дибидусрус Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Клон је биолошка копија и ништа више. И он је личност о може бити хришћанин и све остало.Сам начин клонирања је још увек такав да без матере која га рађа нема ништа. Или већ производе дете из неке кутије металне? Тако да је то много буке око ничега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Јесте биолошка копија...али шта ако неко пожели да направи милион Хитлера...ипак је тешко сагледати последице,али је још теже контролисати или забранити клонирање... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Проблем клонирања је у томе, што друштво може клон да не сматра за човека.Или направите војску. Не сматрам да би копије Хитлера радиле то што је радио оригинал. У роману Јулије Вознесенске ''касандрин пут или догодовштине са макаронима'' су описани клоонови, који су антихристова војска. Личили су на кинезе, али се испоставило да су то клонови, потпуно лишени осећања. На крају и они постају хришћани.То је онако како се ја сећам. Ми смо људи такви да све окренемо на зло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Како ће друштво правно да сматра је једна ствар.Мада друштво са органима власти може и да не буде свесно да је клон у ствари клон,већ да га сматра "заведе и третира" као нормално рођеног човека насталог општењем мушкарца и жене!А управе клонирање настало као потреба да се добију јединке чије ће се особине понављати и то на начин како је то код "оригинала",у противном то би било бављење науком ради науке без практичне сврхе-решавања проблема који немамо!ДНК спирала гарантује понављање особина клонова па отуда и опасност од злоупотребе!Барем са тако разумео све што сам читао о клонирању,да је "копија" верна оригиналу физички и психички,али нормално да овакви или онакви социјални културолошки и други разлози не морају да им носе исту судбину! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Сигурно је да гени могу да утичу и на психику. Како се оно каже '' така му сотра''. Али утичу многе друге ствари. Нарочито средина у којој живе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 6, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2010 Средину сам подвео социолошке и културулошке услове настанка клона,а њихов утицај је веома значајан,али са карактером и инвентивношћу нема везе.... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Да одговорим на Оливерино питање... мислим да је клонирање органа у реду, спасиће животе, а не би требало да утиче на психу у негативном смислу... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 ???? ?? ???????? ?????? ? ????? ????. ? ?? ?? ??????? ? ???? ???? ????????? ? ??? ??????.??? ????? ????????? ?? ??? ???? ????? ?? ??? ?????? ???? ?? ???? ???? ?????. ??? ??? ????????? ???? ?? ???? ?????? ???????? ???? ?? ?? ?? ????? ???? ??? ??????.????? ??? ????? ???? ????????? ????? ???????? ?????? ???????http://en.wikipedia.org/wiki/Simulacra_and_Simulation клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Ево сад има емисија о томе како су у Русији вршили експерименти да се скрсте мајмуни и људи. И наводно Јети је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 ??? ??? ??? ??????? ? ???? ???? ?? ? ?????? ?????? ???????????? ?? ?? ?????? ??????? ? ????. ? ??????? ???? ?? ??. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 9, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2010 Оливера , тиме су се бавили озбиљни људи. Има као сведочанства да се нешто рађало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=2234&do=view Проблематика клонирања - Александар Срнић Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Nista od farmi klonova kao u filmu Island. Ovo je milion puta genijalnije, jeftinije i prakticnije resenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Ono malo sto sam citao - ovog lika niko ne uzima previse ozbiljno, i izgleda da nije bas ubedljiv u naucnim krugovima. Steta, steta - pogotovu za nas ateiste . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 13, 2010 Пријави Подели Написано Јул 13, 2010 Ono malo sto sam citao - ovog lika niko ne uzima previse ozbiljno, i izgleda da nije bas ubedljiv u naucnim krugovima. Steta, steta - pogotovu za nas ateiste . Sta mislis kakve emocije imaju zdravstvene ustanove i farmaceutske komapnije prema coveku koji sve bolesti osim viralnih i bakterioloskih zeli poslati na smetliste istorije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука