Zawisza Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Тамо 2007. године појавио се http://medjureligijskiforum.com/index.htm који никад није заживео а ето игром случаја полако заживео на ЖРУ. stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Тамо 2007. године појавио се http://medjureligijskiforum.com/index.htm који никад није заживео а ето игром случаја полако заживео на ЖРУ. Верујем да ће тек да заживи и за разлику од многих сличних декларативних "иницијатива" које су синкретистички ишле ка некаквој "толеранцији" која би се заснивала на New Age синкретизму, полуистинама и општим местима. Циљ не треба да буде ни лажно јединство, нити јединство у лажи, као ни било чија "конверзија" или прозелитизам, већ искрени мисионарски подвиг упознавања других и прихватање права на веровање и слободу других, без обзира на неслагања по догматским и доктринарним питањима. Свако ће само и једино искрено да сведочи истину сопствене вере, а временом, ако Бог да, превазићићемо и многе предрасуде које имамо једни према другима. Управо због искрености наших намера у којима нема ничег секташког, притворног и синкретистичког, верујем да ово можда по први пут у Србији заиста има шансе и да успе. molimmmmm Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 ниједно добро дело неће проћи некажњено ... чух негде, али је тако истинито. дакле, питање је само колико ћемо добити, а колико изгубити. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 ниједно добро дело неће проћи некажњено ... чух негде, али је тако истинито. дакле, питање је само колико ћемо добити, а колико изгубити. Ако је на горе изнесеним принципима онда је и у складу са ставом Цркве о икуменизму - у том смислу molimmmmm за оне који по том питању имају проблем и са самом црквеном јерархијом - не зато што немогу да разумеју шта се дешава, него зато што дају себи право да без доказа сумњају у искреност намера Цркве. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 ниједно добро дело неће проћи некажњено ... чух негде, али је тако истинито. дакле, питање је само колико ћемо добити, а колико изгубити. Ако је на горе изнесеним принципима онда је и у складу са ставом Цркве о икуменизму - у том смислу за оне који по том питању имају проблем и са самом црквеном јерархијом - не зато што немогу да разумеју шта се дешава, него зато што дају себи право да без доказа сумњају у искреност намера Цркве. слажем се crveniloали знајући ово поднебље и колико рана још увек има, то се може само пинцетом радити и врло полако. показала је и сама литургијска обнова колико се мора бити пажљив према слабима и неукима да не отпадну због неповерења Цркви. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Moje osobno misljenje je da svi malo vise trebamo da damo od sebe,da bi se zaista pocelo nesto dogadjati... U cijelom svijetu,proslost je ostavila ,najcesce sa susjednim zemljama velike rana i posljedice.. To treba na neki nacic prebroditi,i dati primjer nasim mladim narastajima,koji su u vrlo teskim okolnostima,i vremenu ,kakvog mi nismo imali.. Zato ,bi bilo dobro... ,da pokusamo pruziti ruku jedni drugima... Evo prije 2.ili 3 tjedna,u Gornjoj Austrije je odrzan ..3 Dana-medjureligijski dijalog..Gdje su bili pozvani-svi krscani i Musleme..to jest,muslimani iz cijelog svijeta... Slusala sam preko radija..i pokazalo se koliko SVI SKUPA -JAKO MALO ZNAMO O DRUGOME ... Jedna muslimaka je je rekla,kako je sretna i zadovoljna sto je dosla na taj sastanak,jer tek je sada saznala sta je Isus Krist za krscanina,i rekla kako su oni bili svi u zabludi,jer su bili samo fiksirani na svoju religiju,a s dugima nisu imali razgovore o tome,da se cuje i druga strana sta kaze o sebi... Mislim,da smo i mi toga svjesni...da je i kod nas slicno ,ta razlicitost i misljenje, cesto neznanje i krivo tumacenje mada pripadamo svi krscanstvu... Mozda da se malo vise zalazemo ,a ovdje se moze vidjeti da svi imamo volju za to..sto znaci ,dobar kamen za pocetak...Jer,kamen po kamen-stvorit cemo nesto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 У том смислу (давања више од себе), мислим да ћемо предузети неке знатно конкретније кораке од јесени. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Samo napred i hladne glave. Treba se ovdje čuvati od pristrasnosti. Kao administrator kada prosuđuješ u tom momentu zatvori oči i gledaj šta bi ti uradio da neko tebi radi nešto što radi drugome i reaguj. Moja bezrezevna podrška ovom forumu u kojem ja kao musliman bez ograničavanja govorim što želim da govorim.a to je zahvaljujućii vama ..Svako dobro! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Ima jedna prispodaoba ,iz danasnjeg citanja..o Pet talenata..a ,ovo je zgodna prica..za to.. Kaže jedna priča kako se skupilo mnoštvo ljudi pred rajskim vratima čekajući dok Sv. Petar otvori vrata. Tu su zamatali svoje manje ili veće pakete koje su k Bogu donijeli. Samo je jedan čovjek stajao bez paketa. Nije imao ništa. I kaže priča, otvore se vrata, a ono mnoštvo stane pred Boga i svaki otvara svoj paket i pokazuje Bogu što je u njemu. Kad je došao zadnji u redu pred Boga, a nije imao nikakvog paketa, reče Bogu: "Ja nemam ništa. Ništa nisam znao raditi. Ja sam bio samo komedijaš na kraljevom dvoru. Ja sam ljude zabavljao i nasmijavao". Bog mu odgovori: "Dobro, dobro! Tebi sam dao samo taj talenat da možeš ljude nasmijavati. Svoj talenat si pametno upotrijebio. Uđi u radost svoga gospodara". facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука