Jump to content

У Софији демонстрације за увођење веронауке

Оцени ову тему

Препоручена порука

У Софији демонстрације за увођење веронауке

Постављена слика

Више хиљада свештеника и верника шетало је данас Софијом у знак подршке захтеву Бугарске православне цркве (БПЦ) за увођење обавезне веронауке у школе.

У мирном протесту у бугарској престоници, према речима организатора, учествовало је око 10.000 људи.

"Шездесет и шест година атеизма је довољно", извикивали су неки од демонстраната.

Веронаука је тренутно у Бугарској изборни предмет, а предлог БПЦ предвиђа обавезно изучавање православља, католичанства и ислама.

Бугарска влада је најавила одржавање јавне дебате о овом питању.

Око 80 одсто грађана Бугарске су православне вере, мада само мањи број редовно одлази у цркву.

Извор: Радио Телевизија Војводине

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

То је народ који се бори за своја верска права. Све подршке братском Бугарском народу.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

mense0198626478946378946

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ми чекамо да нам ЕУ даје паре из облака, да пада као киша... amin-nas

То је једино што наш напаћени народ чека данас, жалосно.

Овдје СПЦ треба да позове народ на демонстрације неке, да се у школи уведе обавезан предмет веронаука.

Подели на овим сајтовима

И  mense0198626478946378946

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ми чекамо да нам ЕУ даје паре из облака, да пада као киша... :)

То је једино што наш напаћени народ чека данас, жалосно.

Овдје СПЦ треба да позове народ на демонстрације неке, да се у школи уведе обавезан предмет веронаука.

Не  бих  се  сложила, али то је само моје скромно мишљење, драги брате. :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Ovo bi nama trebalu u CG gdje vjeronauku nemamo ni kao izborni predmet u osnovnim i srednjim obazovnim ustanovama.

Слажем се брате. Ви Срби из Србске Спарте сте угрожени и дискриминасни, нажалост много је Срба заборавило шта нама знача Црна Гора, славна србска земља

Подели на овим сајтовима

Ovo bi nama trebalu u CG gdje vjeronauku nemamo ni kao izborni predmet u osnovnim i srednjim obazovnim ustanovama.

Слажем се брате. Ви Срби из Србске Спарте сте угрожени и дискриминасни, нажалост много је Срба заборавило шта нама знача Црна Гора, славна србска земља

само фали и тамо да запатите ''крв и част''  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

само фали и тамо да запатите ''крв и част''  4chsmu1

Крв и част нема везе са Образом, то је национал-социјализам. Наравно да бринемо о браћи из ЦГ, Образ је свукуда тамо гдје су браћа Срби. Има нас и у ЦГ, хвала Богу.

Подели на овим сајтовима

само фали и тамо да запатите ''крв и част''  4chsmu1

Крв и част нема везе са Образом, то је национал-социјализам. Наравно да бринемо о браћи из ЦГ, Образ је свукуда тамо гдје су браћа Срби. Има нас и у ЦГ, хвала Богу.

па добро ти је свануло да такве идеје заступате.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...