Петар Православац Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Па ајде нам објасни,молим те! Његово предавање јер је веома добро за садашњу ситуацију и све што он говори и ради је бескомпромисно и као такав је изопштен из Цркве. Е сад,ко год проговори онако како се властодржцима несвиђа,склањају га,пензионишу,недају му да служи литургију итд. Како рече мој пријатељ, у Србији ко вреди ил је у затвору ил је убијен а још би се могло додати ил пензионисан! Ти си ставио једну књигу од Оца Жарка ево ја ћу једну,многу добру-СТАМПЕДО САТАНИСТА! http://www.mediafire.com/?5t360sclc6jl6v3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Од куд ти то да је отац Жарко изопштен из Цркве? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Па ајде нам објасни,молим те! Његово предавање јер је веома добро за садашњу ситуацију и све што он говори и ради је бескомпромисно и као такав је изопштен из Цркве. Е сад,ко год проговори онако како се властодржцима несвиђа,склањају га,пензионишу,недају му да служи литургију итд. Како рече мој пријатељ, у Србији ко вреди ил је у затвору ил је убијен а још би се могло додати ил пензионисан! Ти си ставио једну књигу од Оца Жарка ево ја ћу једну,многу добру-СТАМПЕДО САТАНИСТА! http://www.mediafire.com/?5t360sclc6jl6v3 Не знам да ли се на мене односи да треба још било шта да објаснавам након свега што сам написао? Види овако брате Петре: претпостављам да ти ипак ниси особа са твог аватара и да си ипак млађи од старца кога си поставио као слику која те изображава у виртуелном простору? И сам сам некада био убрајан у неку "ревнитељску" опцију у Цркви. Током ратних година и у време понтификата папе Војтиле, то је био логичан и природан избор за сваког ко нема другачије послушање од Цркве или личну материјалну корист као неки епископи (али не они на које ти мислиш). Али и тада, ми смо се трудили да "ревнујемо по разуму" а не да будемо вођени сопственим емоцијама и запаливим беседама. Трудили смо се да читамо оце (а не пробране цитате отаца на интернету), да учимо језике на којима су оци писали (а не да се задовољавамо преводима) и да пишемо и држимо предавања на богословске и (гео)политичке теме. Многи моји пријатељи и учитељи, неупоредиво већи од ретарда какав сам ја, данас су представљени у Господу - неки су се повукли, други и даље раде у неком свом домену. Жалосно је да је прича о том времену спала на овакве беднике какав сам ја. Али, чак и овако бедан и глуп, могу срцем да посведочим и теби и твојој "братији": ми смо и у највећем ревновању задржавали критички дух према свему осим према Цркви Христовој. Нисмо себи допуштали гордост да устврдимо да МИ знамо шта је то Истина у Цркви. Међу собом смо, често са незадовољством, коментарисали екуменске активности неких епископа, било је ствари које су нас саблажњавале - али, увек смо трагали за чињеницама и били способни да без пристрасности саслушамо и "другу страну." Већину људи којима се дивиш у Цркви, ја сам (сплетом околности) имао и част и задовољство да упознам и лично. Није све садржано у "доброј и чистој причи." Свима вама који данас мислите да ревнујете у истини, поручио бих само једно: искључите се из свих прича и контаката на неколико дана. Поставите пред себе чињенице, а све претпоставке ставите на страну. Извршите једну што непристраснију ревизију тих чињеница - не какве би ви очекивали да "треба да буду" - него онакве какве јесу. Идите у мислима од епископа до епископа - у оба "табора" и само сагледајте протеклу годину. Сви они који су добронамерни и сами ће схватити без било чијих "мишљења." Још једном ћу поновити, Црква је према оцу Жарку након свега показала самилост Bogorodicaaaaaa. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stavljanin971 Написано Јануар 1, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2016 Не знам да ли се на мене односи да треба још било шта да објаснавам након свега што сам написао? Види овако брате Петре: претпостављам да ти ипак ниси особа са твог аватара и да си ипак млађи од старца кога си поставио као слику која те изображава у виртуелном простору? И сам сам некада био убрајан у неку "ревнитељску" опцију у Цркви. Током ратних година и у време понтификата папе Војтиле, то је био логичан и природан избор за сваког ко нема другачије послушање од Цркве или личну материјалну корист као неки епископи (али не они на које ти мислиш). Али и тада, ми смо се трудили да "ревнујемо по разуму" а не да будемо вођени сопственим емоцијама и запаливим беседама. Трудили смо се да читамо оце (а не пробране цитате отаца на интернету), да учимо језике на којима су оци писали (а не да се задовољавамо преводима) и да пишемо и држимо предавања на богословске и (гео)политичке теме. Многи моји пријатељи и учитељи, неупоредиво већи од ретарда какав сам ја, данас су представљени у Господу - неки су се повукли, други и даље раде у неком свом домену. Жалосно је да је прича о том времену спала на овакве беднике какав сам ја. Али, чак и овако бедан и глуп, могу срцем да посведочим и теби и твојој "братији": ми смо и у највећем ревновању задржавали критички дух према свему осим према Цркви Христовој. Нисмо себи допуштали гордост да устврдимо да МИ знамо шта је то Истина у Цркви. Међу собом смо, често са незадовољством, коментарисали екуменске активности неких епископа, било је ствари које су нас саблажњавале - али, увек смо трагали за чињеницама и били способни да без пристрасности саслушамо и "другу страну." Већину људи којима се дивиш у Цркви, ја сам (сплетом околности) имао и част и задовољство да упознам и лично. Није све садржано у "доброј и чистој причи." Свима вама који данас мислите да ревнујете у истини, поручио бих само једно: искључите се из свих прича и контаката на неколико дана. Поставите пред себе чињенице, а све претпоставке ставите на страну. Извршите једну што непристраснију ревизију тих чињеница - не какве би ви очекивали да "треба да буду" - него онакве какве јесу. Идите у мислима од епископа до епископа - у оба "табора" и само сагледајте протеклу годину. Сви они који су добронамерни и сами ће схватити без било чијих "мишљења." Још једном ћу поновити, Црква је према оцу Жарку након свега показала самилост Bogorodicaaaaaa. Мудро збориш, брате у Христу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука