Aquilius Cratus Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. Ne znam da li je Epiktet to mogao. Ja sam slobodniji nego on. Pricamo o modelu slobode a ne o nekoj konkretnoj licnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Život se ne nastavlja zauvek. Hteo ti da veruješ u suprotno ili ne. уверење или чињеница? greengrin Šta ti misliš? ја знам, то је велика разлика, него те питах за твоје мишљење.проблем код мене је чак и кад бих се одрекао Бога у неким суманутим околностима не би могао ни себи ни другима да признам да Га нема, јер не могу да одбијем све оно што сам доживео. тако да је проблем личног искуства за мене исто толико и да се приказао преда мном у пуној слави ... Otkrio ti se bog? Ma daj Milane... Odlučio si da prihvatiš dogmu i Isusa kao ontološku maksimu, ostalo je sumanuto pomalo. Ah religija. Zašto razmišljam o njoj toliko uopšte? али нисам ја због тога постао верник, нити сам тад ''открио'' Бога.цела поента је да сам га са 15 пронашао и тражио га около безуспешно. и ту су неки атеисти делимично у праву кад кажу да их нема аутентичних верника или атеиста, и то капирају само зато што су пријемчиви на такво искуство а то је да су и они такви. got to be one to know one. "Poslednji hrišćanin je umro na krstu" -Friedrich Nietzsche истина сува, једино је Он истински хришћанин :bla:ми само тежимо Њему и да будемо хришћани, истини за вољу. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. Ne znam da li je Epiktet to mogao. Ja sam slobodniji nego on. Pricamo o modelu slobode a ne o nekoj konkretnoj licnosti. U tom slučaju DarkoVljev model slobode. Jedem krem bananice kad god poželim. Šta je lepše od toga? Kakav ultimativni smisao, Bogočovek, ontologija... Meh. I prefer krem bananice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. greengrin мали демагогу 0102_laughможемо и хоћемо и ми, ал имамо и избор да нећемо :bla: Ili imate nešto što se zove POST? To je kad ne jedete krem banane, istina? Izbi istina oči! Ko je slobodan? *jedekrembananu* постоји, али нико те не тера да постиш.све је слобода - да радиш или не, да се крстиш или не, да будеш верник или не. оно што ти видиш као слобода је слобода ОД Бога, а моја слобода тежи КА Богу, то је једина разлика. јео брате или не јео, у Господњим очима то ништа не мења поглед на мене, нити мој на Њега. ја постим зато што желим и зато што сматрам да ће да ми годи да порастем и да се мало очистим од неких ствари - и то не телесно, пошто већ прилично здраво живим, већ једноставно као начин живота иа не као начин храњења. капираш? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 нисам одлучио да прихватим предубеђења туђа, у томе је лепота моје преобраћења greengrin само што сам ја са 15 кренуо да тражим и нисам се зауставио до 21. док нисам све живе философије и религије обрнуо :bla: тек на крају, али да сам одбио то не би био крај, ми се указала лепота Православља и то врло стидљиво. Занимљиво, имамо веома слично искуство. Ја сам знао да по читаву ноћ проведем код професора философије и испитујем га "зашто ово, зашто оно". И никако нисам био задовољан... да, ја тако и данас, људи и даље падају у несвест шта ја питам 0102_laughтрудим се да држим и даље отворен ум. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 A onda si upoznao mene i shvatio koliko je moj pogled na svet sveobuhvatan i odlučio da prihvatiš moje viđenje stvari! U našem gradu živi taj čovek večito mlad... Морам да те прво разапнем, па ако се дигнеш из мртвих нема проблема. :bla: :) :) smej.gif како си луууууд greengrinполако са Даретом, не капира он тај хумор 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Па ништа, отегнеш папке и ко да те никад није ни било. xD Verovanje u eshaton, to je kao kada dete zažmuri i misli da ga niko ne vidi. Što ti je tako teško da prihvatiš da ćeš umreti i da život ne traje večno? Frojd je genije. Осим ако онај други Јеврејин није устао из мртвих. Ovaj... Horus je podigao Ozirisa iz mrtvih. Podigao je El Ozirusa - El Azarus - 'L Azarus - Lazarus... Nije on prvi Lazar koji se digao iz mrtvih. јесте, била би то лепа бајка да није у то време било живих сведока greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. Ne znam da li je Epiktet to mogao. Ja sam slobodniji nego on. Pricamo o modelu slobode a ne o nekoj konkretnoj licnosti. U tom slučaju DarkoVljev model slobode. Jedem krem bananice kad god poželim. Šta je lepše od toga? Kakav ultimativni smisao, Bogočovek, ontologija... Meh. I prefer krem bananice. солипсисто greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 U tom slučaju DarkoVljev model slobode. Jedem krem bananice kad god poželim. Šta je lepše od toga? Kakav ultimativni smisao, Bogočovek, ontologija... Meh. I prefer krem bananice. Epafrodit je svaki dan mogao da jede "krem bananice" posto je mogao da priusti robove u to vreme. Ali da li je on time sto je imao novaci socijalni status bio slobodniji od svog roba Epikteta koji je za razliku od toga imao znanje i mudrost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. Ne znam da li je Epiktet to mogao. Ja sam slobodniji nego on. Pricamo o modelu slobode a ne o nekoj konkretnoj licnosti. U tom slučaju DarkoVljev model slobode. Jedem krem bananice kad god poželim. Šta je lepše od toga? Kakav ultimativni smisao, Bogočovek, ontologija... Meh. I prefer krem bananice. солипсисто greengrin Pogani hedonista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 A onda si upoznao mene i shvatio koliko je moj pogled na svet sveobuhvatan i odlučio da prihvatiš moje viđenje stvari! U našem gradu živi taj čovek večito mlad... Морам да те прво разапнем, па ако се дигнеш из мртвих нема проблема. :bla: :) :) smej.gif како си луууууд greengrinполако са Даретом, не капира он тај хумор 0102_laugh Ja sam taj humor izmislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Па ништа, отегнеш папке и ко да те никад није ни било. xD Verovanje u eshaton, to je kao kada dete zažmuri i misli da ga niko ne vidi. Što ti je tako teško da prihvatiš da ćeš umreti i da život ne traje večno? Frojd je genije. Осим ако онај други Јеврејин није устао из мртвих. Ovaj... Horus je podigao Ozirisa iz mrtvih. Podigao je El Ozirusa - El Azarus - 'L Azarus - Lazarus... Nije on prvi Lazar koji se digao iz mrtvih. јесте, била би то лепа бајка да није у то време било живих сведока bleh Opet pokrećeš priču. Naravno da nije bilo nikakvih svedoka, to je bar jasno kao dan. Ceo svet bi bio hrišćanski da ih je bilo ali to je alegorija naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Дарко, и ја верујем да постоји слобода ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Па ништа, отегнеш папке и ко да те никад није ни било. xD Verovanje u eshaton, to je kao kada dete zažmuri i misli da ga niko ne vidi. Što ti je tako teško da prihvatiš da ćeš umreti i da život ne traje večno? Frojd je genije. Осим ако онај други Јеврејин није устао из мртвих. Ovaj... Horus je podigao Ozirisa iz mrtvih. Podigao je El Ozirusa - El Azarus - 'L Azarus - Lazarus... Nije on prvi Lazar koji se digao iz mrtvih. јесте, била би то лепа бајка да није у то време било живих сведока bleh Opet pokrećeš priču. Naravno da nije bilo nikakvih svedoka, to je bar jasno kao dan. Ceo svet bi bio hrišćanski da ih je bilo ali to je alegorija naravno. зар није уображено гледати на вернике да су будале које су поверовале у неку приче због неке фалинке у глави или нечег другог слично тако суманутог?цео свет би био хришћански да нема избора клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Дарко, и ја верујем да постоји слобода ! Само ми није јасно ... Зашто постоји двоумљење ? Хоћу Нећу Хоћу Нећу Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука