neznam Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Izvinjavam se ako sam ovu temu stavila na pogresno mjesto...ali vas molim da mi pomognete jer sam na ivici nervnog sloma... Citav 'odmor' sam provela citajuci o famoznoj 2012. godini i predvidjanjima sta ce se desiti... Mislim da ste ovdje svi obrazovaniji od mene, pa vas molim da mi date neke odgovore, jer stvarno pocinjem da ludim, student sam, daleko od porodice, razmisljam da napustim studije i ovo sto ostaje provedem sa svojima. Ko su ti Maji koji su prorekli smak 21.12.2012. Sta je ta sunceva oluja koja treba da se dogodi? Kakvo je to obrtanje polova zemlje, da li ce zaista sunce izaci na zapadu? Da li je zaista negde upisano da ce dan smaka sveta desiti u petak-21.12.2012. je petak Da li nesto o ovome ima u Otkrovenju Jovanovom? Da li je tacno da negdje u Bibliji, ili knjizi Biblijski kod pise da ce 2012. asteroid da udari u zemlju? I ono sto me najvise zbunilo su prorocanstva oca Tadeja i monaha Gavrila... Da li je ovo zaista to zadnje doba, citala sam da pise da kada pocne svetska ekonomska kriza, dolazak antihrista je blizu... tome ce prethoditi zemljotresi, poplave..Da to nije ovo sto svakodnevno gledamo na tv-u.. Mislim da u tim prorocanstvima pise da je antihrist vec davno rodjen i po nekim proracunima bas 2012. treba da pocne da vlada... Ja vise ne mogu da jedem, spavam, 24 sata dnevno razmisljam o ovome... Zar nije Hrist rekao da necemo znati ni dan ni cas kada ce on doci? Odakle sad ovoliko preciznih prorocanstava, jer koliko sam cula otac Tadej je dosta toga tacno prorekao... Recite nesto, molim vas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 0409_feel што ме нервирају смутљивци наивних умова greengrin 35. Небо и земља проћи ће, али речи моје неће проћи. 36. А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам. Свето Јеванђеље по Матеју, глава 24. дакле, ни Маје, ни пророци неки који су погрешно интерпретирани не знају кад ће се то десити. живи свој живот како мислиш да треба, а не како ти га неко издиктирао, видиш да су те отровали глупостима да ти упропасте и одмор и живот. то остало су шпекулације разних људи, полуобразованих и којекаквих са мишљу да зараде неку кинту за свој одмор. цело Откривење Јованово се ради о Апокалипсису, том последњем времену и то чак ни свети Оци неки нису тумачили јер је и за њих било претешко бреме да га сагледају, а камоли неки секташи или фићфирићи да напабирче неку књижицу за своју секту или пару. каква црна пророчанства и параноје, мани се тих ствари. видиш да ти није добро од тога. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Pre svega, dobro dosla... 0409_feel Odma` da ti kazem - dzabe se sekiras i jedes, samo bez razloga stetis svome zdravlju... Vidi ovako: 1) Hristos je zaista rekao da "o onom danu i casu niko ne zna", prema tome sto se toga tice budi spokojna... 2) Bilo je "prorocanstava" kolko oces kroz citavu istoriju, narocito kad se ovako ukrsti simbolika brojeva (koja ne znaci ama bas nista, baj d vej), pa su najavljivali sve i svasta - i naravno, nista se nije desilo... 3) Danas je narocito prisutna sledeca stvar - da se putem medija, a postupkom ulivanja straha i panike, neprestano manipulise ljudima (seti se samo medijskog experimenta oko pomracenja sunca `99.-te, koji su nasi ljudi - avaj! - vec zaboravili!, pa kolajdera u Svajcarskoj i "crnim rupama", itd...)... zato je silnicima uvek u interesu da ljudima vladaju na bilo koji nacin, a danas kako rekoh narocito prikriveno (da li?) putem medija... 4) Sto se tice Maja, u pitanju je stari indijanski narod iz centralne i Juzne Amerike... naravno da ta njihova "prorocanstva" (ako su uopste autenticno prenesena) nemaju veze s mozgom... nama se jednom u istoriji rodio (pazi, ne javio) Gospodar prostora i vremena, i objasnio nam sve ono najbitnije, a za resto nam je ostavio veru/poverenje u Njega... 5) Sto se tice onog sto su sveti Duhom obasjanim najavljivali - to stoji, ali nigde niko nije izneo nikakvo vreme i datum.......... i jos, osim opomena (koje mi ljudi uvek zasluzujemo) ima tu i mnogo toga pozitivnog, npr.: Serafim Sarovski kaze da ce Carigrad i sv. Sofija opet da budu hriscanski jedno vreme, da mnogim hriscanima predstoji jedno izvesno vreme mira, itd... Zakljucak? Potpuno te razumem, i ja sam ranije imao napade panike, opkoljen neznanjem, ali veruj mi nemas cega da se plasis i oko cega da se toliko jedes... Medijska mafija je jedna od najgorih, zato odbaci svaki strah, i ne boj se, jer nema cega da se bojis (to je poenta, dakle)... Do nas ljudi je da uvek zivimo covecno, hriscanski, po meri vrline, da negujemo dobro u sebi... I kako rece jedan nama savremen svetitelj - "uvek i u svemu osloni se na Boga, i zivi radujuci se..." greengrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 draga neznam... lepo je što pratiš pravoslavnu duhovnost i što čitaš bibiliju... to me posebno raduje... i lepo si citirala... o danu i času tom ne zna niko sem Oca... ovo je još jedan od brojnih pokušaja da ljudi sebi predstave ono što ne znaju... ništa više... umesto da se baviš time,samo radi svoj posao,uči,druži se... raduj se i Gospod će ti dati Njegov mir... kakav smak sveta... sećaš se 2000. godine... budi nam dobro i svrati na forum... ima raznih tema... 0409_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Свијет јесте почесто на концу, али то не диктирају Нострадамуси или Маје, већ човјечанство својим односом према животу, према ближњима, према Богу... Најбоља утјеха је кад се помолиш мајчици Богородици, јер Оци кажу да њене молитве нас грешне држе у постојању и да док год буде нових покајника и новокрштених неће бити ни апокалипсе. Хришћани ову планету чувају од пропасти тако што се кају за сагрешења, тако што непрестано захваљују Богу на свему и тако што развијају љубав у срцима. То је темељ постојања, и докле год буде љубави, покајања и захвалности биће и овог свијета, не секирај се... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Свијет јесте почесто на концу, али то не диктирају Нострадамуси или Маје, већ човјечанство својим односом према животу, према ближњима, према Богу... Најбоља утјеха је кад се помолиш мајчици Богородици, јер Оци кажу да њене молитве нас грешне држе у постојању и да док год буде нових покајника и новокрштених неће бити ни апокалипсе. Хришћани ову планету чувају од пропасти тако што се кају за сагрешења, тако што непрестано захваљују Богу на свему и тако што развијају љубав у срцима. То је темељ постојања, и докле год буде љубави, покајања и захвалности биће и овог свијета, не секирај се... 0409_feel "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Мислим да ће тог дана планете да се нађу на једној правој линији, али нисам сигуран какве би могле последице тога да буду. 0409_feel ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
neznam Написано Август 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2010 hvala vam svima na ovako ohrabrujucim odgovorima, mislila sam da ni danasnji dan od muke necu prezivjeti... mene su najvise zbunila prorocanstva oca Tadeja, narocito zato sto je on zivio skoro u sadasnjem vremenu i kako sam cula prorekao je dosta stvari tacno.. i onda onaj film digitalni andjeo, pa cipovvi koji otacTadej pominje da se vec ugradjuju u Americi..Njegova prorocanstva su me toliko zbunila jer su tako detaljna, kad je on mogao da kaze da se antihrist vec rodio ili da buduci srpski kralj ima mladez na licu... tresla sam se dok sam to citala.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Православна вера је радосна вест (то у преводу значи Јеванђеље) свим народима ... неколико пута у Новом Завету Господ каже да се не бојимо: - Мир вам остављам, мир свој дајем вам; не дајем вам га као што свет даје, да се не плаши срце ваше и да се не боји. - Ово вам казах, да у мени мир имате. У свету ћете имати невољу; али не бојте се, јер ја надвладах свет. - Него ако и страдате правде ради, блажени сте. Али страха њиховог не бојте се, нити се плашите; - А Исус одмах рече им говорећи: Не бојте се; ја сам, не плашите се. - И приступивши Исус дохвати их се, и рече: Устаните, и не бојте се. - Јер Га сви видеше и поплашише се. И одмах проговори с њима, и рече им: Не бојте се, ја сам, не плашите се. зар би роб или неко ко се боји, могао се усиновити и узвикивати и Оцем нашим називати Бога? - Јер не примисте дух ропства, опет да се бојите; него примисте Дух посиначки, којим вичемо: Ава, Оче! зар би оставио Господ овакво сведочење радости да треба да се плашимо и стрепимо? - Радујте се свагда у Господу, и опет велим: радујте се. - Да се радујемо и веселимо, и да дамо славу Њему; - А господар његов рече му: Добро, слуго добри и верни! У малом био си ми веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост господара свог. - И рече им анђео: Не бојте се; јер гле, јављам вам велику радост која ће бити свему народу. - Кажем вам да ће тако бити већа радост на небу за једног грешника који се каје, неголи за деведесет и девет праведника којима не треба покајање. - Ово вам казах, да радост моја у вама остане и радост ваша се испуни. - Досле не искасте ништа у име моје; иштите и примићете, да радост ваша буде испуњена. - А ученици пуњаху се радости и Духа Светог. - Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме. - А род је духовни љубав, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера, кротост, уздржање; на то нема закона. - Испуните моју радост, да једно мислите, једну љубав имате, једнодушни и једномислени: - Немам веће радости од ове да чујем моја деца у истини да ходе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља . ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет.да га гледаш као пчела само би цвеће видео и нигде измета, иако постоји.шта из срца излази, за то се човек и везује. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет. Драгане на овој теми нико није рекао да неће бити антихриста. Биће га, али оно што меда покушава сугерисати колико разумем је да нема места очајању какво показује "незнам". Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука