Jump to content

Друиди званично признати у Британији

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Гости

Друиди званични у Британији

Постављена слика

Друидска вера призната као званична религија у Британији. Поклоници ове вере не верују само у једног бога или творца, већ се моле духовима који настањују Земљу. Tо је прва паганска вера која је добила статус званичне религије.

Претхришћанска друидска вера призната је као званична религија у Великој Британији. Tо је прва паганска вера која је добила такав статус.

Британска комисија за добротворна друштва закључила је да се друидско призивање духова природе може окарактерисати као верска активност, пренео је британски радио Би-Би-Си.

Одлука да се друидима да статус добротворне организације, који имају друге водеће верске организације, обезбедиће им драгоцене пореске олакшице.

Озваничење верског статуса друида уследило је после хиљада година практиковања ритуала на британским острвима.

Друиди су свештеници прве, колико је познато, духовне праксе у Британији, а постојали су и у другим келтским друштвима у Европи.

Поклоници ове религије не верују само у једног бога или творца, већ се моле духовима који настањују Земљу - духовима планина, река и шума, као и природним силама, попут грома. Такође обављају ритуале везане за промене годишњих доба.

После четворогодишњег разматрања ове верске праксе, комисија је закључила да друидство нуди кохерентни систем веровања у божански принцип и својим поклоницима обезбеђује позитиван морални оквир.

Уз пораст забринутрости за природну средину и њену заштиту и опадајући утицај великих религија, друидство цвета више него икад од доласка хришћанства, пренео је Би-Би-Си.

Извор: РТС, 2.10.2010.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Чувени Енглези, авангарда свког лудила.

Ово су мало заборавили, зар не:

Divination with the bodies of human victims is attested by Tacitus, who says that "the Druids consult the gods in the palpitating entrails of men," and by Strabo, who describes the striking down of the victim by the sword and the predicting of the future from his convulsive movements. To this we shall return.

Human sacrifice in Gaul was put down by the Romans, who were amazed at its extent, Suetonius summing up the whole religion in a phrase--druidarum religionem diræ immanitatis. By the year 40 A.D. it had ceased, though victims were offered symbolically, the Druids pretending to strike them and drawing a little blood from them. Only the pressure of a higher civilisation forced the so-called philosophic Druids to abandon their revolting customs. Among the Celts of Britain human sacrifice still prevailed in 77 A.D. Dio Cassius describes the refinements of cruelty practised on female victims (prisoners of war) in honour of the goddess Andrasta--their breasts cut off and placed over their mouths, and a stake driven through their bodies, which were then hung in the sacred grove. Tacitus speaks of the altars in Mona (Anglesey) laved with human blood. As to the Irish Celts, patriotic writers have refused to believe them guilty of such practices, but there is no a priors reason which need set them apart from other races on the same level of civilisation in this custom. The Irish texts no doubt exaggerate the number of the victims, but they certainly attest the existence of the practice. From the Dindsenchas, which describes many archaic usages, we learn that "the firstlings of every issue and the chief scions of every clan" were offered to Cromm Cruaich--a sacrifice of the firstborn,--and that at one festival the prostrations of the worshippers were so violent that three-fourths of them perished, not improbably an exaggerated memory of orgiastic rites. Dr. Joyce thinks that these notices are as incredible as the mythic tales in the Dindsenchas. Yet the tales were doubtless quite credible to the pagan Irish, and the ritual notices are certainly founded on fact. Dr. Joyce admits the existence of foundation sacrifices in Ireland, and it is difficult to understand why human victims may not have been offered on other occasions also.

Извор

Укратко, за оне које не интересује енглески (уз напомену да су у праву што их не интересује!):

У овом сјајном тексту, чији сам одељак пренео, побројани су антички и савремени аутори (болдовао сам имена), који сведоче о УСТАЉЕНОЈ ПРАКСИ приношења људских жртава код друида. Наравно, ова, данас "званично призната" "религија" неће ово олако да призна а ако их и стисну чињенице, потврдиће да томе нису склони. Прећуткују се, међутим, "ситуације" које "оправдавају" жртвовање људи, а посебно прворођене деце. Наравно, не треба да нас зачуди ако и код нас ускоро затраже да буду "религија" (а већ су, на жалост, и регистровани као невладина организација ДРЕВНИ КОРЕНИ - која у својим многобројним окултистичким и езотеријским програмима има и култ вештица - тј. шаманизам друидског типа).

Оља, хвала на одличној информацији  facenew22222222

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

... и вештица Мим.. ;)

Шалим, се знала сам да је ово, нажалост - гала-вест.

Шта  ћеш, вратило  се  и њихово  време... facenew22222222

ПС. Да ли је ту протестантска вера заказала, показаће време...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Има ли Андреј неких штампаних ствари о ДРЕВНИМ КОРЕНИМА, и нису ли они, ипак секта? Ја сам се двоумила шта ћу, али помислих да ставим у религије, кад је већ званично.

Подели на овим сајтовима

Има ли Андреј неких штампаних ствари о ДРЕВНИМ КОРЕНИМА, и нису ли они, ипак секта? Ја сам се двоумила шта ћу, али помислих да ставим у религије, кад је већ званично.

Добро си их позиционирала.

Имам ја неке њихове штампане материјале, а ово им је, ваљда, нови сајт:

http://www.drevnikoreni.org/index.html

А не смем да кажем да се "секта," јер би могли да нас туже, али јесу регистровани као НВО - а свако нека сам процени према "програму активности" ко су и шта су.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ne treba uopstavati stvari.Kao i kod nas Srba,i medju Britancima se hriscanstvo nije primilo 100%.Nego,Kelti su preci Iraca,zar ne?A tamo je pre sveih katolicka Crkva zakazala,a anglikanska tek unakaradi sve...

Irci jesu severni Kelti isto kao sto su Gali juzni Kelti.

Подели на овим сајтовима

Ne treba uopstavati stvari.Kao i kod nas Srba,i medju Britancima se hriscanstvo nije primilo 100%.Nego,Kelti su preci Iraca,zar ne?A tamo je pre sveih katolicka Crkva zakazala,a anglikanska tek unakaradi sve...

Знаш како код нас постоји феномен да ко није православан тај није ни Србин.

Тако да је боље питање колико ми данас имамо у Србији оних који јесу Срби .

Што се тиче Енглеза , код њих је поодавно кренуло све у окултном правцу, можемо ми да се тешимо да није, али није Хари Потер једини који се прави Енглез.

Масонерија на пример је даааавно у Енглеској ухватила толико корена да је у једном моменту готово сва средња класа била у масонерији, а то је било пре један век.

Што се тиче других окултизама , добар део њих никад није ни замро( иако оно протестанти воле да нама набијају на нос како се код нас захваљујући православљу одржало доста паганских обреда и обичаја), а добар део је кренуо Енглеском после хјуманизма и ренесанса.

Данас је у Енглеској већинско становништво "друидско"...да се не лажемо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...