ристМико Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Полиција спречила свештенство и народ да уђу у храм Преображења на Ивановим Коритима 19. август 2010 - 13:07 Јутрос, око 7 и 30 часова, службеници испоставе цетињске полиције блокирали су улаз у храм Преображења Господњег на Ивановим Коритима, метоха Цетињског манастира и тиме спријечили свештеницима: протојереју Обрену Јовановићу, јерејима: Предрагу Шћепановићу и Бранку Вујачићу, ђакону Николи Пејовићу и вјерном народу Митрополије да уђе у Храм и одслуже Свету Литургију, како су то вјековима радили њихови преци да на дан храмовне славе. Света Литургија је ипак одслужена испред древнога Храма, након које је обављена свечана литија, али овога пута без славске иконе, која је остала утамничена у Цркви. Након Свете Литургије и по освештању грожђа, свештенство и вјерни народ су се у миру Божијем упутили ка Цетињском манастиру носећи у својим душама бол што нијесу могли ући у свој Храм, који је власништво Митрополије Црногорско-приморске, односно Цетињског манастира и одслужити на миру Свету Службу, како је то вјековима чињено у овом Преображењском храму. Митрополија Црногорско-приморска по ко зна који пут апелује на све државне органе да у складу са законом заштите својинска права Митрополије, како би свештенство и народ неометано обављали своју црквену мисију и вјерске обреде. Надамо се да се овакви немили догађаји више неће поновити, јер је то једини начин да се пред цивилизованим свијетом покажемо као друштво које поштује Божије и људске законе. Извор: Митрополија црногорско-приморска Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 А зашто их нису пустили да уђу? Стварно нисам у току crvenilo crvenilo crvenilo, зна ли неко? 89898989898989 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Август 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Јер су тако у могућности... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 А зашто их нису пустили да уђу? Стварно нисам у току crvenilo crvenilo crvenilo, зна ли неко? 89898989898989вероватно ЦПЦ не жели да свештеници СПЦ држе Литургије у "њиховим" храмовима. Ујдурма се наставља, како ја капирам. А можда је и још нешто у питању, осим демонстрирања силе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 А зашто их нису пустили да уђу? Стварно нисам у току crvenilo crvenilo crvenilo, зна ли неко? 89898989898989вероватно ЦПЦ не жели да свештеници СПЦ држе Литургије у "њиховим" храмовима. Ујдурма се наставља, како ја капирам. А можда је и још нешто у питању, осим демонстрирања силе. Управо сам се то и питао. Па није ваљда неко тој секти доделио ову Цркву? По ком то критеријуму? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 А зашто их нису пустили да уђу? Стварно нисам у току crvenilo dada crvenilo, зна ли неко? 89898989898989вероватно ЦПЦ не жели да свештеници СПЦ држе Литургије у "њиховим" храмовима. Ујдурма се наставља, како ја капирам. А можда је и још нешто у питању, осим демонстрирања силе. Управо сам се то и питао. Па није ваљда неко тој секти доделио ову Цркву? По ком то критеријуму? Гарант није, али шта ћеш кад је полиција у њиховој служби. Ми имамо оружје, а ви видите шта ћете. Заборавише речи Његошеве:"Коме снага лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом". А толико се куну у истог. Мука је то... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Мука и брука. Његош да устане одма би пожалио, да не кажем нешто горе. Летос на мору, пред неким кафићима и ресторанима могло се на паноима са исписаном понудом пића видети да служе и кисјелу воду. То ми је било стварно смешно, али из тих ситница се може наслутити расположење појединих па онда ово не треба да нас изненађује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Јој што ми у Крајини немамо ту полицију да проба да нам не да да уђемо у Цркву...(ако је неко гледао фајт из Астерикса биће му отприлике јасно на шта мислим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Јој што ми у Крајини немамо ту полицију да проба да нам не да да уђемо у Цркву...(ако је неко гледао фајт из Астерикса биће му отприлике јасно на шта мислим klapklap) algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Јој што ми у Крајини немамо ту полицију да проба да нам не да да уђемо у Цркву...(ако је неко гледао фајт из Астерикса биће му отприлике јасно на шта мислим klapklap) Да, да, знам на шта мислиш, било би algabacaju , али ипак свака част на показаном достојанству свештенства и верника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2010 А зашто их нису пустили да уђу? Стварно нисам у току crvenilo crvenilo crvenilo, зна ли неко? 89898989898989 Јер су тако у могућности... 0110_hahaha 0110_hahaha mense0198626478946378946 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 трећа година за редом, а прошле су их и гађали камењем дедеићеви изроди, ако се добро сећам ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Pomozi Gospode našoj braći i nama svima da sačuvamo smirenje u ovakvim trenutcima a našoj Crkvi jedinstvo.70zfof0qsamomolitva "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука