Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 МИслим да треба овај текст на насловну. Чавез, јеси ли Ти превео? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ?????? ?? ????? ???? ????? ?? ????????. ?????, ???? ?? ?? ??????? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 11, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 kako to mozes biti teolog a los covek? jel neko ?itao žitije florovskog..... A kakve veze Florovski ima.....je li to on neko zlo pravio? Po nekima izgleda da moze biti ako se molis onda mozes biti zao, lagati ....... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 kako to mozes biti teolog a los covek? jel neko ?itao žitije florovskog..... A kakve veze Florovski ima.....je li to on neko zlo pravio? Po nekima izgleda da moze biti ako se molis onda mozes biti zao, lagati ....... hajd ti prvo odgovori o apokatastazi pa ?u onda i ja tebi.....o florovskom Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 hajd ti prvo odgovori o apokatastazi pa ?u onda i ja tebi.....o florovskom Ja odgovorila....sad je tvoj red. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 hajd ti prvo odgovori o apokatastazi pa ?u onda i ja tebi.....o florovskom Ja odgovorila....sad je tvoj red. 0205_whistling jesi..svaka ?ast-pro?itao sam...pa dakle nikakva fama...florovski je bio tosta težak ?ovek i ?esto je dolazio u sukobe sa okolinom...kad kažemo loš ?ovek ne mislimo na neku krajnju pakost ili bedu..nisam tako shvatio..imao sam u vidu da se može biti vrstan teolog a pri tom veoma naporan ili svadljiv...eto,on je živ primer..mislim da je na kraju i dao ostavku na mestu dekana bogoslovije svetog Vladimira...ako se ne varam..brat aga pije milk zna detalje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 znači,bio je zeznut kao kratko ćebe u ladnoj sobi...jel tako 0205_whistling mislim...čim je on pisao o ocima prva četri veka spam 0110_hahaha :cheesy2: taj zna znanje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Прочитао сам код о.Шмемана да је на сахрани о. Флоровског било јако мало света , управо због његовог карактера за време живота....Описује сахрану као заиста тужну и јадну.... 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 jesi..svaka ?ast-pro?itao sam... pa dakle nikakva fama...florovski je bio tosta težak ?ovek i ?esto je dolazio u sukobe sa okolinom...kad kažemo loš ?ovek ne mislimo na neku krajnju pakost ili bedu..nisam tako shvatio..imao sam u vidu da se može biti vrstan teolog a pri tom veoma naporan ili svadljiv...eto,on je živ primer..mislim da je na kraju i dao ostavku na mestu dekana bogoslovije svetog Vladimira...ako se ne varam..brat aga pije milk zna detalje Ovi sto se mole a zlo cine ne znam jesu li svesni svoje sizofrenije? Na koga se oni to ugledaju? Kada si mi rekao da je Florovski bio los covek malo je reci da sam se sokirala.....ali jedno je tezak a drugo los. Citala sam njegov zivot pa bih da te malo ispravim nije dao ostavku na mesto dekana nego je bio protiv ekumenizma i radi toga su ga pod stare dane izbacili sa faxa i stana tako da je sa zenom bukvalno otisao na ulicu. Pomogao im je neki prof koji je Florovskom sredio neku penzijicu i sobicu. Sta reci nego da je bio mucenik. A Smeman je vec druga prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Да, реч "лош" није никако примерена. "Тежек" или "тврдоглав" је нешто сасвим друго. "Тешки" људи су били и један свети Атанасије Велики и свети Кирило Александрисјки, на пример. Кажу да није било баш мудро њима нешто противуречити и супротствљати им мишљење. Но, то нису никако "лоши" људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Moj drug je u Bg kao student ziveo kod zene u cijem je stanu ziveo Florovski i pricala mu kako je predavao veronauku i kakav je bio...uglavnom je bila rec da je bio jako pobozan i crkven ma sve najlepse je rekla. Aleksandre kada si pomenuo sv Atanasija citala sam da kada je bio mali da se igrao vladika...kao on je vladika i onda mu druga deca prilaze i uzimaju blagoslov. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Новембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2009 Како се убија вера Протојереј-ставрофор др Матеја Матејић Далеке 1952 године, када сам већ био свештеник, уписао сам се на теолошки факултет Лутеранске цркве у Хамбургу. На предавања сам ишао обучен у мантију. На првом предавању курса тумачења Светог писма сам научио да се Бог није својим гласом јавио приликом крштења Господа Исуса Христа него се то причинило самоме Исусу Христу. Била је пауза између тог и идућег часа. Сви смо били у дворишту. Пришла ми је једна девојка и питала ме ко сам. Одговорио сам јој да сам српски православни свештеник. Повишеним гласом ми је рекла: “Па шта онда тражите овде? Одмах, молим Вас, бежите одавде док и Вашу веру нису убили!” Послушао сам је и одмах напустио и зграду и школу. Да сам сада у Београду, морао бих отићи на Теолошки факултет и из свег гласа довикнути студентима теологије: Бежите одмах одавде док вам српски епископ није веру убио!” Верујем да ће се наћи неки српски православни епископ, и позванији и ученији и паметнији од мене, да уразуми ако не владику Игњатија, онда његове студенте. А ја ћу овде навести само неколико од многобројних неправославних и јеретичких изјава из његових предавања. Сви цитати су из његових предавања која су записана и на папиру и звучно на дискетама. 1. Права слобода је када извршиш самоубисто као Кирилов./ Кирилов је личност из романа Зли дуси од Достојевског. Он је хтео да самоубиством докаже да је слободан, односно да је као Бог. 2. Човек може да уништи свет јер му је свет наметнут. 3. Човек има проблем зато што његово биће није израз његове слободе, јер он жели (како владика зна шта човек и који човек жели, ММ) да сам себи даје биће и не слаже се са чињеницом да му је неко други дао биће. 4. Велика је трагедија што је Црква одавно престала да се бави проблемом смрти као опасности од небића. Црква је тај проблем решила на незнабожачки начин, прогласивши душу бесмртном. 5. Ако би Бог створио душу бесмртну, (значи Бог није створио душу бесмртну (ММ)), онда ми не бисмо више имали проблем спасења и смрти, јер бисмо сви постојали сами у себи и сви бисмо били обожени. (“Кириловска ”философија” много далека од теологије, (ММ) 6. Сви чланови литургијске заједнице, без обзира колико су грешни у етичком смислу, у рају су на основу онтолошких категорија. 7. Хомосексуализам – природно! – није то пало с неба. 8. Учење које су исповедали сви свети оци у свим временима и на сваком месту (consensus patri) страшно је погубан по Цркву... Ово су само неколико цитата узетих из једног тома (а има их три!). Мислим да је и оволико sapiens satis да се види како се теолошки и догматски васпитавају наши будући свештеници и можда и владике. А наши епископи, који свакако знају јеретичка застрањења епископа Игњатија - ћуте! Ћуте и док он у својој епархији освећује новоподигнуте цркве без иконостаса. Колико ми је познато један српски православни епископ, Артемије, не ћути. Али, док Игњатије трује ум и душе својих студената, и руши правослвље у својој епархији а нико му од епископа ништа не чини, дотле неки епископи прогоне епикопа Артемија који указује на јеретичко учење епископа Игњатија само зато што се не хвата у коло новотараца. Српска православна Црква има много врло озбиљних проблема које треба да расматра на овогодишњем мајском заседању Архијерексог сабора. Али и ово је један проблем који се не сме оставити нерешен. Јер ако Сабор, ако Црква не учини нешто да се спречи ширење јеретичког учења на Теолошком факултету и завођења новотарија у браничевској епархији, онда ћемо ми сви моћи да кажемо оно што је Јован Дучић рекао у песми Коб посвећеној Милану Ракићу: “ЦРКВА ЈЕ ВЕРУ МОЈУ УБИЛА”. Извор: http://www.borbazaveru.org/content/view/1623/1/ ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2009 а овако се убија топик.........пардон-тема Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2009 лепо ти је ово...све је са предавања,верујте ми...документовано имам..... требало би да прочиташ-зле духове-достојевског....1. Права слобода је када извршиш самоубисто као Кирилов./ Кирилов је личност из романа Зли дуси од Достојевског. Он је хтео да самоубиством докаже да је слободан, односно да је као Бог....ово јесте права слобода...али слобода без Бога......у пизању је покушај да се превазиђе биолошка ипостас ...ми,хришћани је превазилазимо Христом а неко то жели самоубиством...иначе,биолошка ипостас подразумева човека као биће у природи.....биолошке датости које имамо.... 2. Човек може да уништи свет јер му је свет наметнут.-такође,биолошка ипостас и слобода која бунтује,нажалост-слобода која није усмерена ка Богу већ ка уништењу свега,па и себе 3. Човек има проблем зато што његово биће није израз његове слободе, јер он жели (како владика зна шта човек и који човек жели, ММ) да сам себи даје биће и не слаже се са чињеницом да му је неко други дао биће.----прича о блудном сину 4. Велика је трагедија што је Црква одавно престала да се бави проблемом смрти као опасности од небића. Црква је тај проблем решила на незнабожачки начин, прогласивши душу бесмртном.---апсолутно тачно...погледајте тему о бесмртности душе....не можемо се уздати у бесмртну душу већ у однос са Богом https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,776.0.html 5. Ако би Бог створио душу бесмртну, (значи Бог није створио душу бесмртну (ММ)), онда ми не бисмо више имали проблем спасења и смрти, јер бисмо сви постојали сами у себи и сви бисмо били обожени. (“Кириловска ”философија” много далека од теологије, (ММ) тако је,Бог није створио душу бесмртну већ потенцијално бесмртну...јер је желео да живимо у заједници са Њим зато што ми то хоћемо а не зато што морамо,због бесмртне душе....то би било нарушавање слободе човека..... 6. Сви чланови литургијске заједнице, без обзира колико су грешни у етичком смислу, у рају су на основу онтолошких категорија. о овоме могу дискутовати са неким ко познаје основе литургике....ако неко сматра да је ово нетачно не познаје ни основе литургије која нам даје предукус царства...ту смо сви заједно,невезано за наш морални салдо у том тренутку..... 7. Хомосексуализам – природно! – није то пало с неба. немам коментар 8. Учење које су исповедали сви свети оци у свим временима и на сваком месту (consensus patri) страшно је погубан по Цркву... тј. страшно је ако се сва та учења стављају у исти кош..верујем да је то у питању..... klapklap Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2009 и да се захвалим предању,захваљујући њему имамо пар финих резимеа или сажетака владикиних предавања Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука