Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

Преподобни Јустин Ћелијски:

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе.

У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу.  А сва та псевдохришћанства,све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси.

Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Зашто? Зато што су у току историје разне јереси негирале или унакажавале поједине особине Богочовека, Господа Христа,а ове европске јереси одстрањују васцелог Богочовека и на његово место стављају европског човека.

Ту нема битне разлике између папизма, протестантизма,екуменизма, и осталих секти, чије је име легеон.

Православна Црква и екуменизам

Послао: Dejan

Што се тиче тог вида екуменисања и остали епископи уче као и ава Јустин!

Постављена слика

Како се зове онда ова врста екуменизма,или је овако учио и сам Св.Јустин пошто је М.Николај Дабробосански један од епископа?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Pa ne znam,pitaj mitropolita posto mi se on nigde ne uklapa!

Protivnik je takozvanom novotarstvu a ekumenise sve u sesnajst  :drugarstvo:

И то је чудно. Исто тако и владика Лаврентије...

Незнам само ко им дозвољава да учествују на заједничким молитвама са римокатолицима?

Мене углавном неће видјети на заједничкој молитви са јеретицима.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

било би лепо да неки од вас почну да разликују различите облике екуменизма који постоје, за почетак папског, женевског и православног.

као и да разлучите шта је молитва а шта је заједница и шта је причешћивање и са ким.

штавише, ја сам убеђен да сте се сви молили са некрштенима или римокатолицима на Литургији. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Zašto mitropolit nikolaj i ovaj biskup nemaju zajednicu pa samim tim ni zajedničku molitvu?

Protivnik je takozvanom novotarstvu a ekumenise sve u sesnajst

89898989898989

или

Што се тиче тог вида екуменисања и остали епископи уче као и ава Јустин!

89898989898989

Ком Дејану да верујемо? :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал 0442_feel

било би лепо да неки од вас почну да разликују различите облике екуменизма који постоје, за почетак папског, женевског и православног.

Браво брате Медо :drugarstvo:

Објасни молим те овим незнавеним који је ово облик екуменизма у питању.

Постављена слика

Или мислиш да ово није никакав екуменизам?

Подели на овим сајтовима

ајде ти мени реци прво шта је ту екуменизам?

шта мислиш чему служи Литургија речи, где могу и треба да долазе оглашени, неверни или иноверни?

Подели на овим сајтовима

Од почетка хришћанства па до данас не постоји ни један период да се Црква није борила.Да не наводим шта је све било ,то сви знају.Различите генерације су прошле кроз те периоде,разни људи,разне идеологије,разни културни правци,...

Црква нуди и данас оно што је нудила од почетка.Добила је на свом телу велике ране,неко би рекао неисцељиве али ја се не бих сложио јер као што рече један епископ, у животу нема тачке већ су све запете.Она се бори као што се борила од почетка.Тако је и данас.

Презаситили смо се свега,дошло је време медиокритета,ја волим да кажем ТУЖНЕ ОСРЕДЊОСТИ.

Погледајте телевизију,интернет и друге медије,шта се све нуди данашњем човеку.Људи су све више отуђени једни од других,немају времена једни за друге.

Кад ми у Србији то осећамо,шта да кажу они јадници тамо у Америци где кад човек падне на улицу нема ко да му пружи руку да га подигне па се враћамо на јеванђелску причу о болеснику који не може да уђе у воду кад се заталаса да би добио излечење и кад га Христос пита што не уђе у воду а он каже стравичне речи:НЕМАМ ЧОВЕКА.

Зато мислим да је дошло време да све ране које су отворене на телу Цркве буду залечене.Неко ће рећи да сам идеалиста али ја дубоко верујем у то.

Зато не треба осуђивати покушаје наших представника да разговарају са другима ,како би се разјаснила питања у вези Цркве,нити их оптуживати за екуменизам и називати их разним погрдним именима каква данас често срећемо по медијима.

Подели на овим сајтовима

чудно је ово конзументско време - све што се унесе у ум и организам кад крене да излази има тенденцију да смрди. :)

Подели на овим сајтовима

Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал као што се лепо види, владика стоји иза амвона, без молитвених одора и не саслужује са иновернима.

не видим у чему је проблем.

89898989898989

Ком сад администратору да верујем :bla:

Подели на овим сајтовима

Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал као што се лепо види, владика стоји иза амвона, без молитвених одора и не саслужује са иновернима.

не видим у чему је проблем.

89898989898989

Ком сад администратору да верујем hellooooooooo

нема контрадикторности, то што је Дејан написао нема везе са сликом него са митрополитовим генералним понашањем.
Подели на овим сајтовима

Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал smej.gif

нема контрадикторности, то што је Дејан написао нема везе са сликом него са митрополитовим генералним понашањем.

Одлично брате,ако ово није екуменисање подели са нама шта је то онда тек радио Митрополит па је заслужио да га сматаш екуменистом!!!(јер брат Дејан рече да Митрополит екуменише све у шеснаест,а ти рече да између вашег мишљења нема контрадикторности)
Подели на овим сајтовима

Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал smej.gif

Одлично брате,ако ово није екуменисање подели са нама шта је то онда тек радио Митрополит па је заслужио да га сматаш екуменистом!!!(јер брат Дејан рече да Митрополит екуменише све у шеснаест,а ти рече да између вашег мишљења нема контрадикторности)
ekumenisanje ne znači saluživanje sa inovernima!

Mitropolitovi stavovi su tu malo nejasni pošto svi antiekumenisti su uglavnom i "starotarci" a ekumenisti odnosno ikumenisti su obnovioci Liturgiskog života!

Подели на овим сајтовима

http://www.spc.rs/files/u6/2010/Press_C.jpg

Кад је то неки други Епископ тражио одобрење да учествује у некој емисији или на конференцији за медије?

Стварно не разумем. Па очигледно да патријарх и синод очекују од владике Артемија и да им дојави у колко сати ће јести, у колко сати ће спавати, у колко сати ће устати...невероватно. Уместо да смире тензије, опет почиње да се кува. Зар нам је ово потребно?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...