Jump to content

Шта мисле побожни муслимани у Босни о шеријату ?

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

On 28. 11. 2011. at 22:56, Александар рече

Енизе, има ли у исламу било каквог говора о односу Бога и човека, а да то није правнички говор, односно говор у категоријма заповест-награда-казна?

Aleksandre mi živimo i na ovom i na onom svijetu(tj na onome ćemo živjeti)Nama Bog uređuje propise života na ovome svijetu koje ako budemo praktikovali postižemo dvoje:Siguran život na ovome a sreću na onome svijetu.Mi brate živimo po kodeksima naše vjere koji su po tebi neprihvatljivi.Mi svoj život smo uredili po tim zakonima i nežalimo se.A primjnom tih zakona se postiže ljubav Božija i vjernika a cijenjenost od strane nemuslimana zbog principa koje slijedimo i praktikujemo.

• Волим 1

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:55, Katarina ex izgubljena рече

Je l ikad kamenovan ozenjen muskarac koji je prevario zenu?

Da, kamenovan je. Jer žena sama sa sobom blud ne čini. kazna je ista kako za muškarca tako i za ženu.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:58, ZvonkoM рече

А када сам ја износио своје ставове и чињенице о Мухамеду онда је то било вређање?

Allah ti se smilovao vrati se malo na svoje pisanje.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:03, bosanac рече

Da, kamenovan je. Jer žena sama sa sobom blud ne čini. kazna je ista kako za muškarca tako i za ženu.

Stvarno :blink: ?

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:38, ZvonkoM рече

Нама је неважно да ли је задња или прва мера.

Vidiš nama je važno.Itakako je važno da li čovjek neznalica o propisu ili nije.Itekako je važno da li je čovjek ukrao za vrijeme gladi li nije?

Itekako je važno da li je istina za ono što se optužuje ili nije.Važno je to brate, možda je u tome razlika između vas i nas.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:02, bosanac рече

Aleksandre mi živimo i na ovom i na onom svijetu(tj na onome ćemo živjeti)Nama Bog uređuje propise života na ovome svijetu koje ako budemo praktikovali postižemo dvoje:Siguran život na ovome a sreću na onome svijetu.Mi brate živimo po kodeksima naše vjere koji su po tebi neprihvatljivi.Mi svoj život smo uredili po tim zakonima i nežalimo se.A primjnom tih zakona se postiže ljubav Božija i vjernika a cijenjenost od strane nemuslimana zbog principa koje slijedimo i praktikujemo.

Добро, значи нема ничег у вашој теологији осим права, јуридике. Циљ је да будеш праведан човек. Добро, није то ни тако лоше, зависи шта под тим "праведан" подразумевамо. Али, када би те ја сада питао да ми наведеш разлог због којег је боље да будем муслиман него верник у јеврејској вери? Зашто је боље да будем добар муслиман него добар јудаиста? И Јевреји верују у једниг Бога. Имају морални закон, молитве. Ако сам праведан, добар човек, не чиним никоме никакво зло, чиним добра дела, зашто онда смета да будем верник јеврејске вере? У чему је разлика? Шта то ислам нуди суштински друго у односу на Јевреје?

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:08, bosanac рече

Ja tebi postavih pitanje odgovori na njega ako može.

Pa odgovorila sam ti na oba.

Jedan odgovor je na devetoj, drugi na desetoj strani, vrati se.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:59, Анастасија рече

Pazi samo da ne dobiješ konkretan odgovor.Kamenovanje je rezervisano samo za žene ;)

Ashab drug božijeg poslanika po imenu Maiz je kamenovan zbog bluda.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:46, Katarina ex izgubljena рече

Odsekla bih mu penis, iskreno.

Sestro vidiš po islamu se taj čovjek ubija.Imaš li problem sa takvom kaznom toga čovjeka.

Подели на овим сајтовима

Мени је доста кад чујем ово "убија". Ух.

Све се то Енизе претвара у једно велико лицемерје. Не желим да правдам криминалце. Међутим, добро ми је познато "спровођење правде", на пример, у Саудијској Арабији. Не бих рекао да је владајућа олигархија иста бпред законом као обична "боранија".

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:15, bosanac рече

Ashab drug božijeg poslanika po imenu Maiz je kamenovan zbog bluda.

Mislim da je to retko u islamu da se muškarac kamenuje zbog preljube.Uglavnom se žene kamenuju i kažnjavaju.Najčešće.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Pa tako je i pravilno. Ipak muskarci su jaci pol i bolje i dalje mogu da bace kamen. Zene su ti znatno losije, i iz prakticnih razloga svima razumljivih, cesce su zene kamenovane a muskarci oni koji kamenuju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:17, bosanac рече

Sestro vidiš po islamu se taj čovjek ubija.Imaš li problem sa takvom kaznom toga čovjeka.

Uh, ne znam bas, ja bih to ipak seckala i zatvorila. Mi hriscani smo malo osetljivi na smrtne kazne i ubistva.

Kad bih ga ubila u samoodbrani, ne znam bas koliko bih ga zalila, ali svesno, hladnokrvo...nisam sigurna.

Sad je problem zasto se zena kaznjava kad je silovana. To je zaista uzasno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...