Jump to content

Psihokibernetika590549

Препоручена порука

Autoriteti su nam potrebni tokom celog života, sve do trenutka kada ih sazrevanjem dostižemo ili prevazilazimo. To su u detinjstvu roditelji, kasnije učitelji, nastavnici, drugovi/drugarice, javne ličnosti, verski lideri.. Šta za vas znači izreka: Kada je učenik spreman, učitelj se sam pojavi?

Zanima me u kojoj meri vi prihvatate autoritete u životu? Kakve "učitelje" birate? Da li ste u detinjstvu bili buntovnik ili ste bili poslušni autoritetima? Da li prepoznajete unutar sebe tuđe misli i učenja? Čime se rukovodite u donošenju sudova i odluka u svakodnevnim situacijama?

P.S. Da li je neko čitao knjigu V. Jerotića - Između autoriteta i slobode? 

Nadam se da će vam biti zanimljiva tema, kao što je meni. 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Ја сам од малих ногу ценила и волела ауторитете, и увек сам имала жељу да учим више и боље. Стварала сам себи нове ауторитете, скупљала све добро да бих боље напредовала на првом месту као човек.

Имала сам и бунт али и поверење.

Радовала сам се напретку у раду и моменту кад спознам да сам схватила да идем даље и даље...Не волим границе ни у чему, и увек сам радила по свом срцу и савести и плаћала грешке и радовала се успесима.

Не бих дозволила да ме неко гуши јер је он неко.

Свиђа ми се тема!

Подели на овим сајтовима

Baš mi je drago da ti se sviđa, a i vama hvala za <3  :) Naročito jer sam počeo na poslu da je sastavljam, pa sam hteo nešto da menjam, ali barkod čitač okida po svojoj volji i ode tema pre vremena (otuda ove brojke) :D  

Psihokibernetika mi jako zanimljiva, hteo sam više o tome da bude, ali može i o autoritetima, pošto oni utiču na stvaranje predstave o sebi. 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Jecić рече

Ја сам од малих ногу ценила и волела ауторитете, и увек сам имала жељу да учим више и боље. Стварала сам себи нове ауторитете, скупљала све добро да бих боље напредовала на првом месту као човек.

Радовала сам се напретку у раду и моменту кад спознам да сам схватила да идем даље и даље...Не волим границе ни у чему, и увек сам радила по свом срцу и савести и плаћала грешке и радовала се успесима.

Свиђа ми се тема!

Inače ovo što si napisala je jako fenomenalno, ne znam da li si svesna toga.. :)

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Jecić рече

Свиђа ми се тема!

Zanima me kako si nalazila te svoje autoritete, kako si u njima prepoznala svoje "učitelje", i iz kojih oblasti? Hvala. 

• Радостан 1

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Inače, Maksvel Molc je plastični hirurg koji je napisao knjigu Psihokibernetika. Bio je začuđen kako to da osobe kojima je promenio lični opis (smanjio nos i uši, povećao usne i grudi, izbrisao ožiljak sa lica) nisu doživele u unutrašnju promenu, već su ostajale nezadovoljne i "mračne".

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милошшш рече

Zanima me kako si nalazila te svoje autoritete, kako si u njima prepoznala svoje "učitelje", i iz kojih oblasti? Hvala. 

Укратко.Први ауторитети родитељи, затим учитељи, професори, професорице,сви необични и учени људи које ми је Бог послао на животном путу. Све што би ми се свидело код личности трудила сам се да себе усавршавам како  код живих људи тако и  код ликова из књига.

А са живим ауторитетима ми је основни принцип изградње односа дијалог а не слепа послушност. Увек прво аргументи и питања, обрада неке теме, одлуке, става. И временом се лако откривају личности кад се изградиш. Пут се сам прокрчи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милошшш рече

Inače, Maksvel Molc je plastični hirurg koji je napisao knjigu Psihokibernetika. Bio je začuđen kako to da osobe kojima je promenio lični opis (smanjio nos i uši, povećao usne i grudi, izbrisao ožiljak sa lica) nisu doživele u unutrašnju promenu, već su ostajale nezadovoljne i "mračne".

То је  јасно и познато. Оно смо што носимо у себи. Фрустрације, незадовољство и комплекси долазе изнутра.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Милошшш рече

Autoriteti su nam potrebni tokom celog života, sve do trenutka kada ih sazrevanjem dostižemo ili prevazilazimo. To su u detinjstvu roditelji, kasnije učitelji, nastavnici, drugovi/drugarice, javne ličnosti, verski lideri.. Šta za vas znači izreka: Kada je učenik spreman, učitelj se sam pojavi?

Zanima me u kojoj meri vi prihvatate autoritete u životu? Kakve "učitelje" birate? Da li ste u detinjstvu bili buntovnik ili ste bili poslušni autoritetima? Da li prepoznajete unutar sebe tuđe misli i učenja? Čime se rukovodite u donošenju sudova i odluka u svakodnevnim situacijama?

P.S. Da li je neko čitao knjigu V. Jerotića - Između autoriteta i slobode? 

Nadam se da će vam biti zanimljiva tema, kao što je meni. 

autoritet prepoznam intuicijom

ima onih koji su autoritarni ali onda nisu autoriteti jer seju strah a ne ljubav i razumevanje, doduse niko nije crno bela varijanta

shvatam vremenom da moram da se klonim sopstvene autoritarnosti vec da se vezbam u strpljenju

autoritete (one koje volim i koji su se sami nekako nasli u mom srcu) stvarno volim, ali ti ljudi imaju razvijenu svest pre svega

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Jecić рече

Укратко.Први ауторитети родитељи, затим учитељи, професори, професорице,сви необични и учени људи које ми је Бог послао на животном путу. Све што би ми се свидело код личности трудила сам се да себе усавршавам како  код живих људи тако и  код ликова из књига.

А са живим ауторитетима ми је основни принцип изградње односа дијалог а не слепа послушност. Увек прво аргументи и питања, обрада неке теме, одлуке, става. И временом се лако откривају личности кад се изградиш. Пут се сам прокрчи.

Да ли си на тај начин градила и своју представу о Богу?

Сад нешто мало теже. :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Милошшш рече

Да ли си на тај начин градила и своју представу о Богу?

Сад нешто мало теже. :) 

Да ли ти радиш неко истраживање? Хаха, не знам зашто је битан одговор.

Поделићу, Бог ми се откривао и открива ми се и даље. Кроз године живота са Богом трудим се да ускладим свој темперамент и Љубав Божију.

А кроз Љубав све што иде, васпитање, укор, смиравање, грешке....ослушкивање, преиспитивање, наравно у свим мојим ауторитетима је Љубав на првом месту...а са Господом је круна.

Кроз све те стазе годинама увек исто Љубав и нема нерешивог проблема!

Ауторитети су морале бити јаке, аутентичне личности са ставом и Љубављу.

Подели на овим сајтовима

On 20.10.2020. at 20:34, Jecić рече

Да ли ти радиш неко истраживање? Хаха, не знам зашто је битан одговор.

Поделићу, Бог ми се откривао и открива ми се и даље. Кроз године живота са Богом трудим се да ускладим свој темперамент и Љубав Божију.

А кроз Љубав све што иде, васпитање, укор, смиравање, грешке....ослушкивање, преиспитивање, наравно у свим мојим ауторитетима је Љубав на првом месту...а са Господом је круна.

Кроз све те стазе годинама увек исто Љубав и нема нерешивог проблема!

Ауторитети су морале бити јаке, аутентичне личности са ставом и Љубављу.

Izvini, ali tako razgovaram sa ljudima, samo direktno i u srž stvari.

Zadovoljan odgovorima.. :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...