Jump to content

протојереј др. Жарко Гавриловић

Оцени ову тему

Nektarije

Препоручена порука

протојереј др. Жарко Гавриловић

Веома интересантно предавање,молим ваше мишљење!

Грачанице, кад бар не би била од камена кад би се могла на небеса вазнети

Подели на овим сајтовима

У књизи "Давид против Голијата" о.Жарко Гавриловић пише да је патријарх Павле има ванбрачну децу. Од када сам то прочитао нити гледам његове снимке, нити читам шта пише.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

O.Жарко је живи доказ како од доброг свештеника у неразумном ревновању постанеш преко ноћи средство за рушење угледа Цркве. Довољно је прочитати његове клевете о св.Павлу Српском па да човјек види да прелест те прелест може довести дотле да у ревновању будеш гори од било ког сатанисте и црквомрзитеља.

Подели на овим сајтовима

O.Жарко је живи доказ како од доброг свештеника у неразумном ревновању постанеш преко ноћи средство за рушење угледа Цркве. Довољно је прочитати његове клевете о св.Павлу Српском па да човјек види да прелест те прелест може довести дотле да у ревновању будеш гори од било ког сатанисте и црквомрзитеља.

Tacno tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Постављена слика

У својој претпоследњој књизи "Давид против Голијата" отац др Жарко гавриловић пише следеће : "Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата за неког протојереја у Београду. За време док је био у богословији растурао је комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио своју душу ".

Све ово ти се налази на стр. 327-8.

Ево и линка књиге ако не верујете :

David Protiv Golijata
Подели на овим сајтовима

У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић пише следеће : "Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата занеког протојереја. За време док је био у богословији растурао је комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио своју душу ".

Све ово ти се налази на стр. 327-8.

Ево и линка књиге ако не верујете :

David Protiv Golijata

0110_hahaha 0442_feel smej.gif :bla: spam 29dz8zk Немам намеру да гледам предавање.... после овога  amin-nas

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

И без обзира на све то што је написао, и даље је у цркви?!? Мислим, како није дошло до неке казне, рашчињавања или већ како се то ради? Знам ја да је наша вера толерантна и да има Ко ће свима нама да суди, али то су озбиљне клевете. Немаш доказ? Молим лепо-суд.  89898989898989

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

deja-vu!

Mislim da smo o njemu vec dovoljno pisali ranije....nema potrebe jos publiciteta da mu dajemo...ajd sad svi na domace zadatke - bogoslovlje!

Подели на овим сајтовима

• Гости

deja-vu!

Mislim da smo o njemu vec dovoljno pisali ranije....nema potrebe jos publiciteta da mu dajemo...ajd sad svi na domace zadatke - bogoslovlje!

Да, али мислим да постављач теме није вероватно упућен, као и многи други који су у међувремену дошли на форум, у детеље везане за о. Жарака, зато сам по поставио поново овај инфо... amin-nas

Подели на овим сајтовима

Отац Жарко је још почетком деведесетих оправдано отишао у инвалидску пензију. Икономија и Свеспасоносна Љубав Цркве, пројављује се у чињеници да није претрпео никакве канонске санкције за све оно што је након одласка у пензију радио и говорио. Познајући га лично, желим да верујем да није злонамеран него да има злонамерника који злоупотребљавају његово здравствено стање. Ко има снаге, нека ми се придружи у молитви за њега, а ако му ни сам наш свете успомене патријарх Павле ништа и никада није узео за зло, умољавам браћу и сестре да строжим судом од патријарховог не суде себи, без обзира што није мала саблазан која од оца Жарка понекад исходи. Молите се, ако желите, да му  0102_laugh молитвама  Bogorodicaaaaaa и свих светих, поврати светло благоразума.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

dobro ako tako neke price o patrijahu se mogu odbiti na slabosti zdravstvenoj ,onda  nerazumijem da moze njegove izjave biti od drugog zloupotrebljenje ,kako nije drugi to sve rekao napisao ,nije ovo osudjivanje niko  vec zapaznja neka  al mozda svako drugacije razumi

Подели на овим сајтовима

Упућен сам ја врло добро ко је свештеник Жарко Гавриловић,извукли сте једну његову реченицу из контекста и сви сте га напали,ал нећете да кажете да је он један од најобразованијих свештеника у нашој Цркви,гомилу књига је написао и међу првима је поставио нека питања о стању у нашој цркви и ви то врло добро знате, и да је то један од разлога његовог пензиониосања и његове тоталне медијске блокаде.Ево још један његов клип,прочитајте његов назив и доле коментаре.

Грачанице, кад бар не би била од камена кад би се могла на небеса вазнети

Подели на овим сајтовима

Упућен сам ја врло добро ко је свештеник Жарко Гавриловић,извукли сте једну његову реченицу из контекста и сви сте га напали,ал нећете да кажете да је он један од најобразованијих свештеника у нашој Цркви,гомилу књига је написао и међу првима је поставио нека питања о стању у нашој цркви и ви то врло добро знате, и да је то један од разлога његовог пензиониосања и његове тоталне медијске блокаде.Ево још један његов клип,прочитајте његов назив и доле коментаре.

Вероватно познајем оца Жарка боље и дуже него ти. Наравно да никада не бих порекао чињеницу да је докторирао на катедри за философију на Оксфорду, имам његову дисертацију о Божи Кнежевићу и многе друге књиге (неке ми је својевремено и сам отац Жарко поклонио). Оно што ти и многи од вас који се на њега позивају не знате, јесу врло тешке околности и искушења која је имао крајем осамдесетих и током деведесетих, а које су, коначно, узеле данак на очевом здрављу. Заиста, реагујем из љубави према оцу Жарку, а да такви интернет-анонимуси попут тебе не би злоупотребљавали његово стање за своје испразне и прозаичне циљеве, који вама свакако делују као борба за спасење света. А одговорно ти врдим, да о искушењима кроз која је отац Жарко прошао и разлозима његовог пензионисања ти и такви немате појма!

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...