Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

И да ми сад неко тврди како у овом човјеку има расколничког духа...

Он је светац који хода, као што је био и патријарх Павле.

Погледајте колко народа долази у манастир Шишатовац, народу није тешко да пређу и по 500 километара само да би видели владику јер из њега истинска љубав зрачи. Погледај те пажљиво и реци те ми: Дал овакав владика може бити вођен од сатане (сваки расколник и јеретик има демона у себи, незаборавимо)

Istina је samo јedna vladika Аrtemije

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ево што је владика пензионисан, једини разлог:

На много љета преосвећени владико, Срби су уз тебе.

Подели на овим сајтовима

И да ми сад неко тврди како у овом човјеку има расколничког духа...

Он је светац који хода, као што је био и патријарх Павле.

Погледајте колко народа долази у манастир Шишатовац, народу није тешко да пређу и по 500 километара само да би видели владику јер из њега истинска љубав зрачи. Погледај те пажљиво и реци те ми: Дал овакав владика може бити вођен од сатане (сваки расколник и јеретик има демона у себи, незаборавимо)

Istina је samo јedna vladika Аrtemije

dobro  svako ljudsko bice ima bar malog djavolcica u sebi  tako da kazem ako smijem,treba vladike da se izmire valjda ,neznam dal to dobro narod pozvati na nesto sto nije moguce jedinstvo ,da, je moguce  ,samo treba svi dobro volju imaju ali  vojsku slati tamo gdje vec jednom morala izaci  ,nije to sala  nika  ,mir je bolji uvijek    ,kako bi bilo da pogledamo i povjerujemo da Bog sve   ,nad svima jos uvijek ima  ,mozda sad nerazumijemo ali  i ako ima ono,cudni su Boziji putevi
Подели на овим сајтовима

Ево што је владика пензионисан, једини разлог:

Није једини, али један од битнијих.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Мени стварно није јасно како неко може да сагледава проблем владике Артемија и његовог "расколничког" настројења ван контекста синодског нарушавања истинске саборности Цркве? На теолошком факултету се исти они професори-епископи убише од објашњавања да је Црква не само клир већ епископ, свештенство скупа са народом, што је и тачно јер је пастирски-епископски и свештенички чин односни, дакле нема смисла без пастве, тј. народа, да би исти они потпуно инквизиторски, папски-непогрешиво мирне душе прелазили преко гласа народа, који се све јаче чује, како против литургијскох реформи, тако и против екуменизма и свега оног што је итекако повезано са небивалом сменом владике Артемија. Мислим да у крајњој линији то није коректно а камоли исправно и хришћански!

Подели на овим сајтовима

e brate dragi ovo nije lijepo da uvijek neko se uvlaci u pricu ili tako nekako dase oslovljavaju isti narod zbog te komplikacije pa negdje sam citala davno da liturgija ,ti mislis na otvoreno zatvoreno, bila otvoreno davno prije,ko ima jedno u umu da ako vjeruje u crkvu i ide u nju da bise  priblizio Bogu ,njemu ce sveti duh prosvjetliti u srcu dal otvoreno zatvoreno ili bilo kako gdje daje

Подели на овим сајтовима

Мени стварно није јасно како неко може да сагледава проблем владике Артемија и његовог "расколничког" настројења ван контекста синодског нарушавања истинске саборности Цркве? На теолошком факултету се исти они професори-епископи убише од објашњавања да је Црква не само клир већ епископ, свештенство скупа са народом, што је и тачно јер је пастирски-епископски и свештенички чин односни, дакле нема смисла без пастве, тј. народа, да би исти они потпуно инквизиторски, папски-непогрешиво мирне душе прелазили преко гласа народа, који се све јаче чује, како против литургијскох реформи, тако и против екуменизма и свега оног што је итекако повезано са небивалом сменом владике Артемија. Мислим да у крајњој линији то није коректно а камоли исправно и хришћански!

A шта ћемо са народом који подржава Сабор и Синод и поводом ових одлука? Тако да глас народа је веома проблематичан. Мислиш ли можда да треба да се организује референдум у цркви поводом ових питања, па шта "народ" одлучи? Колико знам црква тако не функционише.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Покренуо сам пдф "Канонско право" па ћемо о овоме разговарати. Не разликујете духовно руководство од рецепције лаоса.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Шта фали беседи?Беседа је сјајна. Шта имате против што волимо владику Артемија?Волићемо га и даље, јел то некоме смета?

Наравно да треба да га волите (волимо) али то не значи да треба Црква да ћути на лоше ствари у Цркви а које су се дешавале у РП Епархији. Ваш је проблем што за вас Црква ништа не значи, те се једна личност уздиже на ниво божанства.

Да се разумемо, ја волим Владику Артемија и стално се молим за њега као мали и никакав свештеник и страшно ми је жао што се ово дешава.

Подели на овим сајтовима

Шта фали беседи?Беседа је сјајна. Шта имате против што волимо владику Артемија?Волићемо га и даље, јел то некоме смета?

Наравно да треба да га волите (волимо) али то не значи да треба Црква да ћути на лоше ствари у Цркви а које су се дешавале у РП Епархији. Ваш је проблем што за вас Црква ништа не значи, те се једна личност уздиже на ниво божанства.

Да се разумемо, ја волим Владику Артемија и стално се молим за њега као мали и никакав свештеник и страшно ми је жао што се ово дешава.

А шта се то дешава у Епархији?Дешава се да шиптари протјерују Србе, а СПЦ и држава ћуте...једино је храбри владика имао храбрости да каже истину- да су нам ЕУ, режим Србије и НАТО "мировне" снаге непријатељи. Ја сам убеђен да је због таквих ствари разрешен а не због ткз. лоповлука. Погледајте друге Епископе који возе аутомобиле од 50 000 евра...одакле њима паре?

Не судим ја ни тим владикама, јер то није мој проблем, али будимо реални...док се други Епископи баве приватним бизнисом, владика Артемије је гледо на своју паству. Зато га и народ воли на Космету. Ајмо направити анкету и да видимо шта Косовски Срби мисле о владици...

Владика Артемиј је и даље наш духовни вођа за Косовске Србе.

Подели на овим сајтовима

На једну страну сваки ми се пут плаче када видим владику Артемију, како је јадан протјеран са светога Космета...али са друге стране се радујем јер му је Бог подарио прилику да заврши живот као мученик Христов. Дубоко верујем када се ситуација кад тад промени у СПЦ, да ћемо владику Артемија славити као светца. Слична судбина је његова и Аве Јустина, обадвојица страдају јер су Христови мученици.

А видимо како судови рашчињују неистомишљенике, погледајмо драгога оца Антонија Давидовића...коме је он шта скривио?Човек био испосник, није политички се ангажово...коме је он скривио шта?

Његова кривица је била што је јавно говорио истину, говорио је гдје су проблеми...

Он јесте изопштен из Цркве, али верујем да ће на небесима да прими велику плату јер је исповедо Православље.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...