Jump to content

Раскол стиже Дуњо моја !

Оцени ову тему

Препоручена порука

srbija je pre svega okupirana tudjom kulturom....... odnosno tudjim kulturama, zna se sta se time postize.....

LEO BRAVO ZA SLICICU (DEL JE LEGENDA)  dada

Између осталог..

То ми је рекао један пријатељ..иначе професор на факултету за безбедност..

"Води се завршна битка...али не на фронту..него у кући..на прагу кућном... књигама, телевизијом итд..."

ДЕЛЛ РУЛЛ!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Далмација, Крајина, РС, РСК, Маћедонија, КиМ, Епир, ЦГ

Рекао сам да етничке територије не могу бити окупиране, пошто се појам окупације односи само на државу. Далмација, Крајна и Македонија (крај око Куманова) су српске етничке територије.

Зар не видиш никакву контрадикторност у томе да се залажеш и за Косово и за Крајину у исто време.

Ако се политика заснива искључиво на етницитету онда и Албанци могу мирне душе да се отцепљују од Србије.

Некада су биле и део Србске државе..у пар наврата!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

Некада су биле и део Србске државе..у пар наврата!

То што је некада нешто било не значи да опет треба да буде.

Како коме..

За мене значи..да се врати стање онако како нам је предано...ако нисмо у могућности бар да умножимо!

Зашто св.претци да ме се стиде када дођем пред Бога...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

srbija je pre svega okupirana tudjom kulturom....... odnosno tudjim kulturama, zna se sta se time postize

Шта ти је то ''туђа култура'' и ''шта се тиме постиже''?

to je sve ono sto nam dolazi sa strane, sve ono sto vise postujemo i volimo nego bilo sta nase...... to je i muzika i moda i obicaji....itd...

primer: sa rok muzikom sa zapada je jos dosao i onaj Bunt fazon, otpor svemu, pa isto tako i deca pocinju da pruzaju otpor roditeljima, gubi se postovanje dece prema roditeljima......

primer 2: moda, kako nosi zapad tako i mi..... cista manipulacija....

i jos mnogo primera

Подели на овим сајтовима

srbija je pre svega okupirana tudjom kulturom....... odnosno tudjim kulturama, zna se sta se time postize

Шта ти је то ''туђа култура'' и ''шта се тиме постиже''?

to je sve ono sto nam dolazi sa strane, sve ono sto vise postujemo i volimo nego bilo sta nase...... to je i muzika i moda i obicaji....itd...

primer: sa rok muzikom sa zapada je jos dosao i onaj Bunt fazon, otpor svemu, pa isto tako i deca pocinju da pruzaju otpor roditeljima, gubi se postovanje dece prema roditeljima......

primer 2: moda, kako nosi zapad tako i mi..... cista manipulacija....

i jos mnogo primera

Hmm...Što dolazi sa strane? Polovina jezika kojimgovorimo i kojim su govorili naši preci su turcizmi, latinske reči, grčke reči, francuske, nemačke...Narodna nošnja pod debelim uticajem svih koji su ovde prolazili, slikarstvo vizantijsko, kuhinja takođe sa par jela koje bi i mogli da nazovemo srpskim...Znači da se radi ako govoriš o zaštiti od uticaja stranih kultura samo o tome da zamrznemo stanje uticaja. Ali kultura je živa stvar i to ne može da se uradi administrativnim zabranama ili ograničenjima.

drugim rečima, Srbija je UVEK bila "okupirana" stranim uticajima i kako stvari stoje, da nismo bili "okupirani" još bi se mlatili toljagama...doduše od tog sporta još nismo izlečeni.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Не постоји нешто што у неком историјском тренутку није ушло са стране, укључујући и православље. Према томе вика на страно је комична. А ако неко хоће да каже да иза културне доминације долази и она политичка тврди заиста неосноване ствари. Наиме, многе идеје настале на западу служиле су управо као један од главних разлога повлачења његове политичке моћи из осталих делова света.

На пример, антиколонијалну борбу водили су људи школовани на западу позивајући се на либерализам, демократију и национализам. Са друге стране имамо пример из наше историје, то што смо примили православље није помогло Византији да одржи политичку контролу над нама и Бугарима.

Него, скренусмо са теме.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...