Jump to content

Bez kriterijuma...

Препоручена порука

Zivimo u nekom vremenu kolotečine i straha, jednoličnosti i nepoverenja. Uradite li nešto što remeti taj ciklus, bez obzira da li je to hrišćanski ili nemoralno, bićete podvrgnuti ili nemilosrdnim pogledima ili čak i otvorenim sukobima.

Ljude više ne zanima šta je dobro a šta zlo, vazno je da postoji samo jedna linija koju ne sme niko da predje da ne bi usnule probudio. I zlo mozda toliko ne bi čak bilo ni u tome kada bi obe strane - one koji hoće preko linije i oni koji to zabranjuju - znale zašto je toboze strašno preći tu granicu. Jer ako se Bog ne buni zašto smo se onda mi tako pogrešno programirali?

Подели на овим сајтовима

Колотечина пружа сигурност... а и утапање у масу је моћно средство ненаметљивог поробљавања... Склони смо да заборавимо да је све што чинимо између нас и Бога, никада и није било између нас и њих...

Један шаљив пример, уколико спада у оквире ове теме, хеххх... Моја нана има телевизор (један од оних старијих, црних, са катодном цеви) који не ради већ више од две године. И ми смо јој предложили да га баци, прода, уклони с обзиром да га ионако не гледа, а да на ту сталажицу стави акваријум са рибицама нпр. или нешто тако... а нанин одговор је: "Не! Да не помисле људи - откачила ву се сајла" (југ Србије  ekstra)... и телевизор стоји и даље... Баналан пример, али ипак линија се не прелази...

29dz8zk

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Konformizam - strašna stvar. Ali ako niste takvi - onda ste nagrabusili. Ja sam naučila da to što se razlikujem od drugih na govorim naglas, da ćutim kad se ne slažem, jer čim otvorim usta nastane rat. Samo nemoj ljudima da razbijaš sliku onoga što oni zovu životom i svakodnevicom. A primjera je mnogo. Izabrati da se živi hrišćanski život je razbijanje svega uobičajenog, i naravno "izigravanje budale" kako smatraju oni koji niti žele da shvate kakav je to život, niti ih zanima, ali znaju unaprijed da si lud. Ili evo pravljenje svadbi sa ogromnim brojem zvanica, jer - takav je red, a to što niko od tih daljih rođaka ne uživa u toj fešti, jer te praktično i ne zna, nema veze. Ili pošalješ dijete u školu ono se vrati plačući, jer samo ono nema mobtel u razredu i šta da radiš kupiš i ti njemu jedan takav. Mislim utopljavanje u okvire "normalnog" i izbjegavanje svega što je novo i originalno je postala naša svakodnevica. Pogledajte djevojke na ulici - sve se isto oblače, sve isto govore i sve isto misle, kao barbike iz fabrike. Šta se desilo sa onim sopstvenim ja koje je različito od svih ostalih i kojim treba da se ponosimo? Jer da nije trebalo da smo svi posebni - Bog nas ne bi dao takve.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Колотечина пружа сигурност... а и утапање у масу је моћно средство ненаметљивог поробљавања... Склони смо да заборавимо да је све што чинимо између нас и Бога, никада и није било између нас и њих...

Један шаљив пример, уколико спада у оквире ове теме, хеххх... Моја нана има телевизор (један од оних старијих, црних, са катодном цеви) који не ради већ више од две године. И ми смо јој предложили да га баци, прода, уклони с обзиром да га ионако не гледа, а да на ту сталажицу стави акваријум са рибицама нпр. или нешто тако... а нанин одговор је: "Не! Да не помисле људи - откачила ву се сајла" (југ Србије  klapklap)... и телевизор стоји и даље... Баналан пример, али ипак линија се не прелази...

:mad:

nesto slicno i moj deka  klapklap

Подели на овим сајтовима

Ja se u oš uopste nisam uklapala u razred,sve su me devojcice izbegavale zato ste se nisam uklapala u njihov kalup.Nisam slusala dens i turbo folk,nisam imala air max patike,oblacila sam neke svoje kreacije i ono sto mi se svidja i sto mi je udobno...i tako sam dosla do toga da se druzim samo sa decacima i par devojcica koje su,kao i ja,bile drugacije...

Eto jos jednog banalnog primera.

Uopste se nisam uzbudjivala zbog toga B)

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

недостатак оних који су као појмљиво ''ја'' - црни или бели, свеједно.

поента је да су обе крајности - црњаци.

---------------

духовно гледано, данас смо управо сведоци таквог нечег и наочиглед свих у Цркви - новотарце и ревнитеље.

новотарци који вуку у лево, у протестантизам суманутошћу слободе и ''непотребних'' ствари,

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214807.html#msg214807

а ревнитељи у десно, у тврдо-срчане концепте од којих је Православље побегло престанком каменовања блудница.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214808.html#msg214808

наравно, одмах увидите да је десно погубније него лево.

зашто?

због раскола који прети као дамоклеов мач на коњској длаци изнад глава верних.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214812.html#msg214812

лепо је то Патријарх Кирил, московски, објаснио у једној реченици - страшно је умрети у расколу, а свети Оци кажу да ни мученичка смрт не спира цепање ризе - раскол.

---------------

социолошки гледано, стално цивилизација пати од дечјих болести - парадигме, односно рробовање неким устаљеним коцептима ''који већ одувек функционишу'' - синдром 5 мајмуна.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paradigm

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=five%20monkeys&defid=3354984

---------------

културолошки, то је образовање и отвореност за нове надражаје и то обично потпуно другачије од оних на које смо навикли.

http://www.ted.com/talks/lang/scc/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

где је проблем уствари начин размишљања, и да ли га има уопште.

http://www.ted.com/talks/lang/scc/sir_ken_robinson_bring_on_the_revolution.html

---------------

и на крају, без критеријума dada

ко вам личи на кримоса:

http://picktheperp.com/

---------------

са пуним критеријумом: ко сам ја, куда идем и шта желим за себе и друге? 0102_laugh

да ли имам храбрости да изаберем свој Пут, свој Живот и свој циљ - Истину? :drugarstvo:

хришћанин је храбар.  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

confused1 confused pa vi ste sjajni...svi sa komentarima...ali Milan i Mileva udarise bas u epicentar!!! ekstra

@Milane, otvaras nove percepcije svojim postovima i prvi utisak preko moje lobanje je bio   0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

sve što vreme odmiče imam osećaj da se gušim, da tonem jer ne umem i nikad nisam umela da se prilagodim "standardima". imam svoj svet i sve više me ti "standardi" potresaju i izabacuju iz ravnoteže. imalo je perioda kad sam plakala i pitala moju majku zašto me nije rodila i vaspitala kao što su svi ostali.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

па и јесте те родила и васпитала као све остале, само што на крају човек мора да се помири да је ЈЕДИНСТВЕН, НЕПОНОВЉИВ И СВЕТ!

Подели на овим сајтовима

ne znam bas  amin-nas

ona cesto kaze da me nije tako vaspitala  89898989898989

isus-sinai

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Konformizam - strašna stvar. Ali ako niste takvi - onda ste nagrabusili. Ja sam naučila da to što se razlikujem od drugih na govorim naglas, da ćutim kad se ne slažem, jer čim otvorim usta nastane rat. Samo nemoj ljudima da razbijaš sliku onoga što oni zovu životom i svakodnevicom. A primjera je mnogo. Izabrati da se živi hrišćanski život je razbijanje svega uobičajenog, i naravno "izigravanje budale" kako smatraju oni koji niti žele da shvate kakav je to život, niti ih zanima, ali znaju unaprijed da si lud. Ili evo pravljenje svadbi sa ogromnim brojem zvanica, jer - takav je red, a to što niko od tih daljih rođaka ne uživa u toj fešti, jer te praktično i ne zna, nema veze. Ili pošalješ dijete u školu ono se vrati plačući, jer samo ono nema mobtel u razredu i šta da radiš kupiš i ti njemu jedan takav. Mislim utopljavanje u okvire "normalnog" i izbjegavanje svega što je novo i originalno je postala naša svakodnevica. Pogledajte djevojke na ulici - sve se isto oblače, sve isto govore i sve isto misle, kao barbike iz fabrike. Šta se desilo sa onim sopstvenim ja koje je različito od svih ostalih i kojim treba da se ponosimo? Jer da nije trebalo da smo svi posebni - Bog nas ne bi dao takve.

1502_baby

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...