Jump to content

Шта мисле побожни муслимани у Босни о шеријату ?

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Добро, значи нема ничег у вашој теологији осим права, јуридике. Циљ је да будеш праведан човек. Добро, није то ни тако лоше, зависи шта под тим "праведан" подразумевамо. Али, када би те ја сада питао да ми наведеш разлог због којег је боље да будем муслиман него верник у јеврејској вери? Зашто је боље да будем добар муслиман него добар јудаиста? И Јевреји верују у једниг Бога. Имају морални закон, молитве. Ако сам праведан, добар човек, не чиним никоме никакво зло, чиним добра дела, зашто онда смета да будем верник јеврејске вере? У чему је разлика? Шта то ислам нуди суштински друго у односу на Јевреје?

Iz više razloga:

1)Zakon po kojem su se vladali jevreji je bio ograničenog vremenskog karaktera, dok je islamski zakon posljednja božija objava do Sudnjeg dana.

2)Jevrejski vjerozakonik u njemu je bilo otežavanje a u islamu otežavanje

3)Živjeti u onom vremenu prakticirajući jevrejski zakon je kao živjeti u ovom vremenu prakticirajući islamski zakon.U tom vremenu je pokornost bogu bila kroz primjenu tog zakona a u ovome vremenu je pokornost bogu kroz primjenu ovog zakona.

4)Jevrejski vjerozakon je bio ograničen samo za vrijeme a islamski vjerozakon je za svakog čpvjeka.

5) najbitniji razlog zbog koje je bolje da budeš musliman je to što je judaizam dokinut i čovjek koji bi umro praktikujući judaizam a ne bude vjerovao u poslanstvo Muhammeda njemu to neće koristiti jer kaže Allahov poslanik s.a.v.s.:Tako mi Allaha kada bi sada došao moj brat Musa ne bi imao drugog izbora osim da me slijedi.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Uh, ne znam bas, ja bih to ipak seckala i zatvorila. Mi hriscani smo malo osetljivi na smrtne kazne i ubistva.

Kad bih ga ubila u samoodbrani, ne znam bas koliko bih ga zalila, ali svesno, hladnokrvo...nisam sigurna.

Sad je problem zasto se zena kaznjava kad je silovana. To je zaista uzasno.

Sestro da li bi volila da postoje zakoni kojim bi se strah u kosti ulio silovateljima.Da su takvi da kada ih se silovatelji sjete da odmah se okanu tog djela?

A to za onu djevojku nije u skladu sa islamom.Islam štiti oštečene a ne kažnjava ih.

Islam kažnjava silovatelja a ne slilovanu.Ovdje na onom vido klipu je jedno od dvoje ili je ono laž, ili ako je zatvorena neka ju je budala zatvorio iz njemju poznatih razloga.Ali to nema tako mi Boga veze sa islamom.

Подели на овим сајтовима

Sestro da li bi volila da postoje zakoni kojim bi se strah u kosti ulio silovateljima.Da su takvi da kada ih se silovatelji sjete da odmah se okanu tog djela?

A to za onu djevojku nije u skladu sa islamom.Islam štiti oštečene a ne kažnjava ih.

Islam kažnjava silovatelja a ne slilovanu.Ovdje na onom vido klipu je jedno od dvoje ili je ono laž, ili ako je zatvorena neka ju je budala zatvorio iz njemju poznatih razloga.Ali to nema tako mi Boga veze sa islamom.

Naravno da bih, kazne su ponizavajuce niske za silovanja.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je to retko u islamu da se muškarac kamenuje zbog preljube.Uglavnom se žene kamenuju i kažnjavaju.Najčešće.

Protiv koga se utvrde dokazi nad njime se izvršava kazna bez obzira ko on bio.

Подели на овим сајтовима

U svakom slučaju ne razumem islam a još manje šerijat.Čitala sam,nije da nisam,ali meni lično izaziva odbojnost slepo pridržavanje zakona i surovost koja se sprovodi ako se zakon ne poštuje.Po meni tu nema one osnove - ljudske slobode,niti milosti za onog koji sagreši i pokaje se.Zato smatram da muslimani ne mogu da razumeju ovlapoćenje Boga,koji je iz ogromne,beskonačne ljubavi prema čoveku,stradao i Vaskrsao.Bog je pokazao beskrajnu milost i ljubavi stradajući za čoveka.Ovlapotio se postao čovek i ostao Bog.Savršen čovek i Savršen Bog.To je ljubav koja prevazilazi sve moguće zakone,koja prevazilazi i ovaj svet.Ne može se smestiti ni u jedan okvir,još manje u zakon.U islamu ne vidim niti osećam tu slobodu,koju je Bog dao čoveku.A pravoslavlje jeste sloboda u pravoslavlju je osećam svim svojim bićem.Ovo sam napisala ne da bih vređala islam,to mi nije nikako namera već da kažem kako ja lično islam doživljavam.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Naravno da bih, kazne su ponizavajuce niske za silovanja.

Islam je postavio baš takve zakone zbog kojih se krv sledi silovateljima.Zašto onda kritikivati islam zbog takvih kazni?

Cilj tih kazni je sprečavanje obespravljivanja ljudi.U tome je uspio.Ako nisi silovatelj lopov bludnik što se sikiraš.Te kazne su namjenjene samo na one koji su destruktuirajuči faktor društva.

Подели на овим сајтовима

A koliko sam čitala,jako teško je za ženu u islamu da dokaže silovanje i optuži silovatelja.Jako teško,skoro ne moguće.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

U svakom slučaju ne razumem islam a još manje šerijat.Čitala sam,nije da nisam,ali meni lično izaziva odbojnost slepo pridržavanje zakona i surovost koja se sprovodi ako se zakon ne poštuje.Po meni tu nema one osnove - ljudske slobode,niti milosti za onog koji sagreši i pokaje se.Zato smatram da muslimani ne mogu da razumeju ovlapoćenje Boga,koji je iz ogromne,beskonačne ljubavi prema čoveku,stradao i Vaskrsao.Bog je pokazao beskrajnu milost i ljubavi stradajući za čoveka.Ovlapotio se postao čovek i ostao Bog.Savršen čovek i Savršen Bog.To je ljubav koja prevazilazi sve moguće zakone,koja prevazilazi i ovaj svet.Ne može se smestiti ni u jedan okvir,još manje u zakon.U islamu ne vidim niti osećam tu slobodu,koju je Bog dao čoveku.A pravoslavlje jeste sloboda u pravoslavlju je osećam svim svojim bićem.Ovo sam napisala ne da bih vređala islam,to mi nije nikako namera već da kažem kako ja lično islam doživljavam.

Podsjeti me u idućim pisanjima da napiošem komentar na ovo tvoje pisanje.Malo je pokasno , nadams e da se nećeš ljutiti.

Подели на овим сајтовима

snapback.pngdusha, за November 29 2011 - 00:25, каже:

Bosanac, sta je ''Rabita'' i da li jos postoji ?

Misliš na rabitatul alemul-islami-stalno vijeće za fetve.

Mislim na, nekada tajnu, medjunarodnu islamsku finasijsku organizaciju za finansiranje borbe za islam ...itd.

Подели на овим сајтовима

Islam je postavio baš takve zakone zbog kojih se krv sledi silovateljima.Zašto onda kritikivati islam zbog takvih kazni?

Cilj tih kazni je sprečavanje obespravljivanja ljudi.U tome je uspio.Ako nisi silovatelj lopov bludnik što se sikiraš.Te kazne su namjenjene samo na one koji su destruktuirajuči faktor društva.

Mnogo se to iskvarilo, nije prvi put da cujem da je silovana zena kaznjena.

Подели на овим сајтовима

Pa tako je i pravilno. Ipak muskarci su jaci pol i bolje i dalje mogu da bace kamen. Zene su ti znatno losije, i iz prakticnih razloga svima razumljivih, cesce su zene kamenovane a muskarci oni koji kamenuju.

Muškarci kamenuju prestupnike oba spola.

Подели на овим сајтовима

snapback.pngbosanac, за November 28 2011 - 23:31, каже:

A koliko sam čitala,jako teško je za ženu u islamu da dokaže silovanje i optuži silovatelja.Jako teško,skoro ne moguće.

Nije tesko treba joj samo pet muskih svedoka

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...