Зорица екс Милева Написано Октобар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2010 facenew22222222 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 21, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2010 У праву су људи facenew22222222. Посла има . Лепо васпитани људи не постављају таква питања. Него ако могу да помогну онда започињу ту тему. Мислим да сви знају да се студенти не питају за испите. А овамо као не знају да не треба људима стајати на њихову муку. Каква им је намера не знам, али не морају да ми стају на жуљ. Ако то не знају онда им то и на мало грубљи начин треба рећи. И мало их опаучити када ти стану на жуљ. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2010 opak si ti Đorđe, nije se dobro tebi zamjerati 0442_feel. facenew22222222 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 21, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2010 Ма какви мајкл, то само на речима , а у природи не бих мрава згазио. 0304_smile4 мајкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 N a zalost tako je kako je, to je nasa drzava i ne mozemo to nikako promeniti nego sa verom u Boga da se borimo.... :bla: Budimo srecni i zahvalni na nasoj deci, sve ce biti dobro... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 шта да вам кажем кад ме ћале сваки дан зове да ме пита како је на послу, целе недеље од кад сам кренуо да радим на крају сам морао да му објасним да нисам моја мала сестрица која има 10 година и сваки дан кад дође из школе нема појма шта има за домаћи после ме је питао како љубав и онда сам одустао 0442_feel 1405_love родитељим ... не могу да се ''искључе'' :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 Molim visoko i više obrazovane da kada govore o nezaposlenosti ne spominju svoje obrazovanje. Deluje pogubno na mlađe koji tek treba da se školuju.Ja svoju decu stalno motivišem da uče i da imaju dobre ocene.I šta da radim kad mi dete dođe i kaže :"Tato breee pa zašto da učim kad nikad neću dobiti posao kao ova teta/čika sa foruma" онда му објасниш ситуацију у Србији и укажеш да има прилично четри избора, сем тога што од кукања неће видети ништа у животу:- да тупи мозак глупостима - да се запосли и буде несрећан - да се запосли и ради на својој срећи - да одустане у старту нажалост, сусрећем се ових дана са глаголом који ми је прилично мрзак у следећим конфигурацијама реченице: ''добио'' посао, ''добио'' плату, ... као да ти неко нешто да на лепе очи, а ти ЗАРАДИО свој месец и посао. иначе, што се више школујеш, све више имаш шанси јер је ''ваздух ређи'', има и тај моменат. да, мислим чак и на Србију у свему што сам написао. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 У земљи Србији тај "ређи ваздух" је баш редак... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 У земљи Србији тај "ређи ваздух" је баш редак...па и није баш тако ... због школства које је полу-јефтино доста људи се академски образује, али и доста оде одавде аутоматски, сем тога што то неки факултети активно омогућавају својим студентима.друго је што се овде људи задовољавају да једу, уместо и да буду у ситуацији да некоме плате оброк приде, а сасвим је трећи фактор и несналажљивост и инертност у тражењу или налажењу посла. ми смо држава у менталној транзицији, сем што смо и у разним другим транзицијама. има доста посла у принципу, само што људи неће да раде а има и момента разних врста дискриминација од стране послодавца, да не кажем робовласника. онда постоји и тај заиста ретки ваздух где је послодавац ок. ја стварно не могу да се пожалим, и даље сам у фазону да је цела ситуација савршена у мом случају. иначе, не знам како је у другим сферама, ал ово је моје искуство у IT-у у Београду, као радника и као шефа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 То је супер што ти је "секира упала у мед", вероватно си и заслужио. Има и тога да људи много биркају шта ће и где да раде. Кад је нужда, мислим да наши критеријуми и високи захтеви падају у воду. Ја волим свој посао, није ни плата лоша, али врло често има дана кад бих радије скупљала лишће по парку и секла живу ограду, за мање паре :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 па добро, јесте савршен посао из моје перспективе, ал сам ја 14 година радио активно на томе да ми се оваква врата отворе, као и можда нека будућа. увек кад су ми се отворила, нисам дозволио да ми се затворе него сам ја контролисао оће ли ми бити отворена или затворена ... нека врата залупиш тако јако да се чује по целом граду, можда и шире. нека се никад не затворе, јер се допуњаваш са неким, макар једном годишње по 5-15 дана. бирао сам и ја, некад нисам, а у претходној фирми сам дао отказ јер нисам желео да жртвујем сопствени живот због посла иако сам био одма испод облака Олимпа. практично сам отишао на улицу без икакве опције у рукаву, не за мање паре. треба бити паметан, у сваком случају, а поготово не бити без плана, плаховит, паничар или мува. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 шта да вам кажем кад ме ћале сваки дан зове да ме пита како је на послу, целе недеље од кад сам кренуо да радим 0102_laugh на крају сам морао да му објасним да нисам моја мала сестрица која има 10 година и сваки дан кад дође из школе нема појма шта има за домаћи 4chsmu1 после ме је питао како љубав и онда сам одустао 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha родитељим ... не могу да се ''искључе'' :group111: sada mi je jasnoo zasto si takav....hahhaaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 То је супер што ти је "секира упала у мед", вероватно си и заслужио. Има и тога да људи много биркају шта ће и где да раде. Кад је нужда, мислим да наши критеријуми и високи захтеви падају у воду. Ја волим свој посао, није ни плата лоша, али врло често има дана кад бих радије скупљала лишће по парку и секла живу ограду, за мање паре 0110_hahaha to uopste nije los posao!!!mozak na pasu i teraj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 to uopste nije los posao!!!mozak na pasu i teraj...То је идеалан посао !Слушалице у уши, мјуза и шишај, ни за шта не бригај 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Свима који имају муке са налажењем посла саветујем да почну да читају акатист светој Ксенији Петровградској http://www.molitvenik.in.rs/akatisti/akatisti_svetima/akatist_svetoj_kseniji_petrogradskoj.html многима је помогла управо што се тиче налажења посла nesiguran stadaradim Знам случај где је један познаник после неколико дана нашао посао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука