Jadranka1 Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Pa da...Nesto se mislim,da sad ne prekopavam,zar druidi (Kelti) nisu bili na Brit.ostrvima pre Engleza(dodjosa)?U UK je takav buckuris svega i svacega,sve se prihvata,sve se moze,da im daleko lepa kuca bila.Pitanje je da li su ovi sadasnji druidi keltskog porekla ili je to neka grupa kojoj se zgadila anglikanska i katolicka politika tamo,pa hajde da nesto u vezi sa verom rade? To sto rekoste da mi vecinom pretpostavljamo da cim si Srbin,odmah si pravoslavan,nam je bas losa navika.Sto pisase na zidu foruma nedavno,blizi mi je pravoslavac pravi ,a druge nacije,nego nas Srbin koji sa Pravoslavljem veze nema(osim sto su ga kao bebu krstili).Posebno se zgrazam "pravoslavnih" dilera drogom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Pa da...Nesto se mislim,da sad ne prekopavam,zar druidi (Kelti) nisu bili na Brit.ostrvima pre Engleza(dodjosa)?U UK je takav buckuris svega i svacega,sve se prihvata,sve se moze,da im daleko lepa kuca bila.Pitanje je da li su ovi sadasnji druidi keltskog porekla ili je to neka grupa kojoj se zgadila anglikanska i katolicka politika tamo,pa hajde da nesto u vezi sa verom rade? To sto rekoste da mi vecinom pretpostavljamo da cim si Srbin,odmah si pravoslavan,nam je bas losa navika.Sto pisase na zidu foruma nedavno,blizi mi je pravoslavac pravi ,a druge nacije,nego nas Srbin koji sa Pravoslavljem veze nema(osim sto su ga kao bebu krstili).Posebno se zgrazam "pravoslavnih" dilera drogom. Зато и рекох , поставља се питање колико заиста има Срба у Србији(тј. православних). Нисам непромишљено баш то рекао. Е сад има ту данас и моде да се одричемо свог имена народног... Нису то сад у Енглезији неки који просто бунтују против католичанства или англиканства, него се баш у Енглезији као што рекох јако дуго намерно баштини неопаганизам у разним облицима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Pa da...Nesto se mislim,da sad ne prekopavam,zar druidi (Kelti) nisu bili na Brit.ostrvima pre Engleza(dodjosa)?U UK je takav buckuris svega i svacega,sve se prihvata,sve se moze,da im daleko lepa kuca bila.Pitanje je da li su ovi sadasnji druidi keltskog porekla ili je to neka grupa kojoj se zgadila anglikanska i katolicka politika tamo,pa hajde da nesto u vezi sa verom rade? Мислим да си у праву. Колико се сећам ратоваху Келти са Римљанима с почетка нове ере, па то све на крају Римљанима досади и одоше, а ови (Келти) ратоваху онда неко време између себе (да не дангубе) док им не дођоше Англи и Саси. Е, ови су тек били мустре, а и данас се англосаксонци одликују истим карактеристикама. Видим нешто, свиди ми се, продај, нећеш, дај, нећеш, е има да ти отмем. Иначе чини ми се да су Келти "задњи пут виђени" у Ирској, Шкотској и Велсу. Негде сам скоро прочитала да у Велсу данас око 30 000 људи говори галски-келтски. Такође прочитах да и ми имамао више келтских него славенских гена па ви видите. Елем, они стари Келти примише хришћанство чини ми се у 7 веку, а ови у плахтама су ко зна која фела, бивши хипици или тако неки разни забуњени. Што би реко Вук Исакович у Сеобама: "Слатко моје православље." :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Pa da...Nesto se mislim,da sad ne prekopavam,zar druidi (Kelti) nisu bili na Brit.ostrvima pre Engleza(dodjosa)?U UK je takav buckuris svega i svacega,sve se prihvata,sve se moze,da im daleko lepa kuca bila.Pitanje je da li su ovi sadasnji druidi keltskog porekla ili je to neka grupa kojoj se zgadila anglikanska i katolicka politika tamo,pa hajde da nesto u vezi sa verom rade? Мислим да си у праву. Колико се сећам ратоваху Келти са Римљанима с почетка нове ере, па то све на крају Римљанима досади и одоше, а ови (Келти) ратоваху онда неко време између себе (да не дангубе) док им не дођоше Англи и Саси. Е, ови су тек били мустре, а и данас се англосаксонци одликују истим карактеристикама. Видим нешто, свиди ми се, продај, нећеш, дај, нећеш, е има да ти отмем. Иначе чини ми се да су Келти "задњи пут виђени" у Ирској, Шкотској и Велсу. Негде сам скоро прочитала да у Велсу данас око 30 000 људи говори галски-келтски. Такође прочитах да и ми имамао више келтских него славенских гена па ви видите. Елем, они стари Келти примише хришћанство чини ми се у 7 веку, а ови у плахтама су ко зна која фела, бивши хипици или тако неки разни забуњени. Што би реко Вук Исакович у Сеобама: "Слатко моје православље." 0205_whistling To za Kelte i za gene je istina. Kelti su i osnovali Beograd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Има и код нас Срба пагана, нажалост. Углавном су активни у национал-социјалистичким покретима и одбацили су хришћанство као неку јудејску заверу 0102_laugh-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Има на јутуб о њима, називају се РОДНОВЕРНИМА. Верују у Бога Перуна, Белбога, Дазбога, Сварога и остале креатуре. crvenilo Иначе Дарко, они су твоји. Атеисти "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Ево сами се уверите о каквој глупости је реч: Родна Вера Rodna vera - srBska vera! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 da, malo su zastareli 0912_sport a izgleda da su povukli i malo mulja, tj ko da su darkeri neki Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Има и код нас Срба пагана, нажалост. Углавном су активни у национал-социјалистичким покретима и одбацили су хришћанство као неку јудејску заверу confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Има на јутуб о њима, називају се РОДНОВЕРНИМА. Верују у Бога Перуна, Белбога, Дазбога, Сварога и остале креатуре. Иначе Дарко, они су твоји. Атеисти dada Kako mogu biti ateisti ako VERUJU u bogove? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Jeste,ima u nama keltskih gena dosta,pomesali se sa njima mnogi narodi,pa i mi.Neka nasa imena reka i planina su keltskog porekla(Juhor,Drina,npr.,onda vila Ravijojla iz epske poezije ,isto nosi ime keltskog porekla).A sto se UK tice,da im nismo u kozi(iako,na zalsot po natalitetu jesmo),mala zemlja,a pretrpana,a ogranicenih prirodnih resursa,a s koca i konopca im se tamo stustilo,propadose izdrzavajuci one koji ne rade...Ali,ono sto su u nedavnoj proslosti uradili Indiji i mnogim drugim kolonijama,pa i nama,sada ce potomci kusati... 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Још само да се појави и чаробњак Мерлин,... dada I na kraju Asterix i Obelix... confused Нисам ни мислио да се на острву хришћанство примило... Изгледа да су ДРЕВНИ КОРЕНИ опстали. I kod nas su, i kod nas su... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Шта ће Келти, нису могли бити Хришћани пре Христа, ал кад им би дато постадоше. Па и са старим славенима је исти случај. Ови данас пагани, шта рећи? Баљда то због нечег треба, да видимо који су. Како кажу "не пада снег да покрије брег већ да звери покажу траг". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Темељи Келтске насеобине постоје на Јухору изнад Багрданског теснаца и на тој локацији су пронађени многи предмети (узенгије, оружје и оруђе ) који указују на присуство Келта, а многи сматрају да је име реке Морава Келтског порекла и носи име по њиховој богињи рата. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 ДРУИДИ ЗВАНИЧНО ПРИЗНАТИ У БРИТАНИЈИ Прехришћанска друидска вера призната је као званична религија у Британији – прва паганска верска пракса која је добила такав статус. Британска комисија за добротворна друштва се сложила да се друидско призивање духова природе може окарактерисати као верска активност. Одлука да се друидима да статус добротворне организације, као што то имају друге водеће религијске организације, обезбедиће им драгоцене пореске олакшице. До озваничења верског статуса друида долази после хиљада година откад они практикују своје ритуале на британским острвима. Друидство је прва позната духовна пракса у Британији, а друиди су постојали и у другим келтским друштвима у Европи. Поклоници ове вере не верују само у једног Бога или Творца, већ се моле духовима који настањују земљу – духовима планина, река и шума, као и природним силама, попут грома. Такође обављају ритуале који се односе на промене годишњих доба. Након четворогодишњег разматрања ове верске праксе, Комисија је закључила да друидство нуди кохерентни систем веровања у божански принцип и да својим поклоницима обезбеђује позитиван морални оквир. БиБиСи-јев верски дописник каже да уз пораст забринутости за природну средину и њену заштиту и уз опадајући утицај етаблираних религија, друидство сад света више него икад од доласка хришћанства. Извор: www.bbc.co.uk Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Има ли то везе са Астериксом и Обеликсом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Има ли то везе са Астериксом и Обеликсом?Нема...има са Аспириниксом. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука