Благовесник Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Imamo dakle - Apostolsko prejemstvo, u Katoličkoj crkvi, dakle, nisu u bezakonju, i sada još da vidimo imaju li Evahristiju. Dajmo reč našemu Arhipastiru - Gospodu našem Isusu Hristu. ,,Има ли овде међу вама таквог човека да када му син заиште ХЛЕБА, он њему да даје камен?Да када заиште РИБУ, а да му да змију (смрт)?Ето, ви (људи) иако сте зли, ипак знате добре даре давати деци својој, а толико више ће Отац небески дати ДОБРА (Духа Светога) онима који Га моле?":Reč je Gospodova. Katolička crkva ište od Njega Hleb, kršteni, zakonito sabrani, i po Njegovoj zapovesti: ovo činite u Moj spomen. Kada nas sledeći put navede misao da pohulimo na Pričest u Katoličkoj crkvi (to je kreker, oblanda, čips, žeton...), zapitajmo svoje hrišćansko (obrezano) srce da li je uistinu tako, da li sam ubedjen da im Otac moga Gospoda - Isusa Hrista, umesto HLEBA koji ištu od Njega, daje kamen, i ZMIJU (smrt) umesto RIBE? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Imamo dakle - Apostolsko prejemstvo, u Katoličkoj crkvi, dakle, nisu u bezakonju, i sada još da vidimo imaju li Evahristiju. Dajmo reč našemu Arhipastiru - Gospodu našem Isusu Hristu. ,,Има ли овде међу вама таквог човека да када му син заиште ХЛЕБА, он њему да даје камен? Да када заиште РИБУ, а да му да змију (смрт)? Ето, ви (људи) иако сте зли, ипак знате добре даре давати деци својој, а толико више ће Отац небески дати ДОБРА онима који Га моле (зазивају)??" :Reč je Gospodova. Немају ни једно, ни друго - ни клир, ни Евхаристију. Као прво, најпре из овог разлога: „Црква је Невеста Христова, и она не може бити прељубница. Она је непорочна и чиста; познаје Један Дом, чува са чистом смерношћу свештеност једне постеље. Она нас чува за Бога, она означава синове које је родила за Цара. Ко се одваја од Цркве, спаја се са прељубницом, отуђује се од обећања датих Цркви. Не може достићи награду Христову онај ко се одваја од Цркве Христове; тај је странац, оскврњен, непријатељ. Не може имати Бога за Оца ко нема Цркву за Мајку... Ко није са Црквом, није са Христом... Тело Христово и Светиња Господња, не може бити избачена ван - једног Дома - Цркве, нити има друге обитељи за верне осим Једне Цркве. Тај Дом, то огњиште слоге Свети Дух показује... Бог је Један, и Христос је Један, и Црква Његова је Једна, и вера је једна, и народ је један, повезан у чврсто јединство тела свезом слоге. Ово јединство не може се разбити и распасти. И Епископат је један и нераздељив... Ко није са Епископом, није са Црквом. Епископ је у Цркви, и Црква је у Епископу... И Крштење је једно; изван Католичанске Цркве не постоји Крштење, ни Евхаристија, ни Епископ... Јеретици и расколници немају право, ни моћ да крштавају... Свети Дух се не даје онима који се крштавају изван Католичанске Цркве." - Свети Кипријан Картагински Дакле због расколништва, чак и да су потпуно православни не би имали Свете Тајне. А затим због отворених и нескривених, званичних неправилности у њиховом веровању (они исповедају неколико саборски осуђених јереси, и још неколико јереси које нису осуђене саборски), и на крају због невалидне литургије: има више разлога из којих није валидна, и не би била, чак ни да по тим рубрикама узме да је служи православни епископ... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Katolička crkva ište od Njega Hleb, kršteni, zakonito sabrani, i po Njegovoj zapovesti: ovo činite u Moj spomen. Kada nas sledeći put navede misao da pohulimo na Pričest u Katoličkoj crkvi (to je kriket, oblanda, čips, žeton...), zapitajmo svoje hrišćansko (obrezano) srce da li je uistinu tako, da li sam ubedjen da im Otac moga Gospoda - Isusa Hrista, umesto HLEBA koji ištu od Njega, daje kamen, i ZMIJU (smrt) umesto RIBE? Док није лош назив владике Атанасија - обланда, ја преферирам то њихово богохуљење (а не благодарење!), да називам крекером, а не крикетом... Одлучно реците НЕ дрогама... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Bogdanoviću,imaš za sada,usmenu opomenu. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Bogdanoviću,imaš za sada,usmenu opomenu.У реду, у реду, очекивао сам. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Иначе, све оне глупаве теорије завере о Ватикану су ми занимљиве јер постављају римског понтифа на место антихриста, о ироније, јер је то управо титула коју је сам себи доделио: заменик Христов на старогрчком αντί Χριστός...P.S. За ово немој да ми дајеш опомену, ово сам само приметио, нисам ништа вређао... мораш признати да је ироночно! N.Petrovic and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Lakše mi je prihvatiti ideju Crkve van Crkve, nego ideju Boga koji ne prihvata ljude u svoju zajednicu zato što su geografski rodjeni tamo gde mi nismo. Reći- ne verujem da katolici nisu Crkva, ili izričito, dakle, još hrabrije - i rimokatolici su Crkva (teolog Aleksandar Milojkov), dogmat o jednoj Crkvi ne biva narušavan, iako postoji taj raskol sa Katoličkom crkvom, koji još nije prevazidjen, jer Crkva svakako jeste jedna, jer je jedan Hristos tj. Telo Hristovo, i ako je zaista tačan takav stav, to onda može biti samo na osnovu ovog načina, da je Crkva jedna, jer: pravoslavni narod je u liturgijskom sjedinjenju sa Gospodom Isusom Hristom, sa Onim kojim je i katolicki narod u liturgijskom sjedinjenju. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Одлучно реците НЕ дрогама... Oprosti, ali o ovome više ne želim dalje da razgovaram sa tobom, dok se, Brate, ne upristojiš. Дејан and Manolis је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Иначе, све оне глупаве теорије завере о Ватикану су ми занимљиве јер постављају римског понтифа на место антихриста, о ироније, јер је то управо титула коју је сам себи доделио: заменик Христов на старогрчком αντί Χριστός...P.S. За ово немој да ми дајеш опомену, ово сам само приметио, нисам ништа вређао... мораш признати да је ироночно! Dokaži da je sam sebe proglasio za zamenika Hristovog... Brate,moć primećivanja ti je fantastična Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Oprosti, ali o ovome više ne želim dalje da razgovaram sa tobom, dok se, Brate, ne upristojiš. Извини, шта ћу кад сам циник у срцу, а ти си поставио тако лепе цитате... Протестантска ти је Еклисиологија, па сам то у знак протеста... Dokaži da je sam sebe proglasio za zamenika Hristovog...Brate,moć primećivanja ti je fantastična http://books.google.co.uk/books?id=X5rcnhLnRYMC&dq=%22vicarius+petri%22&q=vicarius+petri#v=snippet&q=vicarius%20petri&f=false Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 dokaz neprihvatljiv Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 dokaz neprihvatljiv Како неприхватљив? У њиховом коментаријуму на њихово канонско право пише да од Иноћентија III користе ту титулу. Ово је форум, а не научни симпосион. Не можеш да очекујеш да на форумској расправи пишем научни рад на тему развоја титуле Vicarius Christi (с цитатима из гомиле књига и других научних радова, како се то иначе ради)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Одлучно реците НЕ дрогама... E oво је већ увреда! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 A što se tiče protestanata, barem na većinu njih, ne mogu se odnositi one reči Hristove, jer oni svojom evharistijom (koju ni nemaju, izbacili su je) ni ne traže Hleb nebeski, ovo je običan hleb, kažu, i to što traže to i dobijaju od Oca nebeskog (tj. nemaju Svetog Pričešća). Još uz to nam i hule na Bogorodicu - možemo mi do Hrista i mimo Marije.E ne možete! Jer po njoj je On doшao, jer ako ces do Isusa mimo Marije, onda je to neki tvoj zamišljeni Isus, iracionalni Isus.Isus se bez Marije ne moze zamisliti, jer ga je ona rodila. Isus bez Marije nije istinski Isus.Ne bi ga bilo na ovoj zemlji da ga ta Devojka nije rodila, Ona je Carica neba i zemlje!Protestanti nemaju Marije, zato je pravoslavnima i katolicima sumnjiva njihova duhovnost,okrnjena od Majcinske ljubavi. Crkva ima Mariju (!), i kad smo do Marije blizu, ona ne moze nego nas do cilja dovesti! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 I ne očekujem,niti treba to da radiš ali ima i boljjih dokaza sigurno,pa nije to ,mala stvar biti zamenik Hristov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука