Дејан Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Поводом свечаног чина устоличења Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, који ће се обавити у великој лаври Пећкој Патријаршији, историјском седишту патријараха српских, у недељу 3. октобра 2010. године, обавештавамо јавност да све припреме за овај свечани чин теку по плану и да су свој долазак до сада потврдили многи гости који су позвани, како из земље тако и из иностранства. Овим путем желимо још једном да обавестимо вернике Српске Православне Цркве који желе да присуствују овом значајном догађају да то не чине приватним превозом већ да се јаве својим парохијским свештеницима који већ имају потребна упутства за организацију одласка у Пећ. Дакле, одлазак је могућ само аутобусима, и то под условом да у сваком аутобусу свештеник буде вођа пута. IZVOR Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 :cheesy: Pot Pourri! Па зар моји из з.Потока морају да иду оргнизовано! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! Онда ниси више члан Цркве. Јер, Црква иконизује ону будућу реалност где се слобода изражва као ДА (Амин). То што се теби ту нешт не свиђа је твој проблем. Треба да преиспитујеш себе, јер си таквом свом расцепу бића (негирање воље Духа Светога) сам крив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! Ау, брате... Па ко те то тако нагрди? Зар мислиш да би велико дело учинио, ако би се усред Цркве раздрао:"Недостојан!"? Ја ти кажем: ем би се Шиптари смејали (а и треба, брате, да се смеју... Косово је трбало најпре на самом Косову бранити... а не продавати имовину за дебеле паре, па онда кукати кад Шиптари пресвоје), ем би ти - и то је, брате, још и страшније - покушао Цркву да разградиш. А читаш ли Оченаш? Сећаш ли се онога дела "нека буде воља Твоја"? Но, то се теби не свиђа, ти би волео да Његова воља буде да буде твоја воља? ... Страшно, брате. Ни хришћански (дакле - ни православно), ни српски, а ни људски. Само - злобно. Штета. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! mozes ti da mislis i ovako ili onako ali on je tvoj patrijarh i kao takvog moras da ga prihvatis i njegov cin da postujes! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! Ако није тајна, на основу чега себе сматраш достојним да судиш о достојности патријарха ? Али немој у одговору опет њим да се бавиш пошто се ово питање односи на тебе лично. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 http://www.spc.rs/sr/akreditacija_predstavnika_medija_za_svecani_cin_ustolicenja_patrijarha_srpskog_g_irineja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Sme li da se kaze: NEDOSTOJAN Posle svih desavanja otkako je stupio na celo Spc on to pokazuje. Da nije dostojan. I ja kao jedan od clanova Crkve kazem : nedostojan! Онда ниси више члан Цркве. Јер, Црква иконизује ону будућу реалност где се слобода изражва као ДА (Амин). То што се теби ту нешт не свиђа је твој проблем. Треба да преиспитујеш себе, јер си таквом свом расцепу бића (негирање воље Духа Светога) сам крив. СПЦ је кроз историју имала немали број патријарха који су канонски изабрани и били су по вољи Светог духа, али никако не можемо рећи Άξιος!Фанариоти су чак толико радили против СПЦ да је један од њих чак затражио њено укидање, што се на крају и десило. Ево ја сада јавно кажем: Калиник II је био недостојан! И шта сад? Нисам више члан Цркве? Можда си ипак мало пренаглио према брату. 4chsmu1 Призренац, заиста не може да зна да ли је Њ.с. патријарх Српски Иринеј, достојан, или не. Нити има добре информације, нити је патријарх завршио своју мисију, нити он ради без подршке Сабора - ово последње је најбитније. Него кад смо већ код тога, да ли се зна како је текао избор патријарха? Ко је био први избор? Чуо сам да је то био +Амфилохије. У другом кругу је биран +Иринеј нишки, а у трећем +Иринеј бачки. Да ли је то истина? Да ли се зна поредак прве тројице у првом гласању? Да ли су међу њима и тад били +Иринеји? Немојте мислити да ја сад ту нешто инсинуирам, већ сам људски радознао. 0110_hahaha Иначе, идем и ја у Пећ. Никад нисам био на Космету и ово ми је јединствена прилика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука