić Malo znanje nije svesno svoga neznanja, a bezuslovna vera u njega stvara fanatizam. Previše zananja(!) ne škodi, šta više, ali samo da nas ne nadima! "Revnost za veru imaju ali ne po razumu!" Nerazumna revnost, nedostatak ljubavi za čoveka, a ljubav za pravila zaslepljuje vid i uvodi u mrak. "Upoznajte istinu, istina će vas oslobiditi" JEDNA JE ISTINA=GOSPOD ISUS HRISTOS, ISTI JUČE, DANAS I SUTRA!

Bojana Srbljak Ta sloboda otaca o kojoj govori vladika Atanasije naziva se Ikonomija. Ikonomija je nasuprot Akriviji koja podrazumeva strogo držanje propisa. Crkva primenjuje i Ikonomiji i Akriviju, ali shodno duhovnom rastu svojih vernika. Jer šta bi se dogodilo ako na primer neko nije u stanju da primi epitimiju koja mu je propisana zbog grehova koji je počinio? Ranije epitimije nisu samo podrazumevale produžen post, pojačanu molitvu, čitanje duhovne literature,nego se za određene grehe vernik odlučivao od crkve na određeno vreme. To je nekada bilo godina, dve, pet…Danas se takve mere retko primenjuju,opet shodno duhovnom rastu naroda, jer ne bi bile na sapsenje već na propast. U svakom slučaju i akrivija i ikonomija imaju isti cilj “da se spasi maker i jedna duša”. A one iako u početku izgledaju daleko jedna od druge ipak će se približiti jednom jedinom cilju a to je da primenjujemo ono što je jedino pravo i istinito.

Filotej Srbin Interesantan tekst bivseg Episkopa Atanasija ovde prica jedno a u praksi radi malo drugacije ili mi se pricinilo.....

Drazen Bundalo KAD SO OBLJUTAVI..KAD SE I ROD I VERA IZDA...Jadno da jadnije biti ne moze...

Dragana Tesanovic Ja se slazem sa tekstom u mnogim stvarima....ni ja paos ne smatram za cip,jer se u Svetom pismu lepo kaze,na ruku i celo.A sto se tice episkopa Atanasija,coveka ne poznajem licno,pa ne bih o njemu da komentarisem.....Svasta se govorilo,ali to vec nije tema za ovo.Mislim da mi svi zelimo isto,ali na razlicite nacine.I pojavu Svetog ognja svi razlicito tumace,jedni sa suzama,drugi uzvikuju na sav glas,treci cute smerno,a bit je u tome da svi hocemo jedno isto...Blagodat Gospoda Isusa Hrista,a necemo je zadobiti,ako jedni druge ujedamo.

Drazen Bundalo ovakvi te Dragana Hristu Bogu ne vode,već u suprotnom pravcu

Nenad Badovinac Normalo je da imamo suprostavljena razmisljanja o tome sta je dobro a sta zlo. Najzanimljivije je sto svi misle da su ispravna samo njihova razmišljanja i skoro uvek je tuđe razmišljanje pogrešno. Kako to da Bog nije stvorio za svakog čovjeka po jednu planetu, pa da se ljudi nemoraju brinuti da mozda nisu u pravu, tada bi svi imali ispravna razmiljsanja, ali svako bi morao ziveti na svojoj planeti. Zašto bi jedan čip mogao odvojiti ljude od Boga. Zanimljivi su oni psi čuvari kojima ako date jednu kost on se sa njom zabavlja, a vi mu možete izneti sve iz dvorista i on nece to primetiti. Tako i ljudi danas, svi se boje čipova i Interneta, a to što po televiziji i po reklamama se reklamiraju svi moguci nacini abortusa, to niko ne primečuje, i što se u Srbiji godisnje napravi oko 150.000 abortusa, od kojih 90% zena koje se odluče na abortus su u braku. Tu smo medju prvima u evropi isto kao i po strahu od čipova i Interneta.

Branislav Vujin iz intervjua umirovljenog episkopa g-dina Atanasija: " Otac Justin, moj duhovni otac, bio je takav čovek da je za svaku reč kanona bio spreman da umre, ali čak i u to vreme, da bi se spasila makar i jedna duša, morao se žrtvovati ma koji kan...on.To je sloboda Otaca." ovde je sve rečeno i sve je kristalno jasno...

Blagoslovite oče Gavrilo i pomenite.Puno pozdrava iz Srpske Atine.

Подели на овим сајтовима

Arhimandrit Gavrilo (Vučković), čita MOLITVE i AKATIST PRESVETOJ BOGORODICI-Blagoveštenski , duhovna muzika po izboru O.Gavrila, Kako izgleda život u manastirskoj porodici, da li je teško izvršavati poslušanja, ustajati rano, biti daleko od roditelja ispričaće nam Nikola Dušković, čtec u crkvi Svete Trojice u Grockoj: Ovaj 17.to godišnjak je obišao manastir Pivu na ekskurziji, dopalo mu se i poželjeo je da bude malo duže. Iguman otac Nikifor mu je predložio da dođe, pa ćemo čuti kako je izgledao njegov dvonedeljni boravak u manastiru. - preuzeto sa radio SVETIGORE  ,  blagoslov Oca Gavrila!!!

RADIO SNIMAK 30.09.2010. >>>  

http://manastir-lepavina.org/cms/upload/MANASTIR%20LEPAVINA%20-%20SRPSKA%20PRAVOSLAVNA%20CRKVA%2030.9.2010..mp3

baner2ei.jpg
Подели на овим сајтовима

Pomaže Bog, večeras 30.09.2010 na Radio Blagovesti bilo je 140 priključenih kompjutera, i to iz Bosne 49, Srbije 47, Makedonije 8, Nemačke 6, Austrije 6, Hrvatske 6, Slovenije 4, Nepoznato 3, Crne Gore 3, Švajcarske 1, Italije 1, Rusije 1, Holandije 1, Amerike 1, Norveške 1, Irske 1, Engleske 1. Detaljnije o Radio Blagovesti: http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18  U mesecu Avgustu bilo je 2.640.743 učitavanja stranica sajta manastira Lepavine

baner1a.jpg
Подели на овим сајтовима

Zeljko Jovisic Pomaze bog Dragi Oce Gavrilo,

Sta da kazem na ovim prelepim recima ove bogo nadahnute Devojke.

Nedamo te nedamo zemljo Dusanova , bila si i bices Srbinova.

Mi nedamo da nam gaze Svetu zemlju Cara Laze no Kosovu božur cveta nedamo te zemljo Sveta.

Zahvaljujem vam Oce da ste opet poceli da nam postujete , ove predivne Price Pouke mongo znace za duse gladne duse zedne.

baner3c.jpg
Подели на овим сајтовима

Srecko Urosevic Хвала Господу на виду који је упио и у срце спустио ове твоје речи, у срце где живи свако наше Косово, а наша срце када се у једном Телу Христовом споје обухватају читав свет неучитљив и неухватљив у географске мапе, сателитске снимке, земљу невидљиву за GPS-ове...

baner3c.jpg
Подели на овим сајтовима

Nenad Badovinac malu Jovanu sam upoznao kada sam bio u Orahovcu, prvo sam je video u srpskoj narodnoj nošnji, kako je sve dobrodosle goste u dvorištu crkve posluživala sa slatkim na Vidovdan. Posle smo trebali negde prespavati pa smo smestaj dobili bas kod male Jovane i njenih roditelja, gde smo bili lepo ugošćeni. Pričali smo i veselili se sve dok naveče nije nestalo struje i vode. To je bilo samo svakodnevno isključenje struje i vode. Na to su tamo u srpskoj enklavi vec navikli. Sutradan smo malo improvizirano igrali tenis, verujem da će Jovana ako ne postane vrhunski pisac, jednog dana postati vrhunska tenisačica. Narednog smo se dana pozdravili s malom Jovanom i njenim roditeljima, te smo otišli. A malu Jovanu smo ostavili u jednoj maloj srpskoj enklavi veličine 500x500 metara. Da svoje detinjstvom provodi tamo, na svom rodnom Kosovu i Metohiji, pomagajući roditeljima i brineći o svojim mladjim sestrama i braći. Pozvali smo je da kada ce god moci da bude nas gost u Beogradu.

baner3c.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...