Jump to content

Видео снимак емисије "Да можда не" о "Паради поноса"

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Постављена слика

Снимак емисије, кликните

Zvanična Srbija je ove godine čvrsto stala iza "Parade ponosa", kao jedan od dokaza da je društvo demokratsko, tolerantno i spremno da prihvati različitost.

Parada ponosa, zakazana za 10. oktobar, ne nailazi na otvoreno osporavanje, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Reakcije su relativno odmerene: neki političari su pozvali svoje članstvo da ne učestvuje na tom skupu, a neki će se pobrinuti da tog dana televizori u njihovom domu budu isključeni.

Desničarske organizacije, u svojim saopštenjima, očekivano su negativne, ali bez agresivne note. S druge strane, organizatori "Parade ponosa" dobili su zamalo pa jednodušnu podršku vladajuće koalicije, a očekuju i da im se u šetnji pridruže mnogi ministri i istaknuti političari.

Od ove godine se i u Srbiji smatra politički nekorektnim istupanje protiv homoseksualaca. Da li je to indikator našeg evropskog puta i privrženosti savremenim demokratskim tekovinama poštovanja ljudskih prava, ili popuštanje pred zahtevima Zapada?

U emisiji Da Možda Ne, Olivere Kovačević, govore:

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti,

Marko Karadžić, stručnjak za ljudska prava,

Mario Kalik, filozof, asistent Fakulteta za kulturu i medije "Megatrend",

Boško Obradović, sekretar Upravnog odbora Srpskog sabora Dveri,

Boris Milićević, Gej strejt alijansa.

Šta Srbija misli o sebi, u emisiji Da Možda Ne Olivere Kovačević.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Емисија је показала два лица Србије. Нешто слично су причали европејци пред изборе: једна је модерна европска Србија а друга је мрачна која жели повратак у 90те и да се самоизолује! :)

Иако је однос био 3:1 у корист ''модерне Србије'', Бошко им је показао. Нису успели да га надговоре. Не бих коментарисао остале саговорнике (јер бих због вређања заслужио опомену), само бих споменуо Караџића као представника режима. Види се да не верује у то што прича, него бори се свим снагама да представи то као нормално. Наравно, стално потенцира да је васпитан као православни хришћанин...

Браво, Бошко!  klapklap

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Ja sam gledao sinoć tu emisiju, čisto zbog Marijine preporuke na ovom forumu i zbog aktuelnosti teme.

Skoro da sam zaboravio zašto ne volim da gledam takve programe, ali sam se sinoć setio. Čak bih se usudio da kažem da i na "Farmi" ponekad kažu pametnije stvari i da se ponašaju kulturnije.

Ali dobro. Od svih sagovornika najveći utisak je na mene ostavila devojka iz publike (crnka), koja je čini mi se sa Megatrend škole. Slatka je za desetku.

Što se tiče sagovornika, što bi Marko Karadžić bio kao vernik manje pravoslavan od Boška "Dverjanina" isto kao vernika. Zar zbog suprotnih stavova oko održavanja pederske povorke?

Na momente od sagovornika u studiju mi se čak najviše dojmio ćora što je sedeo između Karadžića i Boška "Dverjanina". Neki filozof. I ako je koliko sam shvatio ateista i levičar, ima veoma zanimljiva razmišljanja oko pedera, s kojima se složila i ekipa iz studija. Mislim na publiku.

Od svega mi je najgluplje što se kroz sve medije pa i sinoć u emisiji potencira nesrpski, to jest anglosaksonski naziv za muželožnike to jest pedere. Ne mora se govoriti ni muželožnik, jer je to crkveni izraz, prema tome ne koristi ga većina, ali peder je peder. Jeste miš maus, kuća haus, a peder je gej. Ali to je dragi moji na engleskom jeziku. Ako ćemo govoriti engleski, OK, than start now...but don't say you're serbian orthodox brother or sister.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Mario Kalik - "Ne morate Marksa da citate, Berdjajev ce vam reci."  klapklap

O navodnom inkvizitorstvu u pravoslavlju.

Он ни по бабу ни по стричевима!  4chsmu1

Ако су католици су имали инквизицију онда су имали и православци, само што нема ни једног доказа, записа и сл. :)

Подели на овим сајтовима

Ништа посебно,по мени двери никад нису имали озбиљног саговорника,слабо се сналазе,падају у ватру,стално исте фразе и сл...

Онај лик са мегатренда,спс факса ,који се завршава док се плаћа,смешан је ,и (само)мисли да је паметан...

Дерпе Борис,невероватну сличност(физичку) има са Дулетом Вујошевићем... :)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ништа посебно,по мени двери никад нису имали озбиљног саговорника,слабо се сналазе,падају у ватру,стално исте фразе и сл...

Онај лик са мегатренда,спс факса ,који се завршава док се плаћа,смешан је ,и (само)мисли да је паметан...

Дерпе Борис,невероватну сличност(физичку) има са Дулетом Вујошевићем... 0102_laugh

Бошко је био рационалан. Спомене да радници протествују јер не могу да преживе а ми плаћамо 5.000 полицајаца да обезбеђује параду. На то му Караџић одговара да и међу радницима има педера и да су педери порески обвезници.... Баш га је покосио аргументима... confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Не пада у ватру него му је несхватљиво како је парада приоритет и  испред гладних радника, породице са 9 детета, добрих студената који немају стипендију, пензионере без здравствене заштите и сл. Тада му онај опет одговори да то нема везе једно са другим.... :D

Исто је синоћ водитељка б92 хтела нешто да испровоцира +Порфирија, али нешто јој није успело. Не зна са каквом људском и моралном громадом се ухватила у коштац!  slava3

Подели на овим сајтовима

Svašta... Mada ne svašta, bolje reći odvratno.

Od svega mi je najgluplje što se kroz sve medije pa i sinoć u emisiji potencira nesrpski, to jest anglosaksonski naziv za muželožnike to jest pedere. Ne mora se govoriti ni muželožnik, jer je to crkveni izraz, prema tome ne koristi ga većina, ali peder je peder. Jeste miš maus, kuća haus, a peder je gej. Ali to je dragi moji na engleskom jeziku. Ako ćemo govoriti engleski, OK, than start now...but don't say you're serbian orthodox brother or sister.

Homoseksualac/homoseksualnost je "anglosaksonski/nesrpski" izraz?

A nije stari latinski jezik, ne? Ako hoćeš da napraviš srpskije, najdalje dokle možeš da ideš je ISTOSEKSUALAC.

Дерпе Борис,невероватну сличн...

Zar zbog suprotnih stavova oko održavanja pederske povorke?

... ima veoma zanimljiva razmišljanja oko pedera

...naziv za muželožnike to jest pedere.

...peder je peder.

Reč PEDER je toliko ODVRATNA da mi se gadi. Jednako mi se gadi kako vi razmišljate.

Nikada ne koristim taj izraz jer je grozan. Diskriminišuće-ponižavajuće-odbacivajućko-osuđivački i to sve u isto vreme. To je isto kao kada bi osobu crne boje kože nazivao CRNČUGA ili ČAMUGA.

Ali naravno, vi ste to naučili u svojim školicama oboženja kroz... MRŽNJU.

To bih zapravo nazvao ođavoljenje. Zar mislite da bi Isus od Nazareta podržavao to što vi pričate?

Garantujem vam da ne bi. Vrednosti Hrista nisu isto što i vrednosti Hrišćana.

Po onome što se da videti, i ateisti i liberali više zastupaju ovo prvo od samih Hrišćana.

Šta je sa onim divnim stvarima za koje se vi zalažete?

Ili je to samo priča za forum. Zapravo, vi ste živi/hodajući primer koliko je pogrešno i netačno to što vi pričate.

Antropološki dokaz. Hvala vam što ste me podsetili još jednom zašto da budem ateista.

Tj. zašto je to tako dobro.

A Boškom su - očekivano brisali patos u diskusiji. Bolje da je ćutao.

Ispričao je priče koje su ispričane davno davno. Više je i smešno.

Подели на овим сајтовима

Спомене да радници протествују јер не могу да преживе а ми плаћамо 5.000 полицајаца да обезбеђује параду. На то му Караџић одговара да и међу радницима има педера и да су педери порески обвезници.... Баш га је покосио аргументима... confused1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> Не пада у ватру него му је несхватљиво како је парада приоритет и  испред гладних радника, породице са 9 детета, добрих студената који немају стипендију, пензионере без здравствене заштите и сл. Тада му онај опет одговори да то нема везе једно са другим.... :D

A kada obezbeđuju derbi, onda se niko ne seti ni tih policajaca niti se iko seti studenata, porodica sa devetoro dece, penzionera... Radi se o zaštiti individualnih ustavom zagarantovanih prava i to je prioritet.

Подели на овим сајтовима

Reč PEDER je toliko ODVRATNA da mi se gadi. Jednako mi se gadi kako vi razmišljate.

Nikada ne koristim taj izraz jer je grozan. Diskriminišuće-ponižavajuće-odbacivajućko-osuđivački i to sve u isto vreme. To je isto kao kada bi osobu crne boje kože nazivao CRNČUGA ili ČAMUGA.

Ево шта каже википедија. Јест да није неки извор, али за интернет је прилично употребљива...

"Педер је првенствено израз за хомосексуалну особу, који у зависности од контекста може и не мора да има има пежоративно значење.

Изведене речи су педераш, дерпе, пешован, пешкир(чић), пешко. Употребљава се и као назив за лошег човека, а може бити и начин обраћања међу пријатељима."

Из моје саме поруке се види да се према педерима нисам односио увредљиво тако да је то реч коју сам сасвим употребио правилно. По мом скромном мишљењу. Наравно да се види када је реч коришћена пежоративно (увредљиво), али пежоративно се може користити било која реч.

То што теби смета реч педер, то су твоји духови или како би то већ назвао, али те уверавам да ту реч не користим увредљиво. Реч геј ми је тотално депласирана и оригинално значењ те речи (весео) никако не одговара за педере. Реч хомосексуалац ми је академска, а ја нисам академац. Најприроднија ми је реч мужеложник, али је на жалост доста тих црквених израза, у народу мртво па је израз постао анахрон (застарео), те га не користим.

Подели на овим сајтовима

Спомене да радници протествују јер не могу да преживе а ми плаћамо 5.000 полицајаца да обезбеђује параду. На то му Караџић одговара да и међу радницима има педера и да су педери порески обвезници.... Баш га је покосио аргументима... confused1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> Не пада у ватру него му је несхватљиво како је парада приоритет и  испред гладних радника, породице са 9 детета, добрих студената који немају стипендију, пензионере без здравствене заштите и сл. Тада му онај опет одговори да то нема везе једно са другим.... :D

A kada obezbeđuju derbi, onda se niko ne seti ni tih policajaca niti se iko seti studenata, porodica sa devetoro dece, penzionera... Radi se o zaštiti individualnih ustavom zagarantovanih prava i to je prioritet.

И навијачи плаћају порез а то не значи да смеју себи да дозвољавају тај луксуз!  Не знам под НИКО кога подразумеваш? Мој отац је незапослен, мајка ради за минималац, мој брат, сестра и ја смо самофинасирајући студенти, покојна баба је имала пензију 1.200 динара... Где је моје уставом загарантовано право? Немој тако да причаш. Има и људи који живе у већој немаштини и социјалним условима, али битна је парада срама јер је европски стандард. Будимо реални!

Подели на овим сајтовима

Иначе реч педер је сасвим ОК...Погледајмо порекло речи...То сам сад извукао из Клајн-Шипка лексикона (откуд бих па знао)... :D

Реч је грчка (paiderastia, paiderastes) - са значењем мушка хомосексуалност, мада је основно значење заправо педофил (воли дечаке), али је одатле изведена и педере.

paidos - дете, дечак

erastes - љубитељ, љубавник

Ако би ти Дарко сметала ова реч педер (грчког порекла) онда ти вероватно смета и реч атеиста (такође грчког порекла). Реци лепо безБожник и мирна Бачка.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

И навијачи плаћају порез а то не значи да смеју себи да дозвољавају тај луксуз!  Не знам под НИКО кога подразумеваш? Мој отац је незапослен, мајка ради за минималац, мој брат, сестра и ја смо самофинасирајући студенти, покојна баба је имала пензију 1.200 динара... Где је моје уставом загарантовано право? Немој тако да причаш. Има и људи који живе у већој немаштини и социјалним условима, али битна је парада срама јер је европски стандард. Будимо реални!

A što ti ne smetaju druge stvari na koje se troše pare?

Smeta ti što se troše pare ili zato što PEDERI prave to?

Slažem se sa tobom ali... stanje u zemlji je teško stvarno.

Valjda će biti bolje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...