Jump to content

Колики Вам је его ? ВЕЛИКИ,мали,СРЕдњи...?

Guest о. Агапије

Препоручена порука

c,c,c....samopostovanje je bas to sto sama rec kaze samo-postovanje...znaci postovati samoga sebe, bez obzira na to dal nas neko drugi postuje ili ne. Ego vapi za supljim priznanjima...za tim da nas drugi postuju jer jedino tako mozemo imati ( laznog) postovanja za sebe samog. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

како се то процењује? :) мислим ако имам велики его, могуће је да ћу ипак мислити да имам мали, да не бих испао лош у својим егоистичним очима :) 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

jer "Niko kao ja"

To " niko kao ja" jeste Ego...i to u izvornom obliku... :) ...a samosvest je nesto drugo. Kad je neko svestan svih svojih mana i vrlina, bez potrebe da se brani ili dokazuje i pored svega ima samopostovanje...onda nema Ega...Egu je uvek potrebna publika, druga, treca ili milionita osoba koja ce nas hvaliti ili odobravati, ili slusati kako se sami hvalimo....a bez Ega toga nema. Cutis i zivis... :)))  

Подели на овим сајтовима

Мада нас све ово асоцира на нешто друго,али нису те две ствари далеко једна од друге, чак бих рекао да је величина овог "првог" ега, сразмерна овом "другом"...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мада нас све ово асоцира на нешто друго,али нису те две ствари далеко једна од друге, чак бих рекао да је величина овог "првог" ега, сразмерна овом "другом"...

:.mislise. mene ne asocira na nista drugo....ali sta ja znam, ja sam zensko... :)))

Подели на овим сајтовима

Ал вас пуцају хормони, мора да је пролеће на форуму

Подели на овим сајтовима

како се то процењује? :) мислим ако имам велики его, могуће је да ћу ипак мислити да имам мали, да не бих испао лош у својим егоистичним очима :)

Lenjir tebra :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...