Дидим Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 U odnosu na Slovene (i Germane) su balkanski starosjedioci svi većinom nosioci dominantnih fenotpiskih osobina: crna kosa i oči contra slovenskim plavim očima i vlasama, duže kosti extremiteta dinarida contra kraćim slovenskim, orlovski nosovi contra slovenski prtavim, tupim nosićima itd. itd., ahahahaha. Тај рад. На слици су Рус и Чечен, евроазијатска фаца и кавкаска фаца. Да вам неко каже да за 50 евра погодите који од ове двојице је "Марко Петровић са Златибора", на кога бисте типовали? Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2015 Ти се и ниси доселио, ти не можеш бити "дошљак" на свом рођеном огњишту где си одрастао међу људима који су одатле, где говориш, мислиш и изгледаш као остали људи одатле, чак и да ти се деда доселио из неке друге европске државе, а камоли предак од пре 1000 година. Не смемо бркати наше претке са нама, јер је то прошлост од пре 1000 година. На пример, на нивоу од пре 30 година, ти имаш једног мушког претка (отац) и једног женског (мајка) које познајеш читав живот. На нивоу од пре 60 година, имаш 2 мушка и 2 женска претка (бабе и деде) које познајеш један мањи део живота, јер нажалост умру. А на нивоу од пре 90 година имаш 4 мушка и 4 женска претка (прабабе и прадеде) које већина нас никад није ни видела, а камоли упознала. На нивоу од пре 120 година имаш 8 мушких и 8 женских предака (чукунбабе и чукундеде) за које људи обично не знају ни како су се звали, можда знају само име чукундеде по мушкој линији, али имена осталих 7 чукундеда и не знају. Пази, то је 16 предака на нивоу од пре 120 година. Пре 150 година су 32 претка. Пре 180 година, 64. На нивоу од пре 210 година, свако од нас има 128 предака... И колика је вероватноћа да од њих 128 у то време, неко од њих није био Грк, Цинцарин, Влах, Рус, православни Албанац... Да се њих 127 доселило, а онај 1 чију хаплогрупу носимо да је "староседелац", то не значи да се оних 127 није доселило. То имаш и на примеру Војводине - Срби у Војводини документовано живе још од 4. века, али међу данашњим конкретним Србима у Војводини скоро сви су пореклом од дошљака, јер је од 15. века па све до "Олује" у сваком веку била нека масовна сеоба Срба из других крајева у Војводину. Имамо континуитет Срба као народа на једном подручју од 4. века до 21. века, али ови данашњи Срби су потомци досељених Срба јер кад би свако извукао листу од 5.000 предака од пре 500 година, 4.900 би их било са подручја Старе Херцеговине и Старе Србије. То наравно не значи да су због тога данашњи Срби у Војводини "дошљаци"... ми нисмо наши преци. Мој је предак можда био дошљак у мом граду кад се доселио, али ја сам у мом граду староседелац јер имам породичну кућу и неколико генерација које су живеле, жениле се и умирале овде. samo sto bez obzira na ovo sto si napisao u nauci se izucava ko je kada gde dosao, izucavaju se migracije naroda, jezika , kultura ... tako da ovo sto pises vazi za sve i sva mesta na planeti a opet ljudi pokusavaju da odgonetnu koji narod je dosao odakle. latini, kelti, sloveni, germani ... Svi oni su imali dede na kub kao i mi a opet su dosli od nekuda ili kao u nasem slucaju dosli su ali pre 15 000 godina a ne u 6. veku. Дидим је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука