Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Слобода је право човека да бира све дотле, докле не угрожава туђу слободу. A šta je sloboda drugome i u kakvom je odnosu sa mojom? Emanuil, u principu ljudi ovde ne vole tolike citate, zato se trudi da se izražavaš na svoj način i svoje misli. :cheesy: To važi i za ljude koji citiraju pola Svetog Pisma po forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Па имаш више врста слобода. Пример, за ону врсту коју сам навео је рецимо, 'оћеш да појачаш максимално зику, и Ти је појачаш до границе до које не смета Твом буразеру. (ако је клинац, лупиш му чвргу и појачаш до краја. Шалим се. :cheesy:) Онда, имаш слободу избора, имаш и слободу у Христу - то Ти је највећа слобода, онда имаш грађанску слободу, економску слободу, имаш и Слободу Мићаловић, али она је удата за Војина Ћетковића... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Život se ne nastavlja zauvek. Hteo ti da veruješ u suprotno ili ne. уверење или чињеница? smiley-dance007 Šta ti misliš? ја знам, то је велика разлика, него те питах за твоје мишљење.проблем код мене је чак и кад бих се одрекао Бога у неким суманутим околностима не би могао ни себи ни другима да признам да Га нема, јер не могу да одбијем све оно што сам доживео. тако да је проблем личног искуства за мене исто толико и да се приказао преда мном у пуној слави ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. smiley-dance007 Хвала Богу и светом Владики Николају. 0212_rolleyes ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Život se ne nastavlja zauvek. Hteo ti da veruješ u suprotno ili ne. уверење или чињеница? 0205_whistling Šta ti misliš? ја знам, то је велика разлика, него те питах за твоје мишљење.проблем код мене је чак и кад бих се одрекао Бога у неким суманутим околностима не би могао ни себи ни другима да признам да Га нема, јер не могу да одбијем све оно што сам доживео. тако да је проблем личног искуства за мене исто толико и да се приказао преда мном у пуној слави ... Otkrio ti se bog? Ma daj Milane... Odlučio si da prihvatiš dogmu i Isusa kao ontološku maksimu, ostalo je sumanuto pomalo. Ah religija. Zašto razmišljam o njoj toliko uopšte? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. 0205_whistling Хвала Богу и светом Владики Николају. Znaš li da je vladika Nikolaj pronalazio paralele (sličnosti) Svetog Save i Adolfa Hitlera? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. 0205_whistling Хвала Богу и светом Владики Николају. Znaš li da je vladika Nikolaj pronalazio paralele (sličnosti) Svetog Save i Adolfa Hitlera? У чему је та сличност ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. 0205_whistling Хвала Богу и светом Владики Николају. Znaš li da je vladika Nikolaj pronalazio paralele (sličnosti) Svetog Save i Adolfa Hitlera? У чему је та сличност ? Ne znam. Bilo mu dosadno u logoru Dahau pa je počeo da priča svašta. Ne znam u čemu je sličnost. U brkovima valjda. Sava ih nije imao a ovaj drugi jeste one specifične. To je sličnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2010 "Слобода је твоје биће о дај ми га више, више То ј ангелско слатко пиће њиме цело небо дише. Љубав Божја кад зароби, сваког ропства ослободи." св.Владика Николај Управо тако. Хвала Ти на овоме. 0205_whistling Хвала Богу и светом Владики Николају. Znaš li da je vladika Nikolaj pronalazio paralele (sličnosti) Svetog Save i Adolfa Hitlera? У чему је та сличност ? Ne znam. Bilo mu dosadno u logoru Dahau pa je počeo da priča svašta. Ne znam u čemu je sličnost. U brkovima valjda. Sava ih nije imao a ovaj drugi jeste one specifične. To je sličnost. Нисам чуо, чуо сам да је чувени Амерички магазин "Time" прогласио Хитлера за личност године. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 @DarkoV Sta mislis ko je ima veci domen slobode Epiktet ili njegov gospodar Epafrodit? DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. Ne znam da li je Epiktet to mogao. Ja sam slobodniji nego on. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Život se ne nastavlja zauvek. Hteo ti da veruješ u suprotno ili ne. уверење или чињеница? greengrin Šta ti misliš? ја знам, то је велика разлика, него те питах за твоје мишљење.проблем код мене је чак и кад бих се одрекао Бога у неким суманутим околностима не би могао ни себи ни другима да признам да Га нема, јер не могу да одбијем све оно што сам доживео. тако да је проблем личног искуства за мене исто толико и да се приказао преда мном у пуној слави ... Otkrio ti se bog? Ma daj Milane... Odlučio si da prihvatiš dogmu i Isusa kao ontološku maksimu, ostalo je sumanuto pomalo. Ah religija. Zašto razmišljam o njoj toliko uopšte? само да напоменем на почетку да ову моју приче не схватиш као убеђивање, јер то није.прочитаћеш само мој доживљај и искуство. нисам одлучио да прихватим предубеђења туђа, у томе је лепота моје преобраћења 0102_laugh само што сам ја са 15 кренуо да тражим и нисам се зауставио до 21. док нисам све живе философије и религије обрнуо :bla: тек на крају, али да сам одбио то не би био крај, ми се указала лепота Православља и то врло стидљиво. али нисам ја због тога постао верник, нити сам тад ''открио'' Бога. цела поента је да сам га са 15 пронашао и тражио га около безуспешно. и ту су неки атеисти делимично у праву кад кажу да их нема аутентичних верника или атеиста, и то капирају само зато што су пријемчиви на такво искуство а то је да су и они такви. got to be one to know one. уствари, ја сам само пронашао начин за лични однос са Богом путем аутентичних искустава која другоме вероватно неће ништа значити. и да, на крају се све сведе на једноставан избор, али не на сагињање главе већ усправан живот. само је питање да ли себе видиш слободног или не, у пуној истини значења а не каквој илузији. и жеља за таквим животом - али то није неки проблем ако си у фазону да имаш децу, то ми је исто само што имам родитеља уместо детета. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 DarkoV. On jede krem bananice kad god hoće. greengrin мали демагогу 0102_laughможемо и хоћемо и ми, ал имамо и избор да нећемо :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука