Jump to content

Шта мисле побожни муслимани у Босни о шеријату ?

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

On 28. 11. 2011. at 23:49, bosanac рече

mezhebskih razlika u krščanstvu

А ово си брате право казао. Најновија истраживања и показују да су разлике више-мање мезхебске, између 5 хришћанских сабрања (глобално гледано),

а преко којих уствари СВЕТ као преко 5 чула* долази до чулне спознаје Царства Божијег, познања Свете Тројице, светог живота и св. еванђеља.

Добро, православље је ту најсветлији град што на гори стоји,

где је све на свом месту, и где је пуноћа благодатног светотаинског живота у Христу.

* - Цркве (источно) православне

- Орјенталне цркве (тзв. монофизити)

- Асирска црква истока, некад - Црква истока (тзв. несторијанци)

- Католичка црква (РКЦ)

- Традиционалне протестанске цркве

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:59, dusha рече

Zasto se toliko zgrazavate nad kaznjavanjem onoga koji je silovao zenu u islamu?

To je u islamu veoma tesko izvesti.A kazna je poznata oduvek.

Zar ne mozete da shvatite da je zena u islamu sve vreme svoga zivota cuvana i da se njen integritet i cast brane cascu i zivotom.muskaraca koji su odgovorni za nju ?

Zena ni jednog trenutka nije sama i sl.

Ono sto se ne moze osporiti islamu jeste: moral, porodicnost, medjusobna solidarnost muslimana ...su na visokom nivou.

Sve ostalo...daleko im lepa kuca.

Šerijatskim zakonom žena je obespravljena.

Ona nije ljudsko biće.Nema prava,nema slobode.Pročitajte ispovesti žena koje su se spasile,ostale žive i napisale ispovesti o svom životu u Šerijatu.

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 8:21, Gaša рече

šerijatskim zakonom žena je obespravljena.

Ona nije ljudsko biće.Nema prava,nema slobode.Pročitajte ispovesti žena koje su se spasile,ostale žive i napisale ispovesti o svom životu u šerijatu.

Položaj žene, uopšte, je velika tema i zahteva ozbiljan razgovor dovojlno kompetentnih osoba da bi imao svrhu, a polo\aj žena u islamu je vrlo specifičan i mnogo se razlikuje od položaja žene u evropskoj odnosno zapadnjačkoj kulturi.

Nema prava, nema slobode...?

O tome, šta je stvarni interes žene, ja imam mišljenje koje se razlikuje od stava većine u zapadnjačkim društvima.O tome...drugom prilikom.

Na ovoj temi mene više zanima položaj muslimana, kao ljudskog bića, u islamu.

Sama činjenica da,(ponavljam se jer sam to već navela u prethodnim postovima), čovek u islamu ne sme da odbije islam kao veru jer mu se zbog toga uskraćuje pravo na život, je dovoljna da islam kao veru apsolutno diskredituje u mojim očima.

Čemu dalji razgovor?

Sa muslimanima, naravno.

Tebi :drugarstvo:

Uzgred, pogledaj moje postove na ovoj temi...ako ti nije problem.

Bosanac je na sve ostale postove odgovorio izuzev na moje...

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 9:24, dusha рече

Položaj žene, uopšte, je velika tema i zahteva ozbiljan razgovor dovojlno kompetentnih osoba da bi imao svrhu, a polo\aj žena u islamu je vrlo specifičan i mnogo se razlikuje od položaja žene u evropskoj odnosno zapadnjačkoj kulturi.

Nema prava, nema slobode...?

O tome, šta je stvarni interes žene, ja imam mišljenje koje se razlikuje od stava većine u zapadnjačkim društvima.O tome...drugom prilikom.

Na ovoj temi mene više zanima položaj muslimana, kao ljudskog bića, u islamu.

Sama činjenica da,(ponavljam se jer sam to već navela u prethodnim postovima), čovek u islamu ne sme da odbije islam kao veru jer mu se zbog toga uskraćuje pravo na život, je dovoljna da islam kao veru apsolutno diskredituje u mojim očima.

Čemu dalji razgovor?

Sa muslimanima, naravno.

Tebi :drugarstvo:

Uzgred, pogledaj moje postove na ovoj temi...ako ti nije problem.

Bosanac je na sve ostale postove odgovorio izuzev na moje...

Pozdrav tebi dusha :)

Da li si pročitala knjigu "Hiljadu čudesnih sunaca"?

Žena opisuje svoj život u šerijatskom Avganistanu...

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 22:37, bosanac рече

Eh ovako vi optužujete da je to masakr.

Problem je što vi ne razumijete da je to zadnja mjera u islamu kojoj se poteže kada ništa drugo ne koristi.

Kada je kazneno pravo u pitanju vi nekako uvijek sažaljevate lopova a šta je sa čovjekom koji je pokraden?.Međutim i vi ste uvidjeli da vaša ljubav nije dovoljna i sami ste zadovoljni da se takvi zatvaraju u zatvore.Zašto ste zadovoljni sa time ako je i to u suprotnostima sa vašom vjerom.Vi se ne pitate kako je čovjeku koji cjeli život radi da bi nešto napravio svojoj djeci i dođe lopov i pokrade ga.Vi osuđujete islam zato što brani imetak čovjeka i sa kriminalcima se najstrožije obračunava...

Eno tamo u Ruandi katolički misionar je ubijen i opljačkan.Kakva je kazna za pljačkaša i ubicu te žene i još jednog italijana?

Kako zaštititi da ljudi ne budu ubijani radi 4000 evra, zbog kojih su ubijene te dvije spomenute osobe?Kako spriječiti da se takvi slučajevi ne dese ponovo?Dignite vaš glas ljubavi i neka se ubica i pljačkaš koji su danas ubili to dvoje vaših misionara oslobode?

Da, kod nas se lopovu sječe ruka, ako je znao da je krađa u islamu zabranjena.

Allahov poslanik je rekao :Tako mi Allaha kada bi moja kćerka Fatima ukrala ja bih joj ruku odsjekao.

Bio sam u Saudiji u zlatarnici svakoj tamo po 50 kg zlata ima za vrijeme namaza postavi se kanap ili se vrata samo pritvore nema krađa.Zašto zato što lopov zna šta ga čeka.

A sječate li se demonstracija protiv Slobodana Miloševića kada su vaše kamere zabiolježile lopove kako pljačkaju.Kakva je kazna za njih.

Molim vas odgovorite mi vi velikoumnici na sljedeće:

Kako se po krščanstvu lopov sprečava da ne krade?

Kako se po krščanstvu ubica sprečava da ne ubija?

Kako se drumski razbojnik sprečava po krščanskim učenjima od drumskog razbojništva?

Ako ljubavlju, se sprečavaju, i ako to uistinu tako tvrdite onda ih lijepo nastanite u svoje domove pa ćete na svojim najmilijima iskusiti koliko je vaša vjera bezvrijedna u sprečavanju činjenja tih zločina.

Ismijavate se sa islamskim propisima mada bi se trebali sebi smijati jer vi nemate ešenja za rješavanje takvih problema zato što ste nesposobni da ih u okviru vaše vjere rješite.Zato pribjegavate onome biblijskom citatu:Bogu božije a caru carevo.Tj bože nemaš ništa sa ovim svijetom a nama da bi bilo lijepo uvlačit ćemo se vladarima i neka nas oni zemaljskim zakonima usmjeravaju jer ti Bože očigledno za to nisi sposoban.

šta ti ovde pišeš i živ ostaješ. Kada bismo mi sprovodili šerijat, zbog ovih poslednjih tvojih reči mogli bismo mirno da te ubijemo jer huliš na Gospoda.

Pa zar bi ti nesrećniče, da ti neko ukrade novčanik ili šta drugo, bio zadovoljan da se počiniocu odseče ruka. Sačuvaj me Bože od takvog rezona. Na kraju krajeva, nije ruka kriva već glava koja je rekla ruci da ukrade. Izvini, svaka čast tebi i tvom verovanju, ali takvo kažnjavanje je krajnje primitivno.

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 13:47, Gaša рече

Jesam, pre par godina.

I plakala sam kao kisa.

Ali, tako tuzna knjiga moze da se napise o sudbini zene na mnogo drugih mesta van islama, veruj mi.

Ovih dana ide u vestima informacija o tome da je, u ovoj godini, u Srbiji, ubijeno 46 i slovima: cetrdesetsest zena, u porodicnomom nasilju.

Gde smo svi mi tu...? Nigde nas nema...

A nasa deca rastu tu pored nas ...i gledaju...i uce od nas i dobro i zlo.

Ja sam ocajna zbog ovih 46 dusa.

I modrica i podliva buducih zrtava, zena koje su ih prikrile zbog straha i stida i cute pored mene i cekaju spas...

U kakvoj slobodi one zive?

Ko njih cuva i stiti...???

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 15:19, dusha рече

Jesam, pre par godina.

I plakala sam kao kisa.

Ali, tako tuzna knjiga moze da se napise o sudbini zene na mnogo drugih mesta van islama, veruj mi.

Ovih dana ide u vestima informacija o tome da je, u ovoj godini, u Srbiji, ubijeno 46 i slovima: cetrdesetsest zena, u porodicnomom nasilju.

Gde smo svi mi tu...? Nigde nas nema...

A nasa deca rastu tu pored nas ...i gledaju...i uce od nas i dobro i zlo.

Ja sam ocajna zbog ovih 46 dusa.

I modrica i podliva buducih zrtava, zena koje su ih prikrile zbog straha i stida i cute pored mene i cekaju spas...

U kakvoj slobodi one zive?

Ko njih cuva i stiti...???

Da,ali u takvim slučajevima zakon nije na strani onih koji toruru sprovode.

Šeriatski zakon Štiti nasilnike a žrtve prikazuje zločincima.Šeriat je zakon direktno nasuprot Gospodovom zakonu ljubavi i kod nas hriŠćana postoji jako malo znanja o tome kakvo je to zlo u stvari.

A zlo se sastoji u tome da je taj sistem direktno protivan Hristu.

A ko je protiv Hrista?Pa sam antihrist.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:59, dusha рече

Zasto se toliko zgrazavate nad kaznjavanjem onoga koji je silovao zenu u islamu?

To je u islamu veoma tesko izvesti.A kazna je poznata oduvek.

Zar ne mozete da shvatite da je zena u islamu sve vreme svoga zivota cuvana i da se njen integritet i cast brane cascu i zivotom.muskaraca koji su odgovorni za nju ?

Zena ni jednog trenutka nije sama i sl.

Ono sto se ne moze osporiti islamu jeste: moral, porodicnost, medjusobna solidarnost muslimana ...su na visokom nivou.

Sve ostalo...daleko im lepa kuca.

Možda zato što uglavnom kazne samu ženu. Ne mislim da su kod muslimana moral i porodičnost na nešto posebno višem nivou. Kod njih se takođe dešava da ujak siluje nećakinju, pa i ostali rođaci, a i sve druge devijantne pojave koje su karakteristične za svako ljudsko društvo dešavaju se i tamo. Pitanje je da li se takve stvari prijavljuju, kako se kažnjavaju i da li su tabu tema. Kažeš, žene su čuvane, pa od koga ih čuvaju? Pogrešan je njihov stav prema ženama, čuvaju ih kao krdo kamila, a toliko ih i cene. Sva ta govorancija o poštovanoj ženi u islamu, kad je reč o šerijatu, je prazna priča. Gde je bilo najviše silovanja u bivšoj SFRJ? Na Kosovu, a Dukađinijev zakonik, koji albanci i danas poštuju, je sličnih shvatanja kao i šerijat.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2011. at 23:42, bosanac рече

Žena koja je silovana prijavljuje slučaj istražnim organima koji je ispitaju medicinski pregled se izvrši ukoliko postoje tragovi sexualnog odnosa i utvrdi se osoba koja joj je to nasilu učinila, ta osoba se procesuira.

Naravno svaka osoba je nevina dok se ne dokaže suprotno.

Danas je lahko sve utvrditi.

Da li će se po šerijatu smatrati da je žena silovana ukoliko se to desilo kada je ona zaustavila nepoznati automobil i zamolila vozača da je poveze, ili se desilo kad je sama, oko 10 sati uveče, išla putem? Uopšte, kada se smatra da je reč o silovanju, a kada ne?

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 17:03, NinaD рече

Možda zato što uglavnom kazne samu ženu. Ne mislim da su kod muslimana moral i porodičnost na nešto posebno višem nivou. Kod njih se takođe dešava da ujak siluje nećakinju, pa i ostali rođaci, a i sve druge devijantne pojave koje su karakteristične za svako ljudsko društvo dešavaju se i tamo. Pitanje je da li se takve stvari prijavljuju, kako se kažnjavaju i da li su tabu tema. Kažeš, žene su čuvane, pa od koga ih čuvaju? Pogrešan je njihov stav prema ženama, čuvaju ih kao krdo kamila, a toliko ih i cene. Sva ta govorancija o poštovanoj ženi u islamu, kad je reč o šerijatu, je prazna priča. Gde je bilo najviše silovanja u bivšoj SFRJ? Na Kosovu, a Dukađinijev zakonik, koji albanci i danas poštuju, je sličnih shvatanja kao i šerijat.

Дукађини је био католик. То су били њихови племенски закони а не муслимански.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 0:19, пинхас рече

Шеријат јесте бледа и искривљена верзија Халахе (јеврејског закона), али и у том облику је надмоћнији и ближи Богу од европских закона. Због тога ће муслимани у догледно време освојити овај континент, ако се ништа не промени. Пашће Европа као Вавилон, и то заслужено.

Jesil ono ti onaj koji glumi jevreja kojeg još nisu priznali niti će ga jevreji kada priznati?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 13:47, Gaša рече

Vi iz romana donosite zaključke.Možda i iz bajki, tamo je još više dočarano.Ljudi moji zna se šta je nešto dokaz a što nije? Ja ću vam vama za ljubav donijeti dokaze iz vaše svete knjige koji govore o ženi a vi sami prosudite kako:

Подели на овим сајтовима

Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh (1 Mojsijeva 3, 12

Ali ako bude istina, da se nije našlo devojaštvo u devojketada neka izvedu devojku na vrata oca njenog, i neka je zaspu kamenjem ljudi onog mjesta da pogine, zato što učini sramotu u Izrailju kurvavši se u domu oca svog. Tako izvadi zlo iz sebe (5 Mojsijeva 22, 21)

Kad žena zatrudni i rodi muško, nečista da je sedam dana; kao u dane kad se odvaja radi nemoći svoje, biće nečista. A u osmi dan neka se obreže dijete. A ona još trideset i tri dana neka ostane čisteći se od krvi; ni jedne svete stvari da se ne dodeva i u svetinju da ne ide dok se ne navrše dani čišćenja njenog. A kad rodi žensko, onda da je nečista dvije nedelje dana, kao kad se odvaja radi nemoći svoje, i šezdeset i šest dana neka ostane čisteći se od krvi. (3 Mojsijeva 12, 2-5)

Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori. Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi (1 Korinćanima 14, 34-35)

Nego ja vama kažem: Ako ko pusti svoju ženu, osim za kurvarstvo, i oženi se drugom, čini preljubu; i koji uzme puštenicu čini preljubu. (Matej 19, 9)

Udovicom ili puštenicom ili silovanom ili kurvom da se ne ženi; nego djevojkom iz naroda svog neka se oženi (3 Mojsijeva 21, 14)

De mi objasnite ove citate.

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 17:13, пинхас рече

Дукађини је био католик. То су били њихови племенски закони а не муслимански.

Nigde ni ne rekoh da su muslimanski, već da su slični evo " Na Kosovu, a Dukađinijev zakonik, koji albanci i danas poštuju, je sličnih shvatanja kao i šerijat". Međutim, albanci su većinom muslimani iako ima i katolika. Pleme im je i danas važnije od veroispovesti, ali ovo uopšte nije tema.

Подели на овим сајтовима

On 29. 11. 2011. at 17:03, NinaD рече

Mene islam ne zanima sem ako moram da se bavim njime jer me ugrozava.

A mislim da dolaze teska vremena.

Treba znati kako stvari realno stoje i naci u sebi odbrambeni mehanizam koji nam je usadjen od predaka.

Ne mislim da je zena u islamu na pijedestalu.Ma, kakvi.

Podredjena je muskarcu prvo u svojoj porodici, a posle muzu i njegovoj porodici i td.

Pokusavam da ukazem na drasticne razlike polozaja zene u islamu i u zapadnjackoj kulturi u kojoj se sve cesce srecu primeri da muskarac parazitira na racun emancipovane zene, cak uopste nece da radi i tsl.

A, s obzirom da su migracijama u evropske zemlje muslimani preplavili ovaj deo starog sveta neminovno predstoji asimilacija.

Samo, asimilacija ce zbog agresivnosti islama ici u njihovu korist...itd.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...