Баба Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=22&nav_id=460506 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Кад је умро папа Јован други причаји католички свећеници! Каже први:"Отишао је на онај свет а није нам укинуо целибат,питање је да ли ће нови папа то узети у разматрање". Други:"Па можда ми и не дочекамо укидање целибата али наша деца ће сигурно дочекати ". Шалу на страну ,било би лепо да се укине целибат и онако га мали број свећеника поштује! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Кад је умро папа Јован други причаји католички свећеници! Каже први:"Отишао је на онај свет а није нам укинуо целибат,питање је да ли ће нови папа то узети у разматрање". Други:"Па можда ми и не дочекамо укидање целибата али наша деца ће сигурно дочекати ". Шалу на страну ,било би лепо да се укине целибат и онако га мали број свећеника поштује! Да слажем се. И незаборавимо да је целибат код католичког свештенства вероватно и узрок свих оних скандала...једноставн не смију да имају жену, па онда им се нешто поремети у глави и онда силују дечаке...нажалост има таквих случајева и код нас, нисмо ни ми чисти. Такве људе само треба протјерати из Цркве. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Не слажем се да је целибат узрок педофилије! gandalf је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Не слажем се да је целибат узрок педофилије!Nego što je? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Не слажем се да је целибат узрок педофилије!Nego što je? Видите ли ви екуменисти како се понекад и муслиман слаже са "клерофашистом"хехе Теби срдачан поздрав Енисе. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Не слажем се да је целибат узрок педофилије!Nego što je? Видите ли ви екуменисти како се понекад и муслиман слаже са "клерофашистом"хехе facenew22222222 Теби срдачан поздрав Енисе. hvala brate Semberac.Mislim da je to nastalo kao plod rastrganosti između odanosti vjeri i služenju vjeri koja u istom momentu ti zabranjuje nagon koji ti je Bog stvorio! Ljudi nemaju namjeru da to učine nego jednostavno u jednom momentu puknu i desi se što se desi!Žalosno ali najbolje je za njih da se oni žene i da imaju svoju djecu kao svaki normalan čovjek (ops.ovo je moj stav a crkva njihova zna svoje!) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Слажем се. Мада има разлике између попа и монаха. Поп је без мантије човјек као остали, односно оде у град, види лепе жене а не сме да има односе са њом и не сме да се жени (код католика). Док монах је у другој ситуацији, он је свој живот поклонио Богу, њега не интересује овај свет. Монах је у средини гдје нема жена, њега само Бог и духовна чеда занимају и зато монаси лакше савладавају искушења као што је блуд, сексуалност и те ствари. Дакле сматрам да је добро што код нас Православаца нема целибата за попове али треба да остане за монахе (владике) јер они имају посебну улогу у нашој Цркви. Покушо сам ово мало на једноставан начин појаснити. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Слажем се. Мада има разлике између попа и монаха. Поп је без мантије човјек као остали, односно оде у град, види лепе жене а не сме да има односе са њом и не сме да се жени (код католика). Док монах је у другој ситуацији, он је свој живот поклонио Богу, њега не интересује овај свет. Монах је у средини гдје нема жена, њега само Бог и духовна чеда занимају и зато монаси лакше савладавају искушења као што је блуд, сексуалност и те ствари. Дакле сматрам да је добро што код нас Православаца нема целибата за попове али треба да остане за монахе (владике) јер они имају посебну улогу у нашој Цркви. Покушо сам ово мало на једноставан начин појаснити. Kod nas je suprotno:Jedne prilike su trojica ljudi pričala među sobom i rekao je jedan od njih:Božiji Poslanik ima najbolje mjesto kod Boga.Ja da bih povećao svoj ugled kod boga ja ću neprestano postiti, drugi reće ja neću spavati neprestano ću u molitvi biti dok treći reče:Ja se neću ženiti.Allahov Poslanik kada je to čuo rekao je:Ja imam najbolje mjesto kod Boga ali ja jedan dio noći spavam a drugi u molitvi provedem, ja postim a i mrsim, i ja sam porodičan čovjek tj oženjen sam.a ko odstupi od moje prakse nije od mene! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Слажем се. Мада има разлике између попа и монаха. Поп је без мантије човјек као остали, односно оде у град, види лепе жене а не сме да има односе са њом и не сме да се жени (код католика). Док монах је у другој ситуацији, он је свој живот поклонио Богу, њега не интересује овај свет. Монах је у средини гдје нема жена, њега само Бог и духовна чеда занимају и зато монаси лакше савладавају искушења као што је блуд, сексуалност и те ствари. Дакле сматрам да је добро што код нас Православаца нема целибата за попове али треба да остане за монахе (владике) јер они имају посебну улогу у нашој Цркви. Покушо сам ово мало на једноставан начин појаснити. Hvala brate, poznato mi je to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Јел истина да ви муслимани имате право 7 жена да усрећите?Ја сам тако чуо од једног муслимана али он није верник тако да незнам дал је то тачно? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Јел истина да ви муслимани имате право 7 жена да усрећите?Ја сам тако чуо од једног муслимана али он није верник тако да незнам дал је то тачно?Мислим да је мухамед реко 4 жене а Тито 7 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јел истина да ви муслимани имате право 7 жена да усрећите?Ја сам тако чуо од једног муслимана али он није верник тако да незнам дал је то тачно?Nije tako brate.Kod nas na osnovu kuranskog ajeta je osnov jedna ali je dozvoljeno uz određene slove čovjeku da ima do četiri žene.A ti uslovi su pravednost prema ženama, mogućnost i htjenje.A malo je onih koji su pravedni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јел истина да ви муслимани имате право 7 жена да усрећите?Ја сам тако чуо од једног муслимана али он није верник тако да незнам дал је то тачно?Nije tako brate.Kod nas na osnovu kuranskog ajeta je osnov jedna ali je dozvoljeno uz određene slove čovjeku da ima do četiri žene.A ti uslovi su pravednost prema ženama, mogućnost i htjenje.A malo je onih koji su pravedni. Енизе, Мухамед је имао 7 жена због праведности? Пророк Илија (и ви га признајете?) није имао ниједну. Да ли то значи да он није уопште био праведан? Да ли је Мухамед већи од Исе и Мусе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јел истина да ви муслимани имате право 7 жена да усрећите?Ја сам тако чуо од једног муслимана али он није верник тако да незнам дал је то тачно?Nije tako brate.Kod nas na osnovu kuranskog ajeta je osnov jedna ali je dozvoljeno uz određene slove čovjeku da ima do četiri žene.A ti uslovi su pravednost prema ženama, mogućnost i htjenje.A malo je onih koji su pravedni. Енизе, Мухамед је имао 7 жена због праведности? Пророк Илија (и ви га признајете?) није имао ниједну. Да ли то значи да он није уопште био праведан? Да ли је Мухамед већи од Исе и Мусе? Nisi razumio, brate.Riječ je o nama muslimanima u kuranskom citattu se kaže:Ako se bojite da nećete biti pravedni onda sa pojednom!Znači ako musliman vidi da neće zapostaviti jednu na račun druge onda mu je dozvoljena samo jedna.A drugi dio pitanja odgovor na njega znaš:Isto kada bih ja tebe pitao da li je za tebe veći Mojsije ili Isuss, mada poredisit Mojsija sa Isusom kod vas nema smisla jedan je bio čovjek a drugi Bog!Kod nas je Muhammed a.s. najdraži Bogu a iza njega dolaze ostali poslanici Isa, Musa itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука