Дејан Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Loša im je postavka, porede svetitelje sa nekim zapisima i sujevjerjem. Svetitelji su konkretne ličnosti, koji iza sebe imaju čitav svoj život koji svedoči za njih, i oni su se udostojili da Bog preko njih čini čuda. Ono što karakteriše sve te ljude je bezgranična LJUBAV prema ljudima, a tu šejtanu mesta nema, tako da padaju u vodu ove fantazije koje iznesoše braća muslimani! Miriam R. ميريام and Душка је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Ma to nisu muslimani. Odnosno to su nikakvi muslimani. Pravi muslimani ne postuju nista kršćansko, a kamoli svece. Mi smo za njih nevjernici... Душка је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Амајлије, талисмани и сл. глупости везе немају са свецима... Ко то може уопште поредити!? А то сто Мириам каже, тачно је ми смо за њих невјерници ( али вееелика већина њих нису вјерни ни својој вјери ) и није ми логично како они нпр. кад убијају, ратују и сл. кажу да ратују у име Алаха и разарају у његово име... То је мало болесно, који то Бог воли да људи ратују убијају и разарају... Знамо ко је присталица тога а то није Бог дефинитивно... Исто тако свети рат њихов против хришћана... То је болесно крајње... Како ми хришћани поштујемо њихову вјеру и не убијамо их? По мени они су фанатици... Извињавам се на изразу! Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 A i taj hodza ili imam nije pravi sluzbenik Islama, jer te Svetom Vasiliju sigurno nece poslati Muamer Zukorlic ili Mehmed Jusufspahic. To je neki seoski hodza, koji ni sam nije znao u kakvog Boga konkretno veruje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Slušao sam efendiju Jusufspahića,kaže on da je hodzin zapis nešto tipa ovoga,kad neko voli da jede onda mi hodza napiše na papir,debeli beži od frižidera,i to staviš na vrata frižidera i onda te uvek podseća da ograničiš jelo. Dakle nema nikavu magijsku ulogu već vaspitnu. Душка је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Slušao sam efendiju Jusufspahića,kaže on da je hodzin zapis nešto tipa ovoga,kad neko voli da jede onda mi hodza napiše na papir,debeli beži od frižidera,i to staviš na vrata frižidera i onda te uvek podseća da ograničiš jelo. Dakle nema nikavu magijsku ulogu već vaspitnu. Onda im za to ne treba hodza. To svako moze da ucini. Hocu reci, u Islamu ne postoji svestenstvo, tako da tu ne postoji predavanje blagodati verniku. Hodza je verski ucitelj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Onda im za to ne treba hodza. To svako moze da ucini. Hocu reci, u Islamu ne postoji svestenstvo, tako da tu ne postoji predavanje blagodati verniku. Hodza je verski ucitelj. Da ali ima i duhovnu ulogu,jer sa gleano po netureio hodze ogu da ti daju neka olakšanja ako ti je nešto teško u veri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Da ali ima i duhovnu ulogu,jer sa gleano po netureio hodze ogu da ti daju neka olakšanja ako ti je nešto teško u veri. Svakako da da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Не знам баш да је Исус рекао ко не иде за њим да ће настрадати,,, То није тачно... А колико ја познајем муслимана већина их вјерује у хришћанске свеце, и посјетила је Острог. такође и мусимани поштују наше свеце Св. Прокопије и Св. Илија, и такође тим данима ништа не раде и поштују их... Шта је сада то? Да ли и муслимани имају на тај дан Св. Прокопија или Св. Илију Tiho su u sebi priznali Hrista. A sad otici na taj Put je veoma tesko kod njih jer su pomalo i fanatici ne svi ali ih ima dovoljno da zaplase svakog njihovog brata. Душка је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 A i taj hodza ili imam nije pravi sluzbenik Islama, jer te Svetom Vasiliju sigurno nece poslati Muamer Zukorlic ili Mehmed Jusufspahic. To je neki seoski hodza, koji ni sam nije znao u kakvog Boga konkretno veruje. za ovakve (a ima ih i u pravoslavlju) važi misao Henrija Dejvida Toroa Ljudi su verovatno bliži glavnoj istini u svom sujeverju nego u svoj svojoj nauci Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 za ovakve (a ima ih i u pravoslavlju) važi misao Henrija Dejvida Toroa Ljudi su verovatno bliži glavnoj istini u svom sujeverju nego u svoj svojoj nauci Prvi put cujem svidja mi se sa nadom da mi Bog to i oprosti. Nekako sam nasao sebe u afektu da to i sam ponekad radim. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Амајлије, талисмани и сл. глупости везе немају са свецима... Ко то може уопште поредити!? А то сто Мириам каже, тачно је ми смо за њих невјерници ( али вееелика већина њих нису вјерни ни својој вјери ) и није ми логично како они нпр. кад убијају, ратују и сл. кажу да ратују у име Алаха и разарају у његово име... То је мало болесно, који то Бог воли да људи ратују убијају и разарају... Знамо ко је присталица тога а то није Бог дефинитивно... Исто тако свети рат њихов против хришћана... То је болесно крајње... Како ми хришћани поштујемо њихову вјеру и не убијамо их? По мени они су фанатици... Извињавам се на изразу! Poštovana Duška, u Islamu sve što je pored samog Boga je idolatrija. Dakle, mi to tako verujemo. Mi ni svog proroka ne smatramo ni svecem ni ravnim Bogom. Kada mi kažemo "nevernici", to je samo odrednica na nemuslimane. Nema nikakvog ružnog prizvuka. Prosto, vi ne ne verujete kao što ja verujem. Niti ja verujem kao što vi verujete. Vi ste za mene nevernici, i ja sam za vas nevernik. Bog je dao svakom čoveku slobodu. Mogu i ja reći kako se drogiram "u ime Allaha". Međutim, da bi nešto moglo biti ocenjeno kao "islamsko", treba proveriti da li Islam zapoveda dotično. Mediji su učinili svoje a muslimani nemaju svoje medije da sami sebe predstave. A i ono što imaju ne rade baš po principu Islama. Sveti rat se na Arapskom kaže "mukkadese harbun". Nigde nema u Kur'anu takav izraz. Džihad fi sebilillah znači trud na Allahovom putu a ne rat. Mudžahid (a ne mudžaHedin) znači trudbenik na Allahovom putu. Taliban znači student. Mediji su sve izokrenuli značenja. Kažete "rat protiv hrišćana". Jel tako kažete zbog toga što ste to čuli na Tv?! Očekujem da mi priložite šerijatske dokaze da Islam naređuje ili preporučuje ili podstiče rat protiv hrišćana. (El- Bekare 190 ) I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.( 191 ) I napadajte takve (neprijatelje koji vas napadaju) gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.( 192 ) A ako se prođu(prestanu sa borbom) – pa, Allah zaista prašta i samilostan je. ( 193 ) I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.Za detaljnije objašnjenje: Imate pogrešnu predstavu o Islamu i muslimanima. Islam izuzetno poštuje Hrišćanstvo i Judaizam. To vam mogu drugom prilikom i pokazati konkretnim šerijatskim argumentima iz autentičnih izvora Islama.Što se tiče ubijanja, pogledajte gde se ratuje i ko je koga prvi napao. Evropska mreža protiv rasizma (ENAR) je mreža od preko 600 nevladinih organizacija u Evropi. Objavili su izveštaj u sredu pod naslovom: "Bad times for Muslims in Europe "http://cms.horus.be/files/99935/MediaArchive/pdfpress/13-03-20%20shadow%20report%202011-12%20final.pdf Fanatik znači osoba koja je dosledna svojim principima. Muslimani nisu dosledni svojim verskim principima. Voleo bih da nastavimo komunikaciju. Svako dobro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Verujem da zaista na neki način veruješ u to, ali isto činjenica je da je mnogo sadašnjih muslimanskih država, postalo takvo upravo mačem. Znači muslimani su osvajali nekadašnje hrišćanske ili druge zemlje. Sad da li bi znači po tome muslimani trebalo da brane te teritorije ako bi ih napali hrišćani, jer su te teritorije i onako zauzeli na silu i sami su poveli te ratove. Miriam R. ميريام and Душка је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Verujem da zaista na neki način veruješ u to, ali isto činjenica je da je mnogo sadašnjih muslimanskih država, postalo takvo upravo mačem. Znači muslimani su osvajali nekadašnje hrišćanske ili druge zemlje. Sad da li bi znači po tome muslimani trebalo da brane te teritorije ako bi ih napali hrišćani, jer su te teritorije i onako zauzeli na silu i sami su poveli te ratove. Pa, hajmo onda činjenicama zemlju po zemlju da obradimo. Biće zanimljivo forumašima. Inače, ne bi muslimani osvojili te zemlje da im nisu pomogli hrišćani i drugi nemuslimani. Ali, o tom po tom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ako gledamo realno, jedina originalna muslimanska država je S.Arabija, jer je odatle sve počelo i ta predarapska plemena u Meki su bila paganska. Sve drugo je osvajano mačem. Drugačije nije ni moglo. I hrišćani su svoju veru širili uz pomoć mača (konkvistadori u Srednjoj i J.Americi). Mislim ništa to nije kao prigovor ni muslimanima ni hrišćanima, nego prosto pada u vodu neka teorija o odbrambenom ratu muslimana za svoje teritorije. Branjenje otetog?! Душка је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука