Jump to content

Који је разлог Христовог оваплоћења?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

U Simvolu vere piše: "Koji je radi nas ljudi i radi našeg Spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek". U rečima: "Koji je radi nas ljudi", Ljudi su uzrok, a Bog je iz svoje neizmerne ljubavi prema nama poslao Sina svog IH "radi našeg Spasenja sišao s nebesa", i učinio najvažniji događaj za spasenje roda ljudskog, "ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek".

• Волим 1

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Где тамо, на Видовдану? Немојте да ме хвалите већ се укључите у размишљање и дискусију. Џабе ако само ја причам а ви пасивно посматрате.

Подели на овим сајтовима

??? ????, ?? ?????????? ??????? ?? ?? ??????? ??? ?? ???????? ? ?????????? ? ?????????. ???? ??? ???? ?? ?????? ? ?? ??????? ??????????.

?????? ??? ?? ?? ???????? ?????????? :-[

???? ???? ?? ?????????? ?????, ???? ???? ??????? ????...??? ???? ??????? ??? ????? ?? ????? ???? ???? ? ???? ? ??????? ?? ?????? :(

??? ????? ??????, ??? ??? ???????? ?????????? ???? ?????? ? ??????? ? ???? ?? ?? ??? ??????? ?

??????? ????? ????????? ???? ??? ????????? ??? ???? ? ?? ??????? ????

????????? ??? ????? ???????, ?? ???? ?? ????? :)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Не лупате глупости, одлично је питање. Свето Атанасије Велики каже да су два разлога Хрситовог оваплоћење:

1. Да створеноме дарује бесмртност

2. Да дарује истнинито Богопознање

Истинито Богопознање је управо откривење Бога као Оца. Откривши Бога као Оца (као Личност), Христос нам је открио Бога као Свету Тројицу. Јер ако кажемо да је Бог Отац, онда тиме кажемо да Отац рађа Сина и да исходи Духа Светога. У противном не би  Отац био Отац. Дакле, ако је Један БОг, а јесте, онда је Тројичан. Нема Једног Бога до Тројичног Бога. Тројичност је услов Једности.

Управо је ово окривење резултат Богопознања Бога као Оца, као Личности.

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog svima..B)

Gospodnje ovaplocenje,i vaskrsenje su polazne i krajnje tacke odgovara na pitanje o besmrtnosti duse..Slazem se sa bratom Aleksandrom da telo bez duse ne moze,a i obrnuto..punota je u Bogocoveku Hristu,u isto verme savrsen duh,u telu ljudskom..dakle zivot imamo samo kroz Hrista,koji nas prinosi Ocu..Da bi spasao coveka,i dao mogucnost povratka u prvobitno stanje Adama,(koji je imao mogucnost da privodi svu prirodu Bogu,ali posle pada nije bio u stanju)..Gospod silazi na zemlju medju ljude,uzima telo covecije,i pokazuje znacaj coveka,pokazuje ljubav prema coveku,milost..ne smao kroz dogadjaj ovaplocenja nego i kroz celo jevandjelje,nase radosne vesti,radosne zato sto je smrt pobedjenja,Gospoda smo dodirnuli,videli vaskrsenje,sa Njim smo tugovali,stradali,radovali se,molili se...eto toliko nam se Gospod priblizio,sve iz Ljuvbavi...otkrio nam je tajnu Ljubavi,tajnu od koje drhte sve angelske sile,sva tvar...i jos moguce nam je se pricestivati Njegovim Telom i Krvlju,za ZIVOT VECNI kako nam pise u jevandjelju...Gospod zeli da budemo vecni u Njemu,zeli da se radujemo,on nas zeli toliko LUDO,da Njegova Ljubav prevazlazi granice ljudskog uma,i nama prelazi u ludost..Stoga nas nije stvorio da budemo smrtni,ali mi imamo pocetak u vecnosti,dakle ne mozemo biti vecni,osim Kroz Njega..

Ja bih molio da oci koji su ovde prisutni,isprave,i daju savet iz ljubavi,i neka mi ukazu na greske...mislim da sve vise zaboravljamo,na snagu nasih otaca,koji delaju u crkvi,i sluze Bogu,i odgovorni su za nas....mislimo da sami mozemo odgovoriti na pitanja,i da mozemo davati savete,i poduvcavati oce..To je greska i velika obmana djavolja..Eto neka mi oproste svi na smelosti da iskazem svoje misljenje..nisam kompetentan,da rasudjujem i pricam o ovakvoj temi..ali zelim da vidim misljenje otaca nasih na moje nedoumice,i da me isprave...U bratskoj ljubavi,Aleksandar..

Подели на овим сајтовима

Драги мој имењаче све си лепо рекао и твоје размишљање је богомудро. Један детаљ још само мало размисли. Рекао си:

"Da bi spasao coveka,i dao mogucnost povratka u prvobitno stanje Adama"

Да ли је смисао постојања да се вратимо у првобитно стање Адама? Или је ипак био потребан Нови Адам? Да ли је "првобитни Адам" идеал нашег живљења?

Размисли

Подели на овим сајтовима

Brate Aleksandre..1314_womens

Da,da brate upravu si,znam na sta mislis...Hristos bi morao doci i u slucaju da Adam nije pao,poznanje dolazi samo kroz Hrista,tj kroz otkrovenje Boga coveku...da,da kao i uvek pogresno se izrazim,sta ces brate ne iskustvo,i velik jezik.. :B):

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...