Jump to content

Шта мисле побожни муслимани у Босни о шеријату ?

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

On 27. 11. 2011. at 18:43, DYNABLASTER рече

ovo mi se svidja :D vidis, nisam do sad upecao jegulju a pecam vec dugo :lol:

Добро је док тебе није упецала нека од тих отровница 0205_whistling

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 17:15, пинхас рече

Треба правити разлику између лошег положаја жене по исламском праву и односа према женама у дивљачким друштвима јужне Азије и источне Африке одакле нам долазе драги азиланти последњих месеци и година.

Мора се бити искрен и рећи да би се ове ствари дешавале женама у тим земљама и да нису муслиманске.

Pa pričamo o šerijatskom pravu, zar ne. U pravu si, u tim zemljama bi nemuslimanke prošle još gore, a i azilanti nam dolaze iz tih zemalja. Pitam se zašto?

Подели на овим сајтовима

Pričate o šerijatskom zakonu a donosite slike primitivaca koji kažnjavaju kaznama žene kaznama koje nemaju veze sa šerijatom.

To je isto sada kada bih ja rekao na osnovu dizvještaja koji govori o položaju žena u Srbiji u kojem se kaže da je svaka druga zlostavljana ili fizički ili na neki drugi način, da je to krščanstvo.Ali kod vas kada je u pitanju islam sve prolazi a kada je u pitanju krščanstvo kažete epa bato to i nije baš tako.

Čistite svoje avlije prije nego što zabadate noseve u tuđe.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Nego hajde ako pitate o šreijatu zašto ne upitate prije nego se ponašate (neki od vas kao eksperti)Kakav je stav šerijata po tom i tom pitanju.Da li ovo što je na slici predstavlja šerijat itd.Mislim da se tako vodi dijalog.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 20:02, bosanac рече

Nego hajde ako pitate o šreijatu zašto ne upitate prije nego se ponašate (neki od vas kao eksperti)Kakav je stav šerijata po tom i tom pitanju.Da li ovo što je na slici predstavlja šerijat itd.Mislim da se tako vodi dijalog.

Evo ja ću da pitam o šerijatu.Prvo,da li je islam miroljubiva religija i da li je dozvoljeno u nju silom terati druge,odnosno ima li čovek pravo na slobodu verovanja?Drugo,kakav je šerijatski stav prema onima koji ostave islam?

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 20:01, bosanac рече

Da ovdje se piše o šerijatu ali ipak imam pravo da pitam kako je to kod vas po istom pitanju.

Dragi moj Bosanac. Problem je u tome što ti ne znaš da si i ti mi, a ne oni. Pričaš o šerijatu kao komunisti o komunizmu, sve lepo i pravedno, ali u praksi i jedno i drugo ispade nakaradno.

Цитат
Pakistanska vlada prinuđena na ustupke Talibanima koji zauzimaju sever zemlje.

Vlada Pakistana prvi put pristala da Talibani na delu teritorije nesmetano sprovode šerijatsko pravo.

Samo dan nakon što je predsednik pakistana Asif Ali Zardari svetu saopštio da postoji realna opasnost da Talibani preuzmu kontrolu nad čitavom zemljom, vlada u Islamabadu dala je dozvolu lokalnim vlastima Severne pogranične provincije da na teritoriji Malakand dozvole Talibanima da sprovode šerijat.

taliban_hanging%20pripr.jpg

Talibani sude

Vlada se nada da će tim gestom uspeti da nagovori Talibane da na neodređeno vreme produže desetodnevno primirje koje su proglasili juče. Ministar te provincije Amir Husein Hoti objavio je da je potpisan zakon kojim se uspostavlja „novi pravni poredak" u Malakandu.

U toku su pregovori sa lokalnim verskim poglavarom Sufi Muhamedom oko određenih izmena u primeni šerijata. Sufi Muhamed je inače tast vođe Talibana.

Izmene o kojima se razgovara nisu suštinske i devojčicama iz te provincije već je, pod pretnjom smrti, zabranjeno da idu u školu.

Ni u Pakistanu se ne oduševljavaju sa šerijatom kako ti misliš, ali to je normalno jer oni znaju šta je šerijat na vlastitoj koži, a ti samo maštaš o šerijatu. šteta što se ljudi probude iz mašte uglavnom kad izgube ono što su imali, a nisu umeli da cene.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 19:42, NinaD рече

Pa pričamo o šerijatskom pravu, zar ne. U pravu si, u tim zemljama bi nemuslimanke prošle još gore, a i azilanti nam dolaze iz tih zemalja. Pitam se zašto?

Не, ниси ме разумела.

Нисам говорио о немуслиманкама, већ о разлици између шеријата и племенских закона у Пакистану, Авганистану, Сомалији, Судану... На пример, често се помиње сакаћење женских полних органа као муслиманска пракса, али ја мислим да није. То су неки народи радили и пре примања ислама.

Ислам је довољно гнусан и диваљ и без приписивања таквих чинова тој вери.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 20:16, Dostojni рече

Evo ja ću da pitam o šerijatu.Prvo,da li je islam miroljubiva religija i da li je dozvoljeno u nju silom terati druge,odnosno ima li čovek pravo na slobodu verovanja?Drugo,kakav je šerijatski stav prema onima koji ostave islam?

Islam je vjera miroljubivosti ukoliko druga strana ima iste namjere prema islamu.Međutim ukoliko druga strana želi naštetiti islamu islam ima adekvatne načine kako da sebe zaštiti.

Nije dozvoljeni nikoga silo prisiliti u islam.Prema onima koji ostave islam postoje dva stava kod islamskih učenjaka.Prvi daje mu se vremena da razmisli a ako odbije da se vrati ubija se.Međutim drugo mišljenje je da se zatvori dok se ne pokaje.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 21:47, bosanac рече

Islam je vjera miroljubivosti ukoliko druga strana ima iste namjere prema islamu.Međutim ukoliko druga strana želi naštetiti islamu islam ima adekvatne načine kako da sebe zaštiti.

Nije dozvoljeni nikoga silo prisiliti u islam.Prema onima koji ostave islam postoje dva stava kod islamskih učenjaka.Prvi daje mu se vremena da razmisli a ako odbije da se vrati ubija se.Međutim drugo mišljenje je da se zatvori dok se ne pokaje.

Al je miroljubiv do moga greengrin greengrin greengrin . Sve prsti od slobode misljenja :sherif: greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 20:19, NinaD рече

Dragi moj Bosanac. Problem je u tome što ti ne znaš da si i ti mi, a ne oni. Pričaš o šerijatu kao komunisti o komunizmu, sve lepo i pravedno, ali u praksi i jedno i drugo ispade nakaradno.

Ja po pripadnosti određenom narodu sam bosanac.A po vjeri musliman.Nemoj ti me trpati među one kojima ja pripadam po tebi.U tome i jeste problem.U vašem kontinuiranom negiranju nas kao muslimana.

Ni u Pakistanu se ne oduševljavaju sa šerijatom kako ti misliš, ali to je normalno jer oni znaju šta je šerijat na vlastitoj koži, a ti samo maštaš o šerijatu. šteta što se ljudi probude iz mašte uglavnom kad izgube ono što su imali, a nisu umeli da cene.

a što se tiče ovih slika to vam je kao epp navedete jednu stravičnu sliku nečega i onda izvlačite zaključke.Ja bih volio da i nama i vama zavlada šerijat i vidjeli biste da biste bolje živjeli nego što sada živite.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 21:51, Katarina ex izgubljena рече

Al je miroljubiv do moga greengrin greengrin greengrin . Sve prsti od slobode misljenja :sherif: greengrin greengrin greengrin

Veću je miroljubivost pokazao prema vama nego vi prema nama.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 21:52, bosanac рече

Veću je miroljubivost pokazao prema vama nego vi prema nama.

A koliku je miroljubivost pokazao prema vama samima 0205_whistling . Covece, da se ubije neko zato sto je napustio veru ili da se zatvori dok se ne pokaje i predomisli! Pa ne znam sta je veci sadizam :huh: .

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2011. at 21:51, Katarina ex izgubljena рече

Nemoj tako.Pogledaj ovo lice i ovaj pogled koji su puni ljubavi i miroljubivosti :)

bin+laden+solution+for+world+peace.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...